Ontspannen tijdens de lockdown? Met deze 7 tips wel

Toegegeven, tijdens de coronacrisis – zoals hij inmiddels heet – of intelligente lockdown, valt er als ouders weinig te ontspannen. Je bent veel bezig met de kinderen, geeft les en moet wellicht ook nog gewoon je werk afmaken. Ga er maar aan staan! Om toch wat ontspanning te vinden tussen de bedrijven door, besloot ik handige tips op een rijtje te zetten waarbij je (al dan niet samen met je kinderen) toch kunt relaxen. Succes! (En geniet ervan)

Relaxen tijdens de coronacrisis, zo doen we dat

Vitamine D opdoen

De zon kost je niks, maar hij verricht wel een klein wonder. Terwijl je kinderen spelen in de achtertuin/op het speelveldje/in de speeltuin naast jullie huis, zit jij op minimaal anderhalve meter afstand te genieten van een goede portie vitamine D en je kinderen die hun energie kwijtraken. Buitenshuis.

Schrijf op waar je dankbaar voor bent

Dankbaarheid helpt je te ontspannen en zorgt voor een groter geluksgevoel. Des te meer reden om eens op te schrijven waarvoor je dan allemaal dankbaar bent. Het geeft je echt na afloop een prettiger gevoel. Waarom je dan zo blij moet zijn in – uitgerekend – deze periode?

  • De zon scheen heel de dag en we hebben er met zijn allen van genoten
  • De kinderen gingen vandaag zonder tegensputteren naar bed
  • We hebben genoeg te eten en drinken in huis
  • Ik had tussendoor tijd om een halfuurtje te lezen
  • Samen met de kinderen veel lol gehad
  • Vijf minuutjes in stilte en onontdekt op de wc kunnen zitten

Vul maar in en voor je het weet, voel je je alweer iets beter.

Besteed een deel van de dag alleen aan jezelf (en dus niemand anders)

Dat kan best lastig zijn. Niet alleen vanwege omstandigheden, maar soms ook gevoelsmatig. Bewust een (half)uur plannen waarin je iets doet waar alleen jij heel blij van wordt, kan misschien best egoïstisch voelen. Maar je hebt het nodig. Iedereen heeft tijd voor zichzelf nodig. Hét moment om even heerlijk te ontspannen met een gezichtsmaskertje bijvoorbeeld, een goed boek, film of wat afleveringen van je favoriete serie.

Dans het eruit

Dansen heeft een bewezen positief effect op je fysieke gezondheid en mentale gestel. Eventuele stress verdwijnt misschien niet volledig, maar het is heel fijn om even bezig te zijn. Daarnaast is beweging goed voor je lijf, vrolijke muziek altijd fijn en vinden de meeste kinderen het heerlijk. Ook leuk: doe een wedstrijdje wie de grappigste dansbewegingen kan verzinnen of kies juist voor een rustig klassiek stuk om weer wat kalmte in huis te brengen.

Bel, app, Facetime, Zoom of Skype een goede vriend(in)

Elkaar even zien of uitspreken waar je mee zit, kan je helpen je weer wat beter te voelen. Maar ook wanneer je wel lekker in je vel zit, geeft zo’n telefoontje weer een gevoel van verbondenheid en ontspanning. Beide heb je nu in deze lockdown periode nodig.

Ga een stukje wandelen

Je hoeft geen halve avondvierdaagse te lopen, maar even het huis uit is heerlijk. Ook al is er momenteel sprake van een intelligente lockdown, waarbij je in principe zoveel mogelijk moet thuisblijven; dat neemt niet weg dat je best soms een rondje mag lopen. Dat is ook goed: bewegen, ontspanning in de natuur, de kinderen ‘uitlaten’ en even rustig ademhalen. Mocht je negatieve gedachten ervaren, dan kan je die misschien juist nu de vrije loop laten om positief af te sluiten wanneer je richting huis gaat. Beweging helpt hoe dan ook om beter te kunnen omgaan met stress!

Mediteer (samen of alleen)

Samen mediteren zal niet in elk huishouden werken. Maar het kan heerlijk zijn om te doen én helpt je meteen te ontspannen. Via YouTube kan je filmpjes vinden en je kan natuurlijk zelf ook rustige muziek opzetten en je ogen even sluiten. Geeft ontspanning én energie!

Over de Kneipp Sheetmasks

Er zijn drie sheetmasks van Kneipp op de markt:

  • Chill Out (met watermunt, agave en cactuswater)
  • Hydro Kick (met hennepzaad en patchouli)
  • Detox Care (met bamboe houtskool, moringa en algen)

De maskertjes kosten € 3,99 per stuk en geven je net de opkikker die je nodig hebt. De verzorgende sheetmasks zijn microplastic-vrij, vegan en geven een diepe hydratatie. Na verwijderen kan je de overgebleven lotion inmasseren voor het optimale gevoel.

Wat doe jij om te ontspannen in deze bijzondere ‘lockdown’ periode?

Dit artikel bevat een opgestuurd product

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven