Wie is de mol? 2022 | Nabespreking aflevering 8, Mollenvanger

In de wekelijkse nabespreking van Wie is de mol, seizoen 2022 gaan we in op de hints die voorbij komen in de aflevering, wat verder opviel, wie welke opdrachten deed en hoe het zit met de verdenkingen. Wil je gezellig meedoen in onze poule? Zoek dan naar De Mamagids in de app of vraag via DM op Instagram om een linkje/uitnodiging.

Lees hier de samenvatting van Wie is de mol? seizoen 22 (2022), inclusief alle hints en theorieën

Wie is de mol? 2022, nabespreking aflevering 8 (Mollenvanger)

Kan de verwarring nog groter zijn dan nu na aflevering 8 van seizoen 22? Althans, misschien is het voor jou kristalhelder, maar ik geloof inmiddels dat het iedereen wel zou kunnen zijn. Alleen van Thomas wist ik zo goed als zeker dat hij het niet was (haalde te veel geld op), maar goed, die is ook naar huis. De andere drie zijn allemaal verdacht op hun eigen manier en er leiden verschillende hints naar hen.

Qua verdiensten doet de mol het nog steeds prima. Er wordt niet al te veel verdiend als je kijkt naar wat ze in totaal hadden kunnen binnenhalen.

Opdracht 1: Carpet Diem (maximaal € 2.500,00)

Carpet Diem is zo’n typische Wie is de mol? opdracht waarbij je over een bepaalde grens van ongemakkelijkheid heen moet. In dit geval is het de bedoeling dat de kandidaten bij de winkels in het centrum van die typisch Albanese kleden lenen om vervolgens op straat te leggen. Ze moeten hiermee alle straten bedekken, van stoeprand naar stoeprand. Per strekkende meter verdienen ze € 10,00.

Mocht er nu toch ergens een open stukje straat te zien zijn, dan telt alles wat daarna komt niet meer. Mocht de mol gelijk op het beginpunt een hoekje omslaan, zou dat een slimme zet zijn. Tegelijkertijd zijn ze nu met vier man, dus zoiets is bijna niet ongezien voor elkaar te krijgen. Hun aanpak is trouwens hilarisch! Kim-Lian roept heel slim dat ze meedoen aan het wereldrecord tapijt leggen waardoor veel meer winkeliers een hand toereiken – door Thomas het ‘World Record Carpet streeting’ genoemd.

Verdacht gedrag in opdracht 1?

Van wat je op beeld ziet, lijkt Everon heel actief mee te werken. Hij haalt bij verschillende winkels tapijten op, staat regelmatig te vragen om hulp. Ook Kim-Lian weet een heleboel kleden bij elkaar te scharrelen. Alleen Fresia zien we weliswaar bijspringen, maar vrijwel nooit in een winkel staan voor zo’n kleedje.

Verdiensten?

Met 44,5 meter verdienen ze € 445,00 voor de pot. ‘Best wel knap,’ vindt Fresia. Misschien omdat ze flink heeft lopen mollen, waardoor het een prestatie op zich is dat ze geld hebben verdiend?

Opdracht 2: Heftig (€ 1.500,00)

De moltelefoon gaat af in het busje, Thomas neemt op en Rik spreekt over de luidspreker. Hij legt uit dat twee kandidaten zonder hoogtevrees boven moeten staan – waarbij Fresia gelijk Kim-Lian aantikt en seint dat zij dat moeten gaan doen. Daardoor komen Thomas en Everon op de grond te staan.

Fresia en Kim-Lian moeten via de porto een omschrijving of vraag doorgeven, waarvan het antwoord beneden op een container staat. Everon en Thomas moeten die containers met een heftruck weghalen en aan de zijkant van het speelveld neerzetten. Als ze het goed doen, blijft uiteindelijk één container over waar € 1.500,00 in zit.

Wie gedraagt zich verdacht in Heftig?

  • Everon en Thomas Doen in principe weinig geks, maar lopen niet door het speelveld voor ze aan de slag gaan. Hadden ze dat wel gedaan, dan wisten ze dat er dubbele containers tussen stonden en dat ze meer hadden moeten weghalen.
  • Fresia Ze wil meteen de sleutelpositie innemen. Daarnaast doet ze soms wat vaag en geeft gewoon instructies via de porto in plaats van de vraag te benoemen. Ze knipoogt naar Kim, alsof ze daarmee bewust aan het mollen is (als kandidaat); ook om te kijken wat de andere twee doen misschien. Maar goed, dit zou ook een prima dekmantel kunnen zijn als mol. En tot slot zegt ze: ‘Doe maar lekker!’ als Thomas en Everon een bepaalde container willen openmaken. Omdat ze weet dat hier niks in zit?
  • Kim-Lian Doet in principe wel wat de bedoeling is, maar zegt op het laatst dat ze voelt dat een container weg kan. Is dit een knap staaltje omgekeerde psychologie, waarbij ze hoopt dat de anderen in reactie juist die ene container kiezen?

Ze verdienen hiermee geen geld voor de pot.

Opdracht 3: Zand erover (maximaal € 2.000,00)

In deze opdracht doet iedereen rare dingen. Rik legt de opdracht uit: in het zand liggen verschillende onderdelen van een step verstopt. Door te zoeken met een metaaldetector kunnen ze die boven halen en vervolgens het vervoermiddel in elkaar zetten. Per step moeten ze over de boulevard richting Rik, die in een café verderop zit. Op die manier zouden ze geld kunnen verdienen of verliezen:

  • Per persoon verdienen ze € 500,00 als ze op tijd bij Rik zijn mét step
  • Per persoon verdienen ze € 0,00 als ze op tijd bij Rik zijn, maar zonder step
  • Per persoon verliezen ze € 500,00 uit de pot als ze te laat bij Rik zijn, met of zonder step

Opvallende uitspraak!

Rik zegt: “De vraag is of wat voor de mol ondergronds moet blijven, bovengronds komt” – Moeten we dat letterlijk zien (de mol heeft er baat bij als de steppen onder het zand blijven liggen omdat ze dan geen geld kunnen verdienen) of figuurlijk en heeft het een diepere betekenis? Lag er misschien nog meer onder het zand verstopt?

Wie gedraagt zich verdacht in opdracht 3?

Everon zwaait continu met zijn metaaldetector bij de strandbedjes waardoor hij vaak afgaat. Elke keer laat hij Kim-Lian voor niets graven en daarmee verspillen ze veel tijd.

Fresia oogt dit keer in elk geval erg fanatiek. Ze vindt een aantal stepjes in het zand, maar weinig accessoires waardoor ze uiteindelijk op de valreep maar één step in elkaar kunnen zetten. En je zou misschien de link kunnen leggen tussen een mol en haar, omdat een mol ook veel graaft.

In totaal verdienen ze € 500,00, omdat ze allemaal op tijd binnen zijn. Waarschijnlijk is het ook lastig om echt goed te kunnen mollen of vertragen met zo’n klein groepje: alles ligt nu onder een vergrootglas.

Test en executie

Thomas zegt: ‘Het is Everon of Kim-Lian’, Fresia is het in elk geval niet volgens hem. Toch gaat hij naar huis. Daar kunnen we verschillende conclusies aan verbinden:

  1. Everon of Kim-Lian is de mol, maar Thomas had te veel vragen fout of was langzamer dan een andere kandidaat.
  2. Fresia is de mol en Thomas zat compleet verkeerd.

Hoe dan ook, erg jammer dat hij naar huis is want Thomas was een hele leuke kandidaat en erg grappig. Gelukkig hoeven we niet al te lang meer te wachten op de ontknoping: op 5 maart 2022 weten we eindelijk wie toch de mol is dit jaar! Al blijft het toch telkens een tikje frustrerend dat je dan komende aflevering zo dichtbij het antwoord bent en dan nog een week moet afwachten…

Hints en theorieën van aflevering 8: mollenvanger

Nabespreking aflevering 8 door Gido Verheijen Zou Fresia de bewoners hebben gevraagd om hun kleden terug te halen? Ook wijst hij erop dat de mol in opdracht 2 prima op de grond kan zitten, omdat je daar een beetje onder de radar kan blijven. In de laatste opdracht gedraagt Fresia zich als kandidaat door veel stepjes te vinden, maar is dat niet stiekem in het voordeel van de mol?

Nabespreking Mollenvanger door Siem In deze video vind je een verklaring voor de titel van de aflevering: dit betekent Mollenvanger mogelijk.

Fresia is de mol: alle hints en theorieën

Hint in de opdrachttitels?

Siem en Max

Gido

Everon is de mol: alle hints en theorieën

Siem en Max

Kim-Lian is de mol: alle hints en theorieën

Siem en Max

Wie is de mol 2022?

Eerlijk gezegd? Ik zet al sinds aflevering 1 alle punten in op Fresia en dat heeft me een mooi totaal aantal opgeleverd. Of ze daadwerkelijk de mol is? Zo zeker als ik na de eerste week was, ben ik allang niet meer. Kim-Lian molt doorlopend – al hoop ik stiekem dat zij de mol niet is, maar met de week vind ik haar wel steeds leuker. En Everon? Dat is de onopvallende underdog, en laat dat nu net een geliefde positie zijn voor de mol. De persoon die niemand verdenkt omdat hij best wel wat geld binnenhaalt en fanatiek meedoet, maar ondertussen… Bovendien is hij penningmeester en lijkt laatst nog € 100,00 uit de pot verdwenen te zijn. Het kan dus alle kanten op. Voor nu blijf ik bij Fresia, omdat ik haar nog verdacht genoeg vind doen en omdat ik de theorie over de titels wel heel sterk vind, maar zeker? Nee, dat ben ik allerminst.

De nabespreking van Wie is de mol? 2022, aflevering 8 (Mollenvanger) levert je misschien weinig nieuwe kennis op. Per slot van rekening kan iedereen nog de mol zijn. Zowel Everon, Fresia als Kim-Lian hebben zich bij tijd en wijle verdacht gedragen en geld uit de pot gespeeld. Alle drie verdienden ze niet bijster veel. Bovendien kan Everon straks nog eens € 5.000,00 van het eindbedrag afsnoepen als hij dan de mol blijkt te zijn. Spannend dus! Wie is jouw mol? Heb je iets verdachts gezien dat je in dit verslag mist of een theorie? Deel het zeker in de reacties!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Meer Wie is de mol – seizoen 2022?

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven