Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Deze dingen moet je nooit zeggen over je kinderen

We kennen het allemaal wel toch? Als een soort wetmatigheid geldt dat wanneer je een uitspraak doet over je kinderen, ze – van jongs af aan – het tegendeel bewijzen. En ondanks dat je dat weet… Deze 9 dingen moet je in elk geval nooit meer hardop beweren 😉

Wat je nooit moet zeggen over je kinderen?

Mijn baby? Die slaapt al lekker door

Ja, we trappen allemaal (meerdere malen) in deze valkuil. De laatste weken lijk je gewoon echt de goede kant op te gaan. De gebroken nachten worden langzaam een herinnering, je baby slaapt klokje rond. In een vlaag van overmoed roep je enthousiast dat het eigenlijk wel hartstikke lekker loopt met dat doorslapen van je baby. En echt, alsof ze het horen: prompt slapen ze de nacht erop in fases en maken ze je om de haverklap wakker.

Laatste tijd maken ze bijna geen ruzie meer

Zeker broertjes en zusjes kunnen behoorlijk ruziemaken met elkaar. Maar zoals met alles komt er vanzelf een moment waarop ze gemoedelijk naast elkaar kunnen zitten en zowaar naar elkaar glimlachen, zonder bijbedoelingen dus. Als vanzelf neemt het gevoel bij jou toe dat het misschien gewoon even een momentje was en dat ze per heden door het leven mogen gaan als elkaars BBF of BSF (Best Brother/Sister Forever). Tot je het uitspreekt althans…

Nee, ze hebben hier geen last van Sinterklaasstress

Als je beweert dat je kinderen geen last hebben van Sinterklaasstress is dat bijna een garantie op dikke driftbuien en overprikkeling in 3, 2, 1…

Ik ben blij dat ik nog een kus mag geven bij school

Ergens tussen de kleuters en groep 8 komt het moment dat ze je vragen om een tikje afstand te houden en liever geen openbare kus meer te geven. Gelukkig is het bij jouw zevenjarige nog lang niet zover, mits je het niet hardop tegen een andere moeder zegt.

Ze vinden het bij ons echt leuk om te helpen in het huishouden

Deze opmerking is een garantie op een subiete staking.

Heerlijk joh, ze doen geen rare dingen meer tijdens buitenspelen

Dat denk je echt. In een onbewaakt moment spreek je dit uit tegen je man of vrouw, je glimlacht tevreden naar elkaar en grinnikt nog even om een laatste herinnering aan die apestreken die ze toch altijd uithaalden ‘vroeger’. Nee, hoe anders is het buitenspelen nu. Tijd om ze wat meer vrijheden te geven, want ze zijn immers al zo groot. Tot ze thuiskomen met een nat pak (sloot), kapotte fiets (gekke stunt) of modder op hun nieuwe witte gympies.

Gelukkig komen onze kinderen nooit naar beneden voor het slapen gaan

Reken je nooit te rijk. Vanuit het niets kan er een nieuwe fase ontstaan, hebben ze groeipijn of beseffen ze dat ze eigenlijk nog 101 dingen te vertellen hadden die ze net zijn vergeten toen je ze naar bed bracht. En dus komen je kinderen alsnog uit bed, ook al dacht je dat je daar bij een achtjarige allang geen rekening meer mee hoefde te houden.

Ze eten hun fruit/groenten eigenlijk prima

Vaak hoor je moeders met een baby zeggen dat ze blij zijn dat hun kind gewoon prima eet. Geen moeilijke eters daar in huis, het ligt er gewoon aan wat je ze voorzet en hoe je het klaarmaakt. Tot de dreumespuberteit zijn intrede doet althans.

Wat ben ik blij dat die puberteit zo relaxed loopt

Hormonen zijn verraderlijk. Zowel bij ouders als kind 😉 Denken dat die puberteit relaxed was? Dat kan je uit voorzorg het best pas doen wanneer ze al lang en breed volwassen zijn en zelf kinderen krijgen.

Welke uitspraken doe jij weleens waarna je kind acuut het tegenovergestelde laat zien?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Jacob Lund – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids