Dit heb je nodig voor een fietsvakantie met je kinderen

Misschien schrikt het idee van een fietsvakantie met de kinderen je in eerste instantie af. Nergens voor nodig! Het kan heerlijk zijn om er met de kinderen op uit te gaan en te fietsen van bestemming tot bestemming. De buitenlucht is goed voor iedereen, jullie zijn lekker in beweging en kunnen stoppen waar ze dat nodig hebben. Het is een andere manier van reizen, maar wel eentje die de overweging meer dan waard is!

Wat heb je nodig voor een fietsvakantie met kinderen?

Aanhangfiets

Jongere kinderen missen vaak de conditie om flink te kunnen doorfietsen. Een aanhangfiets is een mooie tussenoplossing als ze te groot zijn om een heel stuk in het fietszitje te zitten, maar te klein om zelfstandig een aantal kilometer te kunnen doortrappen. Kies bij voorkeur een stevige variant waar je kind veilig op zit. Dit is voor een fietsvakantie met kinderen natuurlijk ideaal!

Dakdrager

Wil je ook eens iets anders zien dan alleen je eigen omgeving? Dan is een fietsendrager een must. Bij een expert, zoals Dakdagerwinkel, vind je verschillende soorten dakdragers. Vind je een drager op het dak geen prettig idee (of hebben jullie daar al een dakkoffer), dan kan je ook natuurlijk kiezen voor een drager aan de achterkant. De pro user diamant sg2 is daar een goed voorbeeld van. Dit type is geschikt voor twee fietsen met zitjes. Als de kinderen groter zijn kunnen de kinderfietsen in eerste instantie mogelijk nog in de achterbak. Zijn de kinderen al groter, dan heb je ook een grotere fietsendrager nodig die geschikt is voor vier fietsen.

Voldoende kleding

Het kan regenen, waaien, maar ook plots heel zonnig zijn in Nederland. Daarom is het slim op alle weersomstandigheden voorbereid te zijn. Wat je zeker nodig hebt?

  • Extra set kleding
  • Regenpak
  • Vestje
  • Warme jas

Verder is kleden in laagjes ook altijd verstandig. Zo kun je afwisselen als de weersomstandigheden daarom vragen.

Handige tip voor een fietsvakantie met de kinderen

Voor je op pad gaat, nog een laatste handige tip: begin eerst met wat langere afstanden in de buurt voor je op vakantie gaat fietsen. Online vind je leuke fietsroutes waardoor je meteen je eigen omgeving kunt verkennen op een nieuwe manier. Als je vervolgens op fietsvakantie gaat, kies dan het liefst voor makkelijke fietsroutes in Nederland. Ons land is immers redelijk vlak en een goed startpunt. Ook zijn er relatief veel cafés onderweg waar je een sanitaire stop kunt maken of iets kunt eten en drinken.

Is een fietsvakantie met de kinderen ook iets voor jullie?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Ground Picture – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven