Natuurspeeltuinen en blote voetenpaden in Nederland

Natuurspeeltuinen zijn steeds meer in opkomst in Nederland. Logisch ook: je kan er heerlijk ravotten, mag écht vies worden en er valt zoveel te beleven. Maar waar zitten de leukste natuurspeeltuinen en blote voetenpaden in Nederland? In dit overzicht klik je heel makkelijk door op jullie provincie en daar vind je een compleet overzicht. Veel plezier!

Natuurspeeltuinen in Nederland

Overzicht natuurspeeltuinen in Groningen en Friesland

Natuurspeeltuinen in Groningen en Friesland zijn weliswaar minder groots in aantal dan de andere provincies, maar zeker de moeite waard. Hier vind je natuurspeeltuinen als Lutjeborg in Harkstede, dat de eerste prijs won in de wedstrijd Groene Speelplekken (2009). Ook zijn er spannende beleefpaden en pluktuinen waar je een mooi boeket kunt plukken. Klik op de link om te zien wat er allemaal te beleven valt, inclusief de adressen en waar mogelijk voorzien van handige tips.

Overzicht natuurspeeltuinen in Drenthe en Overijssel

Van historische hunebedden tot rustige natuur: in deze provincies kom je helemaal tot rust. Althans, als je ervoor kiest een van de natuurspeeltuinen in Drenthe en Overijssel te bezoeken. De kinderen hebben genoeg te doen en kunnen heerlijk klauteren over omgevallen boomstammen of één van de blotevoetenpaden verkennen. Woeste Willem in Deventer heeft nog wel het mooiste verhaal van allemaal. Lees zelf maar via de link!

Overzicht natuurspeeltuinen in Utrecht en Gelderland

Een prachtige bosrijke omgeving waar je terecht kunt bij een heleboel mooie speelplekken. Utrecht en Gelderland hebben samen maar liefst 29 natuurspeeltuinen! En misschien nog wel meer als jij mooie aanvullingen hebt op dit lijstje. Je vindt in deze provincies veel avonturenbossen. Plekken waar je naar hartenlust kan spelen en bovendien van alles kunt leren over de natuur!

Overzicht natuurspeeltuinen in Flevoland en Noord-Holland

Omdat beide provincies aan alle kanten worden omringd door water, kan je ook niet anders dan hier heel erg genieten van een groot avontuur. Daar spelen de natuurspeeltuinen in Flevoland en Noord-Holland natuurlijk ook op in. Je kan hier naar watertuinen, avonturenbossen en lopen door struintuinen. In één woord genieten! Leuk detail: veel van deze speeltuinen ontstonden door initiatief vanuit de bewoners zelf.

Overzicht natuurspeeltuinen in Zuid-Holland en Zeeland

Heerlijk struinen langs het strand of afkoelen bij water? Dan kom je prima aan je trekken in deze natuurspeeltuinen in Zuid-Holland en Zeeland. Aanraders zijn o.a. Tiengemeten en het Rotterdamse Speelbos, waar je heerlijk tot rust kan komen en waar spelen pas écht spelen is wanneer je tot je oren in de modder terugkeert naar je ouders. Het fijne aan Tiengemeten is dat je eventueel kleding kan lenen die ze helemaal vies mogen maken.

Overzicht natuurspeeltuinen in Noord-Brabant en Limburg

In de zuidelijke provincies vind je vooral mooie bossen, veel zand en in het zuiden ook glooiende heuvels. De ideale plek om lekker de drukte van alledag te ontvluchten met je kinderen. De natuurspeeltuinen in Noord-Brabant en Limburg bieden hier alles wat je nodig hebt: zand, water, takken en rust. Ook leuk: een aantal natuurspeeltuinen liggen in de buurt van historische trekpleisters.

Heb je nog aanvullingen op onze overzichten? Of wil je graag jullie verhaal delen? Laat dan zeker even een reactie achter!

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

3 gedachten over “Natuurspeeltuinen en blote voetenpaden in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven