Ontdek nu welk haarproduct het best bij jou past

Sterk, glanzend en verzorgd haar is een must. Maar hoe vind je nu de beste haarverzorgingsproducten voor jou? Door het grote aanbod in de winkel kan het best even tijd kosten voor je een product vindt dat bij jou past en dat maakt de zoektocht een uitdaging. De laatste tijd wint Kerastase shampoo aan populariteit: zowel mannen als vrouwen zweren bij haarproducten die dit ingrediënt bevatten. In dit artikel lees je alles over populaire haarverzorgingsmerken, welke producten je kunt gebruiken en waar je op kunt letten als je last hebt van een bepaald type (vet of juist droog) haar.

Welke haarverzorgingsproducten zijn populair?

Op dit moment is Kerastase, een Frans haarverzorgingsmerk, heel populair. Ook populair zijn Olaplex, Moroccanoil en de zogeheten hair gummies. In tegenstelling tot vroeger zijn de producten dan ook niet meer alleen gericht op blanke vrouwen. De opkomst van influencers draagt hier zeker aan bij. We zien meer diversiteit in de media en daar hoort ook een veel breder assortiment bij. Een ander type haar, zoals krullen of kroezend haar, vraagt per slot van rekening om een andere behandeling. Ook is het een trend om kritischer te kijken naar de ingrediëntenlijst op je shampoofles – om maar iets te noemen. Deze merken spelen hier op in.

Uitgebreide keuze

We noemden het net al even: de uitgebreide keuzemogelijkheden op het gebied van haarverzorging, maakt het lastig om de juiste producten te kiezen die bij jou passen. Een goede manier om te ontdekken wat je nodig hebt, is het beantwoorden van de volgende vragen:

  • Wat heeft jouw haar nodig? Proteïne, hydratatie of een middenweg?
  • Wat wil je bereiken met je haar? Denk hierbij aan meer volume of juist steiler haar, meer glans of stevigheid?

Probeer een goede balans te vinden tussen wat je nodig hebt en je wensen. Is het bijvoorbeeld haalbaar om zowel een proteïnerijk product te gebruiken dat ook zorgt voor volume? Hieronder lees je per haartype wat je het best kunt gebruiken.

Wat heeft je haar nodig?

Droog haar

Als je last hebt van droge puntjes – of een droge haarbos – dan heeft je haar hydratatie nodig. Dat betekent eigenlijk dat je haar te weinig vocht vasthoudt. Dit kun je aanvullen met verzorgende shampoos, conditioners en maskers die oliën bevatten en het haar voeden.

Tip: te veel olie leidt tot achteruitgang van de conditie van je haar. Als je haar namelijk te veel olie krijgt, kan het geen vocht meer opnemen. Zorg dus voor een goede balans en gebruik niet te veel haarproducten.

Vet haar

Wat nou als je juist vet haar hebt? Vet haar is het gevolg van een op hol geslagen talgproductie op de hoofdhuid. Het probleem ligt dus op de hoofdhuid en niet zo zeer bij de rest van het haar. Een oorzaak hiervan kan zijn dat je te veel aan je hoofd zit – iets dat ook voorkomt als je regelmatig last hebt van een jeukende hoofdhuid.

In dit geval kan je het best op zoek gaan naar een haarproduct dat klei bevat. Dit neemt de oliën op uit je haren, waardoor het minder vettig oogt. Ook hier geldt echter weer dat een goede balans belangrijk is: als je te veel olie aan je haar onttrekt wordt het droog. Zorg dus voor voldoende voeding met een passende conditioner. Het liefst van hetzelfde merk, zodat je zeker weet dat beide producten elkaar aanvullen.

Welke producten gebruik jij het liefst voor je haar?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven