Niet hip, wel handig: 7 musthaves voor ‘bejaarden’

Sommige dingen ga je pas waarderen wanneer je ouder wordt. Als je weinig waarde meer hecht aan je ‘imago’ en je liever praktische keuzes maakt, zeg maar. In dit artikel daarom 7 handige items voor bejaarden die eigenlijk heel erg ondergewaardeerd zijn.

Toen je imago nog belangrijk was

Als puber had ik een vrij uitgesproken mening: ik ging mooi niet voor lul fietsen met een regenbroek. Dan maar doorweekt tot op het bot en nog een week lang snipverkouden. En wat dacht je van een fietsmand. Dat was toch voor ‘bejaarden’? Mijn mening was volledig gebaseerd op onzekerheid en het ‘erbij willen horen‘ dus. Zonde eigenlijk, want je doet jezelf behoorlijk te kort als mens – weet ik nu ik 34 (en een beetje) ben. Die dingen bleken namelijk bijzonder handig te zijn. Daarom een ode aan zeven ondergewaardeerde items!

Deze 7 musthaves zijn niet hip, maar wel handig

Fietstassen

Ik kom uit de generatie dat het pas stoer was als je fietstassen had voor je krantenwijk. Maar die dingen blijken inmiddels dus ook echt heel fijn als je boodschappen wil doen. Dan hoef je niet gevaarlijk slingerend naar huis te rijden met veel te zware tassen die een ongeleid projectiel van je maken en bovendien kan je veel meer meenemen.

Koeltas

Heel eerlijk? Toen Ro voor het eerst met zijn koeltasje aan kwam zetten, begon ik onwillekeurig toch te lachen. Hardop. ‘Jij mag er mee lopen!’ was het eerste dat ik zei. Maar man, wat zijn die dingen handig. Dat je gewoon in de file ijskoude Red Bull kan drinken of geen broodjes met kleffe kaas hoeft weg te werken. Enorm op teruggekomen dus.

Thermoskan

We hadden op de middelbare school een jongen die zijn thermoskan mee naar school nam. Vond ik altijd een beetje vreemd. Dat mijn moeder het wél een goed idee vond, zag ik alleen maar als een bevestiging van mijn oordeel 😉 Inmiddels besef ik dat hij gewoon zijn tijd ver vooruit was. Een thermoskan is natuurlijk gewoon ontzettend handig. En hoewel ik er geen heb (ben geen koffiedrinker), komt mijn Tastea beker best in de richting.

Boodschappenkarretje

Als de dag van gisteren… Ik was een jaartje of 25 en ging traktaties shoppen voor Junes afscheid op de peuterspeelzaal. Toevallig kwam ik bij Bart Smit een aanbieding tegen van Cars stoepkrijtemmers voor € 1,00 per stuk. Voor alle kindjes deed ik er nog een bellenblaas bij en klaar was ik. Kleinigheidje: alles bij elkaar was het loodzwaar en uit pure noodzaak liep ik Blokker in. De vriendin met wie ik was grinnikte dat ze wel tien meter afstand van me zou houden, alsof ze niet bij me hoorde. Maar wat een opluchting! Dat scheelde echt een boel gesleep. Heel vaak heb ik hem niet meer gebruikt, maar uit ervaring kan ik je vertellen dat die boodschappenkarretjes ondergewaardeerd zijn.

Tuingereedschap

Ja. Het staat er echt. Tuingereedschap. Uiteindelijk heb ik dat meestal helemaal niet nodig, omdat de planten mij niet overleven. Maar het ligt wél in de schuur. Zo kan ik indien nodig paardenbloemen met penwortel en al uitsteken en met mijn schepje aarde in potjes doen (dat lukt nog net). En waar ik vroeger altijd dacht dat ik me niet aan tuingereedschap moest wagen (‘dan verwachten ze straks nog dat je daadwerkelijk in de tuin gaat zitten werken’), heeft het nu een nostalgische waarde.

Waarschijnlijk zal je me nooit uren zien wieden op een kussentje, maar het doet me altijd denken aan mijn lieve oma en moeder – die wel het geduld kunnen opbrengen. Die gedachte doet me glimlachen en het biedt toch een sprankje hoop dat ergens in mij groene genen zitten. Je weet het niet…

Een regenpak

Toegegeven, ik heb alleen een regenjas (en die zien er anno nu een stuk beter uit dan vroeger). Maar de dagen dat ik – zoals ik hierboven beschreef – liever nat regende dan mezelf te beschermen, zijn voorbij. Er misschien één kink in de kabel: aangezien June bijna de echte puberteit ingaat, zal zij mogelijk niet met me over straat gaan als ik ook een regenbroek aantrek. Maar goed, dat trekt dus vanzelf weer bij. Ook al moet ik er bij haar nog een jaar of twintig op wachten.

Een beschermhoesje voor je zadel

Of nog erger: een tas om je zadel gebonden. Ik zat serieus liever met een natte kont op mijn zadel dan dat ik zo’n hoesje in het openbaar zou gebruiken. Ja echt. Hoe oppervlakkig wil je het hebben… Ik vond die dingen namelijk zo ontzettend lelijk, dat het me beter leek om ze gewoon helemaal niet te gebruiken.

Inmiddels kan dat me dus werkelijk niks meer schelen en vind ik nog net niet dat het beschermhoesje de beste uitvinding aller tijden is. Ware het niet dat ik niet zo vaak fiets, ik heb wel een hele leuke van de Hema.  

En nu jullie! Wat zijn items die je pas op latere leeftijd bent gaan waarderen?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven