Press "Enter" to skip to content

Deze 5 dingen moet je nooit doen als de baby slaapt

Wanneer je een baby hebt, zijn de dutjes tussendoor erg belangrijk. Voor zowel hem als jou. Misschien moet je even bijkomen van afgelopen (slapeloze) nacht, is je kleintje onrustig en verlang je naar wat meer rust of wil je gewoon graag even een momentje voor jezelf. Allemaal logisch. Er zijn alleen wat dingen die je beter niet kan doen als je kindje slaapt…

Wat je beter niet kan doen als je baby slaapt?

Plassen als het nog vroeg op de dag is

Zeker wanneer je badkamer grenst aan de babykamer. De kans bestaat dat ze voor dag en dauw wakker zijn en niet meer willen slapen. Probeer ergens anders te gaan en spoel pas door als je kindje weer wakker is.

Je halve dag volplannen

Met een eindeloze to do list wil je de middagdutjes ten volste benutten. Heel nobel en een mooi streven, maar er zitten een paar nadelen aan:

  • Je baby houdt geen rekening met je lijst. Dus als je halverwege taak 4 bent, hoor je misschien alweer gehuil.
  • Door heel veel te willen afwerken onder slaaptijd bestaat de kans dat je jezelf voorbij rent en helemaal niet bijkomt.

Denken dat je eeuwen de tijd hebt

Want dat heb je helaas niet. Op de een of andere manier lijkt de tijd tijdens zo’n dutje voorbij te vliegen. Ook als je geen wilde plannen had trouwens.

In een diepe slaap vallen

Misschien ben je doodop van de gebroken nachten en kan je niet anders dan in diepe slaap vallen. Het nadeel hiervan is echter dat wanneer je baby wakker wordt en jou wekt, je waarschijnlijk nog vermoeider bent dan toen je in slaap viel. Enige alternatief? Vroeger naar bed vanavond en heel hard hopen op beterschap.

Te enthousiast aan het poetsen slaan…

…want door het gerommel kan je baby wakker worden en de rest van de middag knorrig bij je op schoot zitten jammeren. En even eerlijk, dat is voor niemand leuk!

Wat doen jullie tijdens het dutje? Heb jij een goede balans gevonden? Of maak jij de baby ook weleens per ongeluk wakker tussendoor?

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *