Deze 8 opmerkingen wil je niet horen na de geboorte

‘Naai maar weer lekker strak dicht!’ Sommige opmerkingen wil niemand horen tijdens de bevalling! We vroegen andere vrouwen naar hun ervaringen en daar kwam dit bijzondere lijstje uit.

Deze opmerkingen mag iedereen weer inslikken! 

Doutzen Kroes was al binnen tien dagen in shape

Merel: ‘In de periode dat ik was uitgerekend, beviel Doutzen Kroes van een prachtige, gezonde dochter. Kort na mijn eigen bevalling van Rose maakte Ro tussen neus en lippen door dat ‘s lands bekendste topmodel al binnen tien dagen weer in shape was. Hij zei het meer uit verwondering over de snelheid en hoe gemakkelijk dat blijkbaar is voor beroemdheden, maar ik voelde hem wel even (een dag of drie).’

‘Heb je het nieuws gezien?’

Drie dagen na haar bevalling kreeg Lisette gezellig kraambezoek van haar moeder, die opbeurend nieuws had: ‘Hoorde je op het nieuws nog over die vrouw met die babylijkjes in de tuin?’

‘Alweer één op komst?’

Sonja mocht, na wekenlange in spanning te hebben gezeten, eindelijk lekker naar huis met haar premature tweeling. De ongepaste opmerking was afkomstig van een medepassagier in de lift: ‘Dat doe je gauw! Alweer één op komst?’

‘Hij was zeker een ongelukje? ‘

Charlotte vertelde haar leeftijd en vervolgens dat ze een pasgeboren zoontje had. Haar gesprekspartner: ‘Goh, zeker een ongelukje!’ – alsof het een feit was in plaats van een vraag.

‘Ja, sorry, ik had last van stuwing’

Na een vrij heftige bevalling waar ze niet zonder kleerscheuren uit kwam, kreeg Marguerita nog even te horen dat het achteraf gezien allemaal niet nodig was geweest. Maar ja, de verloskundige gaf borstvoeding en haar borsten stonden op springen… (Spreken is zilver, maar in dit geval is zwijgen zeker goud!)

‘Jammer van het schoonheidsfoutje’

Linda’s dochter had een hemangioom op haar borst. Bij het eerste bezoek aan het consultatiebureau kreeg ze te horen: ‘Prachtig kind, maar jammer van het schoonheidsfoutje.’ 

Je buik is nog steeds dik

Drie dagen na de bevalling merkte Nanouks schoonmoeder op: ‘Zo, je buik is nog steeds heel erg dik, hè?’

‘Oeps!’

Marijke vroeg om pijnstilling tijdens de bevalling. Vanaf dat moment ging het drie keer faliekant mis:

  • Ze hoorde de deskundigen met elkaar overleggen: ze was inmiddels te ver voor een ruggenprik, dus de enige optie was nog een pethidineprik. Even later keerden ze terug met de vraag: ‘Wil je een ruggenprik of pethidine?’ Ze kon natuurlijk niet anders dan kiezen voor de laatste.
  • De gynaecoloog in opleiding kon niet nalaten te sneren: ‘Zeker geen zwangerschapscursus gevolgd?’
  • En niet veel later liet ze haar inscheuren. De reactie? ‘Oeps!’

We zijn benieuwd naar jullie ervaringen! Ooit de verkeerde opmerking gehoord na je bevalling? Deel (je pijn) in de reacties!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Afbeelding, EpicStockMedia – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven