Wat eten we vandaag? Gevuld naanbrood met soep

Vind jij het ook zo lastig om te bedenken wat je nu weer moet eten? In deze nieuwe serie deel ik wekelijks een eenvoudig gerecht dat je kunt aanpassen aan jullie smaak en/of eetpatroon en waar je geen uren voor in de keuken hoeft te staan. Eet smakelijk!

Gevuld naanbrood

Iedere woensdag sporten onze middelste dochters op nagenoeg dezelfde tijden. Daardoor voelt die dag vaak als een aaneenschakeling van heen en weer rijden. We kiezen die dag het liefst voor makkelijke maaltijden. Soms een broodje hotdog of gebakken ei, maar eigenlijk wil ik toch dat ze wat meer binnenkrijgen dan dat. Wanneer ik er tijd voor heb, maak ik daarom graag een soepje voor de woensdagavond. Met name om toch wat groenten binnen te krijgen op een makkelijke manier.

Vaak vak ik stokbrood af, uit de supermarkt, heel soms maak ik er kruidenboter bij. Maar een paar weken geleden probeerde ik iets nieuws: naanbrood om te dopen in de soep. Ik deed er kaas in, zoals het recept voorschreef, maar dat bleek een matig succes. Het deeg bleef toch een beetje zacht. Daarom vind je in het recept hieronder hoe je een eenvoudig naanbrood bakt, inclusief knoflookboter voor extra smaak. Na afloop kan je ze dan zelf vullen met een plakje (plantaardige) kaas.

Benodigdheden voor naanbrood met soep

Voor het naanbrood

  • 400 gram Griekse yoghurt (bij voorkeur met 10% vet)
  • 500 gram bloem
  • 20 gram bakpoeder
  • 1-2 theelepel(s) zout

Voor de knoflookboter

  • 100 gram gesmolten roomboter
  • 1-2 teentjes knoflook

Roer de knoflook door de boter en zet het vast neer in de buurt van je koekenpan.

Soep

De soep is natuurlijk aan jullie. Net waar je trek in hebt: ga je voor een lekkere kippensoep, romige tomaten-, zoete aardappel en wortel- of pompoensoep? Om het jezelf makkelijk te maken, kan je bij o.a. Albert Heijn en Jumbo verse pureersoep halen waar je alleen nog maar water aan hoeft toe te voegen. Staafmixer erin en klaar! Een andere optie is een verspakket. Heb je zin om hier meer tijd aan te besteden, dan kan je natuurlijk ook een ouderwets goede soep neerzetten die je ’s ochtends al maakt. Of, zoals mijn oma deed, ’s nachts in de schuur zetten, zodat de vorst erover kan. Hiervoor kan je online talloze recepten vinden.

Bereidingswijze

  1. Mix alle ingrediënten door elkaar in een keukenmachine tot een soepel deeg.
  2. Verdeel het deeg in 12 bolletjes en gebruik bloem om te voorkomen dat ze aan je handen plakken.
  3. Kneed een bolletje goed door elkaar en rol hem plat uit met een deegroller.
  4. Bak het platte brood in een droge koeken- of pannenkoekenpan, op middelhoog vuur.
  5. Wanneer hij gaat rijzen en de onderkant bruin is keer je hem om.
  6. Bestrijk de bovenkant met de gesmolten knoflookboter.
  7. Wanneer ook de andere kant van je naanbrood bruin is, kan je hem uit de pan halen.
  8. Snij doormidden en beleg met kaas.

Wil je variëren?

Bak dit naanbrood dan ook eens als alternatieve lunch, vul hem met kip (zoals, van oorsprong, in de Indiase keuken gebruikelijk is) of kies juist voor een zoete inhoud (Nutella) en een zoete topping. Ook kan je nog koriander toevoegen aan de roomboter, als je dat lekker vindt.

Ik ben benieuwd of jullie dit heerlijke brood ook een keer gaan bakken!

Liefs, Merel

Schrijf je nu in voor de wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je me al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Fascinadora – Shutterstock

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven