De nieuwste kerstfilms op Netflix/Videoland – 2023

Ik ben dol op kerstfilms, vooral het zoetsappige karakter, de hoopvolle ‘alles-komt-goed’-boodschap en de liefde die een belangrijke rol speelt. Nieuwe films halen het vaak nog niet bij mijn favorieten, zoals Last Christmas, Love Actually (overigens nu in de bioscoop!) en Bridget Jones, maar dat neemt niet weg dat het heerlijk is om lekker weg te dromen. En dat deed ik de afgelopen week, om dit artikel te kunnen schrijven. Hieronder vind je een overzicht van alle recente (feelgood) kerstfilms op Netflix en Videoland uit 2022-2023.

Wat zijn de nieuwe kerstfilms van 2023 op Netflix?

 1. A Brush with Christmas (2022)
 2. A Merry Christmas Wish (2022)
 3. B&B Merry (2022)
 4. Best. Christmas. Ever! (2023)
 5. Catering Christmas (2022)
 6. Christmas at the Drive-In (2022)
 7. Fall Into Winter (2023)
 8. Family Switch (2023)
 9. I’m Glad it’s Christmas (2022)
 10. Sa Var det Jul Igjen (2023)

Verder komt het Zuid-Afrikaanse Yoh! Christmas (15 december) nog online. Omdat dit een specifieke genre is, neem ik deze film vooralsnog niet mee in mijn overzicht. Verder kies ik alleen de films die zijn verschenen in 2022 of 2023.

Kerstfilms uit 2023 op videoland

 1. A Christmas to Treasure (2022)
 2. A Mistletoe Match (2022)
 3. A Perfect Christmas Pairing (2023)
 4. A Royal Christmas Match (2022)
 5. A Tiny Home Christmas (2022)
 6. Christmas on Mistletoe Lake (2022)
 7. Cloudy With a Chance of Christmas (2022)
 8. Eerste Hulp Bij Kerst (2023)
 9. Planes, Trains and Christmas Trees (2022)
 10. The Art of Christmas (2022)
 11. The Snowball Effect (2022)

Kerstfilms op Prime (2023)

Op Prime staat nu ook een film die de moeite waard is: Your Christmas or Mine 2 (2023). Dit is het vervolg op het succesvolle eerste deel van vorig jaar, die ook nog op Prime te vinden is.

Algemene trend in de kerstfilms van 2023

De kerstfilms die nu op Netflix, Videoland en Prime staan hebben bijna allemaal één gemene deler: ze barsten van de clichés en zijn vanaf de eerste scène compleet uit te tekenen. Nu is dat op zich geen grote ramp (een kerstfilm mag best een beetje voorspelbaar zijn), toch merkte ik dat ik mijn concentratie bij de meeste films al snel verloor. Dat had ook te maken met het matige acteerwerk, gebrek aan chemie tussen de hoofdrolspelers, weinig diversiteit en details die niet klopten. Zonde! De streamingsdiensten (en zeker Netflix) lijken hiermee vooral te hebben ingezet op kwantiteit en veel minder op kwaliteit. Een gemiste kans, als je het mij vraagt.

Achter de films hieronder heb ik ook het aantal sterren gezet dat ik ze toeken. Ik ben heel benieuwd welke films jij al hebt gezien en/of nog wil gaan bekijken. Laat daarom zeker ook in de reacties achter of jij ze wél leuk vond (of juist niet)!

Disclaimer: ik sluit niet uit dat ik sommige kerstfilms bovengemiddeld hoog waardeer omdat de rest zo slecht is.

Reviews kerstfilms 2023 op streamingsdiensten Netflix, Videoland en Prime

A Brush with Christmas (2022) **

A Brush with Christmas draait om Charlotte – kunstenares in hart en nieren, maar door omstandigheden verplicht tot een baan als chef-kok in het familierestaurant. Ze combineert het koken met schilderen, maar wanneer ze onverwachts een grote cateringopdracht krijgen, nota bene voor een wedstrijd waar ze zelf aan mee had willen doen, beslist het lot anders. Uit frustratie gooit ze het schilderij bij het grof vuil, waar een andere kunstenaar hem vindt en alsnog inzendt voor de wedstrijd.

Is het echt nog noodzakelijk om te vertellen dat die andere kunstenaar, je ziet hem vast niet aankomen, haar type is? En dat het schilderij, zelfs half afgemaakt, een hit blijkt te zijn? Het spijt me als deze plottwist onverwachts is, want nu hoef je de film niet meer te kijken. Maar dit is wel het niveau van deze kerstfilm. De chemie tussen de hoofdrolspelers spat niet bepaald van het scherm. Mijn ongevraagde advies is daarom dat je deze prima kan overslaan. Je mist er niets aan – behalve verloren tijd.

A Christmas to Treasure (2022) **

Wanneer hun geliefde buurvrouw Ms. Marley overlijdt, keren zes vrienden terug naar hun geboorteplaats. Vroeger organiseerde ze altijd een schattenjacht. Dit jaar doet de vriendengroep voor het laatst mee. En terwijl dierbare herinneringen worden opgehaald, slaat de vonk over tussen Austin en Everett – zijn voormalige beste vriend.

Verrassend én verfrissend dat er een queer-film tussen de kerstcollectie van 2023 zit. Dat gebeurt niet vaak. Daarom waren mijn verwachtingen toch een beetje hoger gespannen. Hoewel ik het verhaal op zich leuk gevonden vond – de overleden Ms. Marley helpt de vrienden een handje om elkaar te hervinden – is de invulling ervan een beetje saai. Jammer! Twee van de vijf sterren dus, ik zou hem alleen kijken als je echt heel erg de behoefte hebt aan een film waarin twee mannen de hoofdrol hebben (al zijn er veel betere films in dit genre, dan maar geen kerstfilm dit jaar).

A Merry Christmas Wish (2022) **

Nadat haar oudoom Randall is overleden vertrekt marketingmanager Janie voor een paar dagen naar Woodland Falls, eigenlijk om de administratieve kant van het verhaal te kunnen afhandelen. Haar vriend Charles blijft thuis in New York. Wanneer ze in Woodland Falls komt, blijkt ze de boerderij te erven. Bovendien vraagt haar oudoom in een laatste brief of ze Winter Wonderland wil organiseren – een feest voor het hele stadje. Eigenlijk zou ze op vakantie gaan met Charles, maar kan ze de laatste wens van haar oom negeren?

Ook A Merry Christmas Wish kan in het rijtje films met een gebrek aan diversiteit, fantasie en spanning. Hoofdpersoon Janie speelt dat ze net dertig is, maar oogt minstens tien jaar ouder (wat inderdaad klopte, toen ik haar Wiki-pagina bekeek). De slechte casting is echt bepalend voor de geloofwaardigheid van de film. Jammer, want in potentie had het best een prima film kunnen zijn. Ik vond hem, zoals je dus al kunt lezen, tegenvallen.

A Mistletoe Match (2022) ***

Een journaliste moet uitzoeken in hoeverre het evenement Mistletoe Match misbruik maakt van de wanhopige singles in de stad. Daarom gaat ze er zelf heen, in de hoop de boel te ontmaskeren. Uiteindelijk valt liefde niet af te dwingen toch? Eigenlijk houdt ze overal rekening mee, behalve met de uitkomst dat ze weleens echt voor iemand zou kunnen vallen. Dat was niet de bedoeling!

Videoland heeft overduidelijk ingezet op betere kerstfilms dan Netflix dit jaar. Mistletoe Match is misschien niet de meest verrassende film in het rijtje, wél loopt de film lekker vlot en is de hoofdrolspeelster erg leuk. Er zit gewoon net wat meer schwung in – precies waar je op hoopt als je in december neerploft met een leuke kerstfilm.

A Perfect Christmas Pairing (2023) **

Topchef Grace krijgt het deksel op de neus wanneer ze probeert een foodrecensent te overtuigen van haar kwaliteiten. Ze hoopt op een Michelinster, maar krijgt een nare review voor haar kiezen. Om die reden gaat ze er met de kerstdagen even tussenuit naar haar familie. Je verwacht het natuurlijk niet, maar wanneer ze daar is, ontmoet ze Asher: een leuke man – als het je smaak is. Toch kan ze het koken niet laten en ze begint opnieuw, dit keer met de liefde van haar familie. Een film over het teruggaan naar je wortels.

Tja. De omschrijving klonk best leuk, maar eerlijk gezegd vind ik ook hier weer dat de uitvoering maar matig is gelukt. Nou vind ik Asher persoonlijk ook echt in geen enkel opzicht aantrekkelijk, dus dan word je misschien minder makkelijk meegenomen in het verhaal? Ik weet het niet. Maar het verhaal pakte me niet helemaal en ik viel een paar keer in slaap. Geloof dat de twee sterren dus nog best genereus zijn.

A Royal Christmas Match (2022) **

Iedere kerst hoort zijn eigen royal kerstfilm te hebben. Dit jaar is dat A Royal Christmas Match waarin de scherpzinnige prinses Camille haar zinnen heeft gezet op het redden van de Universiteit van Morgana. Ze gaat een uitwisselingsprogramma opzetten. Hiervoor krijgt ze begeleiding van Ben, een professor waarvan ze behoorlijk onder de indruk is, net als andersom. Wat ze echter niet weet, is dat haar vader achter haar rug om plannen heeft bekokstooft met Ben. Als ze daarachter komt, twijfelt ze wat hij belangrijker vindt: haar helpen of zijn eigen carrière.

Wat moet ik zeggen. Ik vond het best een uitgekauwd verhaal. Er had meer spanning, meer liefde, meer chemie in kunnen zitten. De verhaallijn was tammetjes, Ben in eerste instantie een eikel en ñmisschien moeten we concluderen dat we de prinsessenfilms met kerst wel een beetje gehad hebben? Vooralsnog haalt deze het niet bij The Princess Switch en vergelijkbare films die wél net dat beetje extra hadden. Ik twijfelde desondanks om verder te kijken, maar het voelde echt als zonde van mijn tijd. Ik had, toen ik hem opzette, al genoeg slechte kerstfilms achter de kiezen en heb hem afgezet.

A Tiny Home Christmas (2022) ****

Blair Callahan heeft samen met haar vader een aannemersbedrijf dat op het randje van faillissement staat. Wat ze eigenlijk nodig hebben om te overleven, is een kerstwonder. Intussen is het aantal daklozen in de stad behoorlijk gegroeid nadat een plaatselijke fabriek helaas moest ophouden met bestaan. De voormalige presentatrice van het programma Design Dwellers komt voor een uitdaging te staan. Dat haar ex en mede-host van Design Dwellers, Mason ineens onaangekondigd op de stoep staat helpt niet mee.

Wat een heerlijke film was dit! Niet alleen vanwege Christopher Seivright, maar vooral het verhaal. Echt zoals een kerstfilm hoort te zijn. Wat ik erg leuk vond aan deze film is dat de vrouwelijke hoofdrol wordt vervuld door een vrouw met een technisch beroep. Geen vrouw die koekjes bakt of een wat mannelijk type, maar een knappe vrouw die gewoon een heel team aanstuurt en zo binnen enkele dagen een tiny house in elkaar zet. Even wat anders! Echt een aanrader dus.

B&B Merry (2022) **

Om de B&B van een wisse dood te redden, besluit Graham influencer Tracey Wise uit te nodigen voor een paar romantische overnachtingen. Zijn nieuwsgierige moeder en tante proberen de twee te koppelen, maar dat gaat nog zo makkelijk niet. Beiden hebben nog wat te verwerken. Bovendien wil Graham eigenlijk iets anders doen dan werken in de B&B, maar durft dat eigenlijk niet zo goed.

Deze kerstfilm is zoetsappig, onrealistisch, maar op zich prima te doen. De acteerprestaties zijn niet best, je kan in de eerste scène ook al uittekenen hoe het afloopt en het verhaal is best cheesy. Tussendoor heb ik andere dingen zitten doen, eerlijk gezegd, en ik vond het verhaal enigszins lijken op Christmas Time Is Here. Maar het is verder wel een echte kerstfilm: hij bevat sneeuw, veel kerstversiering en liefde. Prima dus als je niet te veel verwachtingen hebt.

Best. Christmas. Ever! (2023) ****

Jackie stuurt jaarlijks nieuwsbrieven aan haar vrienden met kerst. Ze lijkt het perfecte leven te leiden, maar haar vroegere vriendin Charlotte gelooft daar helemaal niets van. Als haar zoon stiekem het adres van Jackie intoetst, uit nieuwsgierigheid, moeten ze noodgedwongen overnachten. Charlotte besluit van de nood een deugd te maken en gaat op onderzoek uit – vastbesloten om Jackies perfecte leventje te ontmaskeren. Dat is echter nog niet zo makkelijk.

Dit is een kerstfilm zoals je die hoopt te zien! Ik had expres gewacht met het kijken, omdat ik wist dat ik me eerst door een paar verschrikkelijke clichéfilms moest heen worstelen op Netflix. Het was daardoor ook een extra fijne beloning. Alles zat erin. Een beetje spanning en mysterie, humor, sneeuw en liefde. Daarbij zit er een plottwist in die je niet vanaf de eerste scène kan voorspellen, dus ook daardoor scoort de film punten. Een must-see deze kerst!

Catering Christmas (2022) ***

Wat gebeurt er als er in een klein stadje twee cateringbedrijven strijden om een heel belangrijke opdracht? Wanneer ze de neef van Jean Harrison ontmoet, eigenaresse van een invloedrijke stichting, ziet Molly hem in eerste instantie aan voor een sous-chef en ze lucht haar hart. Die is wel geïntrigeerd door deze dame en doet een goed woordje bij zijn tante. Het onwaarschijnlijke gebeurt! Ze mag aan de slag met deze prestigieuze cateringopdracht. Lukt het haar om een succes te maken van het evenement? En, misschien belangrijker, lukt het haar ook om zijn hart te veroveren?

Een goede kerstfilm bevat minimaal één man die je hart sneller doet kloppen. Natuurlijk blijft het een kwestie van smaak, maar de makers van Catering Christmas lijken hier geen enkel moment bij te hebben stilgestaan. Toch vond ik dit een van de betere kerstfilms in het rijtje, ondanks de clichés en soms onrealistische details en dialogen. De hoofdrolspeelster weet in elk geval je aandacht vast te houden en je gunt haar het succes. Daarom toch drie sterren.

Christmas at the Drive-In (2022) ***

Vastgoedadvocate in ruste Sadie krijgt per toeval te maken met de verkoop van de plaatselijke drive-in waarbij haar eerste liefde Holden betrokken is. De verkoop gaat haar aan het hart en ze probeert er daarom een stokje voor te steken. Dat leidt ertoe dat ze moet gaan samenwerken met Holden en dat ze samen moeten onderzoeken of de Drive-In überhaupt nog rendabel is. Als dat maar goed gaat!

Eerlijk gezegd begon ik aan de film met een gezonde portie tegenzin, met name omdat de andere Netflixfilms dit jaar zo ontzettend tegenvielen – op het irritante af. Maar eigenlijk zat ik in dit geval vrij snel in het verhaal. Natuurlijk, er zitten geen spannende verhaallijnen in of knappe mannen. Het was gewoon een degelijke kerstfilm waardoor je in elk geval in de sfeer komt. Ik sluit overigens niet uit dat de film best prima leek in vergelijking tot de rest.

Christmas on Mistletoe Lake (2022) **

Twee zussen runnen een bedrijf waarbij ze huizen opknappen voor ze de verkoop ingaan. Reilly vindt het eigenlijk een stuk minder leuk dan haar zus Tara en moet er voor de kerstdagen even uit. Ze wil graag naar Mistletoe Lake. Eenmaal daar aangekomen raakt ze verliefd: op de inwoners, het stadje zelf en onverwachts ook op Ray – de man wiens boot ze mag gebruiken om te overnachten tijdens haar verblijf. Maar er hangt een donkere wolk boven het prille geluk: iemand wil de boot kopen en zijn motieven blijken minder zuiver dan gehoopt.

De film is oké. Het verhaal is oké. Waar ik vooral moeite mee had, waren de onverwachte wendingen. Alsof de schrijvers last minute besloten de boel nog snel even recht te trekken. Echt, een film mag zeker iets hoopgevends hebben of een element waarvan je best wel weet dat het in de werkelijkheid meestal anders loopt, maar in deze kerstfilm gebeurt dat gewoon echt te vaak. Zonde, want dat doet af aan het hele verhaal. Ook stoort het me (in het algemeen, niet alleen in deze film) dat mensen zich zo makkelijk laten overbluffen door hun tegenspeler waardoor ze essentiële informatie achterhouden. Zeg het gewoon! Maar ja, dan heb je natuurlijk geen film meer…

Geen trailer beschikbaar

Cloudy With a Chance of Christmas (2022) ****

Bridget Torres presenteert het weer. Met kerst moet ze op pad met Drake en Tatum, die de ochtendshow doen. Eigenlijk kan ze hen niet uitstaan. Het kerst-item brengt hen naar het stadje Leavenworth – hét kerststukje van de Verenigde Staten. Door de Beierse bouwstijl en de bergen oogt het alsof ze in Europa zijn. En daar, tussen de items in, blijkt Drake helemaal zo gek nog niet. Opgegroeid in het stadje weet hij van alles te vertellen. Het klikt beter met Bridget dan ze vooraf had verwacht. Een ding blijft echter onduidelijk? Waarom wilde Drake een jaar eerder niet samenwerken met Bridget toen hij daar de kans voor had?

Ik vond Cloudy with a Chance of Christmas best een verrassende film. Niet zozeer qua verhaallijn, maar voornamelijk op het gebied van de kerstsfeer. Hij pakte me snel en ik heb echt genoten. De hoofdrolspelers hebben de chemie waarop je hoofd en sommige elementen lieten toch enigszins te raden over. Een van de betere kerstfilms dus die op Videoland staan. Daarom krijgt hij, gedeeltelijk ook tot mijn eigen verrassing, maar liefst vier sterren.

Eerste Hulp Bij Kerst (2023) ***

De enige Nederlandse kerstfilm in dit rijtje heeft een geheel eigen interpretatie van de kerstfilm neergezet. Verfrissend, als je het mij vraagt. Er lopen meerdere verhaallijnen door elkaar. Aan de ene kant heb je Yannick, die botst met zijn eigen familie. Arts Lily worstelt met zichzelf en de liefde, Ben met zijn ex en Shanti voelt zich vooral eenzaam. Door een fikse sneeuwstorm en een toevallige gebeurtenis komen alle verhalen samen. Ze moeten onverwachts de nacht zien door te komen, maar er gebeuren steeds meer mysterieuze dingen…

Wat ik vooral erg leuk vind, is dat het niet een standaard kerstverhaal is. Er zit spanning in, leuke hoofdrolspelers, maar ook humor. Natuurlijk bevat de film clichés (rendieren, sneeuw en een kerstkoor), zoals dat hoort. Toch verloopt het verhaal lekker vlot, is er chemie, leef je mee en het raakt. Een fijne traktatie, zeker als je al een lading flauwe kerstfilms achter de kiezen hebt!

Fall Into Winter (2023) **

Van een gezellige koekjesbakkerij met je broer samen tot een verplichte samenwerking met een oude vlam van vroeger? Het overkomt Kerrie, die gedwongen moet samenwerken met Brooks. Waar ze in eerste instantie baalt, blijken ze toch meer te klikken dan ze vooraf verwachtte. Maar is dat wel handig met iemand die om de haverklap lijkt te moeten verhuizen?

Deze film is voorspelbaar, bevat weinig spannende plottwists en eerlijk gezegd kon ik mijn aandacht er op een gegeven moment helemaal niet meer bij houden. Sterker nog, ik moest de trailer bekijken om te zien waar de film ook alweer over ging, zo weinig indruk maakte hij. Ik ging tussendoor andere dingen doen, terwijl ik dat eigenlijk helemaal niet wil als ik een kerstfilm op zet. Deze film is dus prima als je even een luchtige film wil ‘kijken’, als achtergrond tijdens een spelletje op je telefoon of als je met iemand zit te appen, maar zeker niet als je zin hebt in een kerstfilm die je meesleurt naar een wondere winterwereld.

Family Switch (2023) ?

Iedereen wordt wakker in het lichaam van een ander gezinslid na een bizarre gebeurtenis. Dit leidt tot een reeks van gekke, humoristische gebeurtenissen en natuurlijk de hoop dat dit op de één of andere manier nog wordt rechtgetrokken. Er zit een scène in waarbij moeder Jess en vader Bill met elkaar zoenen terwijl eigenlijk dochter CC en zoon Wyatt ‘in hun lichamen zitten’. Online leidde dit tot ophef: het zou incestueus zijn en ongeschikt als familiefilm volgens veel kijkers.

Eerlijk gezegd heb ik deze film de afgelopen weken nogal voor me uitgeschoven. Het concept ken ik van andere films en waar ik het daar echt wel heel leuk vond (17 again, 30 going on 13), lijkt me deze film gewoon ontzettend vermoeiend. Zes karakters die van lichaam verwisselen? Daarbij heb ik ook iets minder met de acteurs. Na 18 kerstfilm hakte ik eindelijk de knoop door en besloot ik deze lekker te laten voor wat het was. Hij is voor de liefhebber! Daarbij vind ik het inderdaad een raar, ongemakkelijk idee als broer en zus met elkaar moeten zoenen. Incest vind ik een groot woord, maar het gaat wel over de grens van wat ik prettig vind in een familiefilm.

Heb jij hem wel gezien en wil je me een review sturen? Laat het me weten in een reactie onder dit bericht en ik voeg hem toe aan dit artikel!

I’m Glad it’s Christmas (2022) *

Chloe wil niets liever dan haar baantje in een winkel ruilen voor een Broadway carrière. Maar hoewel ze talent heeft, krijgt ze maar geen kans. Het lot helpt haar echter een handje. Ze botst tegen een onbekende op die vervolgens per toeval ontdekt hoe goed ze kan zingen. Het blijkt het begin van een positieve wending van haar leven.

Al binnen tien minuten viel ik in slaap. Hoewel Chloe inderdaad heel mooi kan zingen, is dit geen beste film. Het verhaal is saai. Bovendien zijn de dialogen allemaal zo verschrikkelijk preuts Amerikaans. Ik kan daar weinig mee: moeilijk doen in het toegeven dat je wel geïnteresseerd bent in iemand bijvoorbeeld. Daar knap ik, op filmgebied, echt op af. Meer dan één ster krijgt de film niet (en dan eigenlijk ook alleen mar omdat ze zo mooi zingt).

Planes, Trains and Christmas Trees (2022) ***

Kayley organiseert als partyplanner het event van het jaar. Geweldig, alleen wordt het onmogelijk wanneer ze vast komt te zitten op het vliegveld in een sneeuwstorm – op acht uur rijafstand. Op het vliegveld ontmoet ze Brett, die ook naar New York moet. Ze besluiten het heft in eigen handen te nemen, de sneeuwstorm te trotseren en richting het dichtstbijzijnde treinstation te rijden. Die blijkt ook dicht. Bovendien wordt de sneeuw heftiger en ze wijken naar Bretts familie, in een klein stadje in de buurt. Eenmaal daar moeten ze onverwachts samen het lokale kerstfestival organiseren.

Ik weet niet helemaal wat ik ervan vind dat in deze kerstfilm een vrouw in de auto stapt bij een complete vreemde. Zeker omdat er een fikse sneeuwval verwacht is. Dat kan toch bijna alleen maar misgaan? Gelukkig gokt ze goed en is deze man echt zo vriendelijk als hij overkomt. Vooraf verwachtte ik alleen wel iets meer van het verhaal, maar hij is op zich gewoon prima en beter dan veel van de andere films.

Så var det jul igjen (2023) ****

In deze (Noorse) kerstfilm gaan de Indiase Jashan en Noorse Thea op bezoek bij haar moeder. Ze zijn verloofd, maar zoeken het juiste moment om dat te vertellen. Zoals je misschien al verwacht botsen de twee culturen nogal. Dat leidt regelmatig tot ongemakkelijke situaties, waarbij Jashan geen idee heeft wat hem overkomt.

Eerlijk gezegd had ik iets meer vaart in het verhaal verwacht, maar de film kabbelt een beetje. En dat is best even wennen. Toch zitten er hilarische scènes in Så var det jul igjen, waarbij de twee culturen lekker botsen. Jashan is een innemende jongen uit India, Thea zit vooral tussen twee werelden in en weet niet goed wat ze hiermee aan moet. Ik heb de Noorse versie gekeken, je kan ook de Engelse kijken volgens mij. Leuk in elk geval om Noorwegen iets beter te leren kennen (al wil ik nu ook die kant op om daar kerst te vieren, met al die sneeuw en de prachtige omgeving – dat is het enige risico dat je loopt bij deze film).

The Art of Christmas (2022) *

Na lang werken is het zover: Liv mag haar kunst tentoonstellen voor het grote publiek. Alleen slaat het noodlot toe, de galerie gaat in vlammen op. Om te kunnen rondkomen neemt ze een baan aan als onderwijzeres op een plaatselijke basisschool.

Opnieuw een tegenvaller. Ik heb hem resoluut uitgezet dit keer, omdat je na zoveel kerstfilms een slechte van mijlenver herkent. De onaantrekkelijke en onsympathieke Bradley, de ex-to-be van hoofdrolspeelster Liv, speelt al niet de sterren van de hemel. En zo is het met de rest ook gesteld. Echt zonde van je tijd. Bovendien wordt alles tot in den treure uitgelegd. Van het niveau: “Wat fijn dat je gaat exposeren, je werkt hier al zolang voor.” Dat zou je als kijker ook gewoon uit het verhaal moeten kunnen herleiden. Dus, kortom, niet aan beginnen.

The Snowball Effect (2022) **

Twee rivalen strijden om een nieuwe baan als weervrouw/man en gaan daarvoor op pad. Helaas komen ze, ironisch genoeg, onverwachts in een sneeuwstorm terecht die eerder begint dan ze hoopten en ze eindigen in het stadje Mistletoe. Ondanks de kerstige naam viert niemand hier echter kerst. Vreemd! Sam en Tara gaan op onderzoek uit, allebei om hun eigen reportage te maken en op die manier toch te kunnen solliciteren. Dat leidt tot bijzondere ontdekkingen en onverwachte wendingen.

Althans, op papier. In het echt kan je redelijk uittekenen wat er gaat gebeuren. Ik keek de film gezellig samen met mijn oudste dochter, onder een dekentje, kerstboom stond aan – betere sfeer kan je niet hebben natuurlijk voor een kerstfilm. Maar in de eerste scène tekende ze al uit hoe hij zou aflopen. Grotendeels klopte dat. Ook de graphics zijn beroerd: er valt sneeuw, maar die is duidelijk met de computer in de scène gemonteerd. Jaws leek bijna realistischer. Dat soort dingen doen echt allemaal enorm af aan wat een hele leuke film had kunnen zijn. Twee sterren voor de moeite, maar verder zou ik deze lekker laten voor wat het is.

Your Christmas or Mine 2 (2023)

Deze film bewaar ik voor de komende kerstdagen

Welke films heb jij al gezien of wil je nog gaan bekijken?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Pixel-Shot – Shutterstock

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven