Orbito: 4-op-een-rij, maar dan nog leuker | Review

FlexIQ games bracht dit jaar een bijzonder spelletje op de markt: Orbito. Daar moest ik natuurlijk meer van weten. Met dochters die dol zijn op een uitdaging en op spellen waarbij je vooruit moet denken, heb ik het perfecte testpanel in huis. We gingen ervoor! Wat we van dit spel vinden? Tja, je leest het al in de titel, maar hieronder vertel ik je nog eens uitgebreid waarom het zo’n succes is!

Inhoud spellendoos

  • Handleiding
  • 8 witte knikkers
  • 8 zwarte knikkers
  • Spelbord

Doel van Orbito

Het doel van Orbito is om vier knikkers van dezelfde kleur op een rij te krijgen, maar met een twist: na elke beurt druk je op de middelste knop, waarmee de knikkers een plekje opschuiven. Dat betekent dus dat je vooruit moet denken en ook het spel van de ander in de gaten mag houden. Tijdens elke beurt krijg je daarom ook de kans om je tegenstander dwars te zitten en één van diens knikkers te verplaatsen. Dat maakt het dus nog niet zo eenvoudig om te winnen!

Review Orbito

Het mag duidelijk zijn dat ik echt ontzettend enthousiast ben over dit spel. Orbito daagt je uit en één moment van onoplettendheid leidt tot een jammerlijk verlies, zoals ik een paar keer mocht ervaren. Het leuke van spelen tegen een 8-jarige die dol is op schaken en een 9-jarige met een goede vooruitziende blik, is dat ik echt heel erg mijn best heb moeten doen. Het is dus zeker niet zo simpel als het lijkt.

Orbito is eenvoudig om te begrijpen, maar absoluut niet saai. Elk potje is anders. En omdat het lekker snel gaat, hoef je ook geen uren te zitten. Het is een perfect spelletje om te spelen voor het slapen gaan, zeker als je de schermtijd wil verminderen en zin hebt om even wat anders te doen. Maar ook op reis is Orbito, vanwege zijn formaat, perfect. Kortom, in ieder opzicht ben ik enthousiast (en de meiden ook). Hij komt hier regelmatig uit de kast.

Algemene informatie

  • Uitgever Asmodee
  • Merk FlexIQ
  • Type spel strategisch
  • Aantal spelers 2
  • Leeftijd vanaf 7 jaar
  • Prijs € 24,95

Over FlexIQ

FlexiQ is een jonge spellenuitgever met een bijzondere missie: spelletjes op de markt brengen die het aanpassingsvermogen van zijn spelers stimuleert. Dat is een vaardigheid die je eigenlijk in je hele leven van pas komt, zeker in de tijd waarin we nu leven. Daarom zijn de spelletjes, zoals Orbito, niet alleen leuk, maar ook nog eens heel nuttig. Meer weten? Op de website vind je ook hun andere spellen, zoals Monster Mash, Takamachi en Switch it!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Dit artikel kregen we toegestuurd. De review bevat onze eerlijke mening: ik besteed bij voorkeur aandacht aan producten en diensten waar we volledig achter staan. Vandaar mijn enthousiasme.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven