Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Moeder zijn is… 10 keer onvoorwaardelijke liefde

Natuurlijk kunnen we allemaal mopperen op onze kinderen, gek worden van de ene fase die de ander opvolgt en wanhopig schreeuwen om een rolletje behang. Maar tegelijkertijd is ouderschap toch het mooiste dat er is? Waarom? Vanwege de diepgaande onvoorwaardelijke liefde. Hieronder onze tien favoriete momenten. Wat zijn die van jou?

Onze 10 favoriete momenten met de kinderen  

Het zijn engeltjes als ze slapen

Het is het gevoel van onvoorwaardelijk liefhebben en alles willen doen om dat lieve, geweldige, fantastische wezentje dat daar ligt gelukkig te maken. En dat steekt extra de kop op wanneer ze slapen. Dan hoor je geen gegil, denk je even niet aan de peuterpuberale acties van vanmiddag of de strijd die je moest voeren om een T-shirt. Je ziet alleen een klein engeltje liggen. Je hoort het zachte, regelmatige ademhalen en ziet misschien hoe stevig ze hun knuffel omarmen. Mooier dan dat kan bijna niet!

Als je een babyhandje om je pink voelt klemmen

Dit geldt weliswaar alleen voor het allereerste jaar met je kindje, maar het is zo bijzonder. Ze zoeken zelf contact met je en willen je aanwezigheid voelen. De stevige greep om je pink, twee grote ogen die je aanstaren en dat intens verliefde gevoel op je baby. Dit zijn toch momenten waarvan je hart smelt?

Onverwachte kusjes en knuffels

Of ze nu echte knuffelkonten zijn of niet, als je even zit te dagdromen, je misschien niet zo goed voelt of ze lekker aan het spelen zijn – zodra ze opstaan en naar je toekomen voor een spontane kus of kroel, kan daar toch niks tegenop?

De eerste spontane ‘ik hou van je’

Als ze dat zeggen, maakt het bijna niet meer uit hoe de rest van de dag verloopt. Zo lief!

Wanneer ze je op jonge leeftijd onomwonden de waarheid vertellen

Oké, toegegeven: het is helemaal niet altijd even leuk wanneer iemand bruut eerlijk tegen je is. Maar kinderen kennen geen filter en dat is tegelijkertijd weleens verfrissend. De ene keer is het meteen goed voor je buikspieren, de andere keer pas na een paar maanden. Hoe dan ook, kinderen kunnen zo lekker uit de hoek komen. Op die momenten stroomt je hard toch over van liefde en trots?

Als ze heel dankbaar reageren

Omdat je iets voor ze doet, omdat ze een cadeautje krijgen of gewoon omdat ze iets moois vinden. Die prachtige pure blijdschap is zo mooi!

De dag voor ze jarig zijn

Ken je dat? Vlak voor ze weer een jaartje ouder worden, verzand je in een soort melancholische bui waarin alle momenten als een film aan je voorbij flitsen. Van de eerste keer dat je kleintje op je buik werd gelegd tot aan het moment dat ze nukkig haar Hello Kitty broodtrommel aan de kant schoof laatst, ‘omdat het echt niet meer kan nu’. Waar blijft de tijd?

Wanneer je thuiskomt na een nacht of weekendje weg

Helemaal als je de deur opent en ze rennen op je af omdat ze je zo ongelooflijk gemist hebben! Iets minder trouwens als je thuiskomt en ze kijken nauwelijks op 😉 Dan voel je je vooral heel misbaar.

De momenten waarop ze intens genieten van het leven

Zeker dreumesen en peuters kunnen zo heerlijk verwonderd de wereld in kijken. Niks is toch mooier dan een kindje dat voor het eerst een lieveheersbeestje op zijn hand heeft zitten en daar gefascineerd naar kijkt? Of dat ze verrukt roepen als ze iets ontdekken wat jij inmiddels als normaal beschouwt. Kinderen leren je echt weer wat de schoonheid van het leven is en omdat zij zo genieten, doe jij dat automatisch ook een beetje meer.

De kleine dingen

Het zijn de kleine dingen die het doen (hopelijk zit je nu niet met dat liedje in je hoofd). Maar echt. Ouderschap is prachtig en de kleinste dingen kunnen de grootste liefde naar boven halen. Pyjamadag houden en tegen elkaar aan liggen, samen een middagje naar het theater, de eerste tand die wordt gewisseld, lekker koken met je puberdochter… Juist dan merk je hoe waardevol de reis van het ouderschap is. Voor hen, maar zeker ook voor jezelf.

Wanneer ervaar jij die onvoorwaardelijke liefde?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Afbeelding, Vasilyev Alexandr – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids