Recepten met groene groenten, maar dan lekker
Omdat onze dochters wars zijn van groene groenten, besloten we eens te kijken naar recepten die ze wel lusten. Bijvoorbeeld deze farfalle met spinazie of tagliatelle met broccoli. Een recept dat het hier ook vaak goed doet zijn de noodles met broccoli en zoetzure saus. Je kan dit gerecht net zo goed maken met zilvervliesrijst trouwens, maar net waar je trek in hebt natuurlijk.
Ingrediënten
- Olijfolie
- Gele ui
- Vlees (varkensfilet, hamburger in stukjes of kipfilet)
- Teen knoflook
- 1 paprika
- 500 gram broccoli
- Stukjes ananas (eventueel uit blik of de vriezer)
- Flesje zoetzure saus van Konimex of Go Tan
- Noodles
Eventueel ook lekker: sesamzaad om eroverheen te strooien.
Verder nodig
- Pan met kokend water
- Wok of hapjespan
Bereidingswijze
- Zet de wok of hapjespan op hoog vuur en doe er een scheutje olie in.
- Intussen kan je ook de broccoli in een pan met ruim water op het vuur zetten en ongeveer vijf tot zeven minuten laten koken.
- Kruid het vlees naar smaak of snij het zo in stukjes en bak het bruin.
- Voeg de groenten toe, gesneden.
- Als de broccoli kookt, haal je hem uit het water – even laten uitlekken. Snij hem daarna in roosjes.
- Doe de noodles in de pan met kokend water – is snel klaar.
- Tot slot doe je de zoetzure saus en ananasstukjes (eventueel met wat siroop) in de pan. Dat wok je nog even mee en dan is je saus klaar. Voed de noodles eraan toe. Je kan er wat sesamzaad overheen strooien om het af te maken.
Met stokjes is dit eten nog specialer! Meteen een goede oefening voor de kinderen, minder geschikt als je geen zin hebt om uren te tafelen.