Oud en nieuw: zo anders is het met kinderen!

Zat je vroeger misschien al weken te zoeken naar hét feest voor Oudejaarsavond, nadat je kinderen krijgt blijkt dat hele feest toch een stuk minder belangrijk. In dit artikel 5 punten waarom oud en nieuw als ouders (van jonge kinderen) compleet anders wordt.

Oud en nieuw na de kinderen

Aan de alcohol?

De hoeveelheid drank die je kan en wil drinken met oud en nieuw kent een flinke limiet. Misschien was dat vroeger al zo, maar toen was het in elk geval geen ramp als je dronken werd. Nu wel. Om zes uur uit bed worden geroepen terwijl je kater in optima forma je complete hersenpan onklaar heeft gemaakt? Dat wil niemand. De enige oplossing is het rustig houden of zelfs helemaal niet drinken.

Eten

Vroeger at je misschien weleens een vette hap op Oudejaarsavond om een bodempje te leggen. Of sloot je de avond af met shoarma. Het enige dilemma dat je als ouders nog hebt is een oliebol met of zonder krenten. Veel spannender dan dat wordt het niet.

De locatie

Minutieus uitzoeken welk feest dit jaar het leukst is, wat je daarbij aantrekt en wie nog meer gaan? Dat doet er niet echt meer toe. De keus beperkt zich tot: ‘bij jullie’ of ‘bij ons’. Onbekenden in de armen vallen voor de beste wensen en dansen tot de zon op komt? Misschien heb je daar over twintig jaar de kracht weer voor.

Met wie je Oudejaarsavond doorbrengt

Natuurlijk kan je naar vrienden toe en (op goed geluk) je kind daar laten slapen. Als dat lukt. Of het handig is, verschilt per kind. De een kan zich makkelijker aanpassen dan de ander. In dat laatste geval kan je maar beter een select gezelschap bij jullie thuis uitnodigen en het allemaal kort houden. Voor je het weet zit je namelijk alweer op 1 januari en kinderen houden geen rekening met hoe jij je voelt.

The day after

Hoe deze dag verloopt, ligt aan jullie keuzes. Wil je 1 januari een beetje fris starten? Zijn je kinderen vroeg wakker? Dan is het verstandig om het op oudejaarsavond allemaal niet te laat te maken. Heb je dat niet gedaan, dan wordt het een zware, lange dag… Eentje waarop het bovendien niet handig is om op nieuwjaarsvisite te gaan. Althans, niet als je je had voorgenomen om komend jaar de gezelligste moeder ooit te worden 😉

In hoeverre verschilt jullie beleving van oud en nieuw met voor je kinderen kreeg?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven