Geen zwarte sokken? 5 originele Vaderdagcadeaus

Zondag 19 juni is het Vaderdag. Hét moment om papa eens flink in het zonnetje te zetten. Maar hoe? Wil je dit keer iets anders geven dan de standaard zwarte sokken, stropdas of douchepakket van een welbekend verzorgingsmerk voor mannen? Wij verzamelden 5 hele leuke tips voor je!

Originele Vaderdagcadeautjes

Ontbijtje op bed

Zelf maken? Nee! Tegenwoordig laat je heel gemakkelijk een ontbijt bezorgen. Hoe luxe is dat? Denk aan een uitgebreide maaltijd met croissantjes, gekookte eieren en verse jus d’orange, vers fruit of ovenbroodjes met beleg – het kan allemaal. En als je dan toch bezig bent, kan je mooi meteen iets lekkers voor jezelf bijbestellen. Het leuke van zo’n speciaal ontbijt (op bed of aan tafel) is dat je met het hele gezin tijd overhoudt om lekker samen te zijn en te genieten van elkaars gezelschap.

Dagje weg met het gezin

Als je uitgebuikt bent van jullie heerlijke ontbijt staat de volgende verrassing misschien al op de planning: een dagje weg met het gezin. Is je man helemaal gek van voertuigen? Dan vindt hij een dagje naar het circuit misschien fantastisch. Houdt hij van actie? Ga dan lasergamen of naar een klimbos. En is hij wat rustiger, zoek dan een museum dat zijn interesse heeft. Op die manier laat je de hele dag in het teken staan van papa. Heeft hij wel verdiend toch?

Citytrip met hotelovernachting

Vind je een dagje weg te weinig? Verras hem dan op Vaderdag met een geweldige citytrip en hotelovernachting. De kinderen mogen een weekendje naar opa en oma, jullie gaan de bloemetjes buitenzetten. Je kan in Nederland prima terecht voor een paar onvergetelijke dagen (denk aan Amsterdam of Rotterdam, ’s Hertogenbosch of Groningen), maar natuurlijk ook lekker naar het buitenland. Een paar nachtjes Barcelona, Parijs of Berlijn zijn immers ook lang niet verkeerd!

Fotoshoot met de kinderen

Even eerlijk, hoeveel foto’s van de kinderen heb je waarop íedereen leuk staat? Op de een of andere manier is er toch altijd wel iemand met zijn ogen dicht, een gekke bek of afgeleid door iets wat verderop gebeurt. Om die reden kan het superleuk zijn een fotoshoot te boeken, als verrassing voor je man. Dan weet je in elk geval zeker dat je een mooie foto hebt van alle kinderen en regel je met een prachtige lijst of canvas afdruk hét perfecte cadeau voor Vaderdag.

Alles voor zijn hobby

Zeker als je man dol is op barbecueën (tja, eigenbelang inderdaad) kan je die faciliteren met een heleboel handige hebbedingetjes. Misschien kan hij een dag lang de tuin in om botermalse pulled chicken te maken, loopt hij warm voor een heuse pizza van de barbecue of gaat hij graag aan de slag met zijn nieuwe spit. Hoe dan ook, dit is natuurlijk een fijne win-winsituatie. Hij blij, iedereen blij!

Heb jij al een idee wat je gaat geven voor komende Vaderdag? Waar loopt jouw man nu echt warm voor? Laat het ons weten in de reacties!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©4 PM Production, Vaderdag – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven