De fijnste plekken om te overwinteren in Europa

Een blik naar buiten is al genoeg om je te laten fantaseren over een lekkere zonvakantie. Het continue gebrek aan vitamine D maakt nors en moe, de kou enthousiasmeert niet echt om naar buiten te gaan en bovendien is het weer behoorlijk deprimerend. Hoe heerlijk zou het zijn om morgen in het vliegtuig te stappen voor een retourtje Lanzarote deze winter? Daarom in dit artikel 5 Europese plekken waar je heerlijk kan overwinteren.

De leukste Europese plekken om te overwinnen

Ibiza

Ga je op vakantie met kinderen dan is Ibiza een fantastisch eiland om naartoe te vliegen deze winter. Niet alleen is de temperatuur aangenaam, ook zijn ze op dit Spaanse eiland dol op kinderen. Ze kunnen hele dagen scharrelen, je kan op zonnige dagen lekker naar het strand en natuurlijk genieten in de kindvriendelijke restaurants die Ibiza rijk is. Bovendien, nog een aantrekkelijke redenen om hier te overwinteren: de vliegruis duurt slechts tweeënhalf uur. Dat betekent dus ook dat je de kinderen aanzienlijk minder lang hoeft bezig te houden en je met een paar goede films of series alweer op de grond staat.

Mallorca

Misschien ken je Mallorca vooral als feesteiland en de plek waar jongeren in de zomer naartoe gaan om hun geslaagde examens te vieren. Toch doet dat het eiland tekort. Er zijn namelijk meerdere culturele bezienswaardigheden zoals de drakengrotten en de imposante kathedraal. In de zachte temperaturen van de winter is het rustiger en kan je hier heerlijk fietsen of wandelen. Ook voor je portemonnee een aanrader trouwens: doordat het eiland ’s winters minder toeristisch is, zijn de hotels een stuk goedkoper dan hartje zomer.

Canarische eilanden

Vanwege hun zuidelijke ligging is de kans op zon het grootst op de Canarische Eilanden. Ze liggen naast de Westelijke Sahara, dat onder Marokko ligt. Dit betekent dus wel een relatief lange vliegreis van zo’n vierenhalf uur, maar eenmaal uit het vliegtuig maakt dat helemaal niets meer uit. Voel de zon, geniet van de aangename temperaturen en natuurlijk het afwisselende landschap op deze bijzondere eilandengroep. Vooral Tenerife is een aanrader om te bezoeken met haar prachtige nationaal park Teide, net als Fuerteventura waar de zon altijd lijkt te schijnen.

Turkse rivièra

Hoewel dit gedeelte van Turkije officieel niet bij Europa hoort, vergeet je dat direct zodra je landt. Het wemelt hier namelijk van de Europese toeristen, zowel ’s zomers als in de winter. Het heerlijke van een vakantie in Turkije is dat je vaak voor een voordelig bedrag al een all-inclusive vakantie boekt en daarmee helemaal ontzorgd op vakantie kan. Niet nadenken over eten of zelfs koken, maar gewoon simpel genieten én zachtere temperaturen dan hier.

Kreta

Het prachtige Griekse eiland Kreta is naast lekker warm in de winter ook nog eens heel cultureel. Denk aan Knossos – een naam die je misschien nog wel uit de Griekse mythologie kent, onderdeel van de stad Heraklion. Ook Chania is echt een plek die je niet mag missen wanneer je deze kant op vliegt. De oude binnenstad is heel pittoresk, net als de Venetiaanse haven die zich perfect leent voor mooie foto’s met het hele gezin. Het eiland barst van de mooie baaitjes en indrukwekkende plekken waar liefhebbers van geschiedenis hun hart kunnen ophalen.

Welke plek zou jij het liefst bezoeken komende winter?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Sumala Chidchoi – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven