Genieten van een ontspanmomentje? Zo doe je dat

Hoe vaak hoor je het wel niet, of zeg je het juist zelf tegen iemand: ontspan. Allemaal leuk en aardig, maar zo makkelijk is dat nog niet. Of je zit enorm te worstelen met een deadline van je werk. Of de kinderen rennen door het huis en gunnen je geen moment rust. Of de huishoudelijke taken stapelen zich alleen maar op in plaats van dat ze afnemen.

Rust is te plannen

Als je niet uitkijkt heb je echt geen moment rust en dat is nu juist zo belangrijk. Plan daarom die momenten in. Als je ze niet inplant, komen ze er vaak ook niet van. Wanneer zijn de kinderen bij opa en oma of wanneer zijn ze op school of spelen bij vriendjes en vriendinnetjes? En ja, je zal op die momenten vast nog genoeg te doen hebben. Maar laat die taken eens een keer voor wat ze zijn. De wereld vergaat heus niet. Natuurlijk kun je ook wachten totdat ze naar bed zijn en dan je moment pakken. Zorg dan wel dat je je echt even terugtrekt en niet stiekem toch die was gaat lopen opvouwen of toch nog die mailtjes gaat beantwoorden.

Stiltegebied

Je hebt geen rust als je continue gestoord wordt door geluiden uit je telefoon of laptop. Zet je meldingen uit, telefoon op vliegtuigmodus of zelfs helemaal uit. Kom je toch in de verleiding? Leg je telefoon dan in een andere kamer. Creëer een stiltegebied om je heen.

Wijntje?

Om helemaal lekker te ontspannen, mag er ook best een wijntje bij geschonken worden. Plan dan niet je moment midden op de dag als je daarna nog van alles moet. Al helemaal niet als je nog met de auto weg moet natuurlijk. Kies voor een niet te zware wijn, maar ga voor een lekker frisse en fruitige rose wijn. Liever geen rosé? Kies dan voor een toegankelijke witte wijn van Pinot Grigio, Sauvignon Blanc uit Marlborough Nieuw-Zeeland, een Touraine of een Verdejo. Toegankelijke rode wijnen zijn er ook genoeg. Kies bijvoorbeeld een frisfruitige Pinot Noir, Bardolino, Gamay of een soepele Merlot. Wijn bestellen kan makkelijk online. Zorg dat je dat lekker op tijd doet, zodat je altijd wijn in huis hebt wanneer zich de kans voordoet om echt te kunnen ontspannen. Het voordeel van online bestellen is dat je op je gemak door de webshop kunt browsen op zoek naar de lekkerste wijnen. Er is altijd wel een proefnotitie te vinden, zodat je ook weet wat je huis haalt.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven