Oudere vrouwen op Insta zijn hot en dit is waarom

Wanneer je je favoriete social media app opent, volg je vaak mensen die je aanspreken. Misschien vooral mensen die op je lijken en tot op zekere hoogte dezelfde ideeën hebben. Oudere vrouwen zijn echter hot. Van 103-jarige influencers tot eigenzinnige vijftigers die hun leven met je delen – dit zijn 3 redenen om hen te gaan volgen.

Oudere vrouwen op Instagram

Wat je op social media gebied vaak ziet is dat eerst de jeugd een app gebruikt en dat ouderen daarna volgen. Soms betekent dit het begin van het einde, zoals bij Facebook, maar andere socials hebben juist enorm baat bij de uiteenlopende leeftijden op de site. Instagram is daar een goed voorbeeld van. Influencers en bepaalde accounts richten zich op een specifieke doelgroep, waardoor er voor iedereen wel iets te vinden is dat bij hen past. Zo ook oudere vrouwen. Van de 103-jaar oude Iris Apfel en de 76-jarige Linda Rodin tot openhartige vijftigplussers die vertellen over hun scheiding, kledingkeus en andere zaken.

Waarom oudere vrouwen op Insta zeker de moeite waard zijn om te volgen

Leerzaam

Of je nu net achttien bent of zelf ook in de vijftig, van oudere vrouwen kun je ontzettend veel leren. Juist omdat ze minder filters hebben en, mede door het leven, weten wie ze zijn, hebben ze een bepaalde ongenaakbare kwetsbaarheid. Door goed te luisteren, leer je waar het leven echt over gaat. Zij weten als geen ander dat onzekerheid zonde is van je tijd, dat het onnodig is om jarenlang ongelukkig in de liefde te zijn en dat je zelfs met 103 nog ontzettend modebewust kunt zijn. Hoe meer je je omringt met vrouwen die ouder zijn en hun kennis met je delen, des te meer jij nu al keuzes kunt maken waarbij je hart volgt.

Beauty en fashion op een bepaalde leeftijd

Nu ik bijna veertig ben, zit ik op een leeftijd dat ik weleens naar kleding kijk en me afvraag of het nog kan. Ook merk ik dat vermoeidheid makkelijker tekent als ik geen make-up draag (negen van de tien keer). Dankzij Instagram krijg ik echter een nieuwe kijk op mode en make-up. Handige tips om je wallen weg te werken, je ogen iets te liften en een gezonde teint te creëren. Kledingtips om de nadruk te leggen op je pluspunten. Hacks die je leven verbeteren. En wat dacht je van tips over hoe je natuurlijk mooi grijs wordt? Ja, dit vind ik zoveel handiger dan jonge meiden met een loeistrakke huid. Want hoewel ze soms wonderen verrichten en ik er graag naar kijk, heb ik er zelf niets aan.

Het verbreedt je wereld

Grote kans dat je zelf nog lang geen 103 jaar oud bent. Maar wanneer je alleen maar mensen volgt met dezelfde interesses als jij, van jouw leeftijd en die in jouw omgeving hadden kunnen wonen, beperk je jezelf denk ik wel. Waar het in de offline wereld ook goed is om om te gaan met een diversiteit aan mensen, zo is dat online natuurlijk net zo. Juist door een oudere vrouw te volgen en te leren waar zij tegenaan loopt, leer je meerdere kanten van ieders verhaal kennen. En zo word je een opener mens.

Volg jij ook oudere dames op social media? Of houd je het toch liever bij een groepje bekenden?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Olena Yakobchuck – Shutterstock

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven