Met deze 5 musthaves wordt reizen nog leuker

Of je nu voor een citytrip het vliegtuig in stapt of een lange treinreis maakt, reizen kan best vermoeiend zijn. Met deze lijst aan handigheidjes wordt je reis echter een stuk leuker en nog meer ontspannen!

Musthaves voor op reis

Comfortabele kleding

Je hoeft echt niet in je huispak of yogabroek op pad te gaan. Reizen in comfortabele kleding en er toch netjes bij lopen? Hiervoor is speciale travelkleding ontwikkeld. Misschien ken je het al, maar anders een korte opsomming van de grootste voordelen: deze lichtgewicht kleding is wasbaar op lage temperatuur, droogt snel, kreukt niet en bovendien gaat het lang mee. Perfect dus voor die ene vliegreis of wanneer je op een andere manier lang op pad bent.

Bijkomend voordeel is dat het je helpt lekkerder in je vel te zitten. Reizen maakt immers vaak moe, je lijf kan reageren op het vliegen of langdurig zitten en dan is het niet prettig om een knellende jeans te dragen. En hoe beter jij in je vel zit, des te makkelijker en meer ontspannen je reis verloopt. Ben je ook enthousiast? Kijk dan zeker eens bij Studio Lienne voor vrouwelijke, chique travelkleding.

E-reader

Uiteraard alleen wanneer je zelf niet hoeft te rijden 😉

Wat is nu een beter moment om lekker bij te komen en eindelijk weer eens aan lezen toe te komen dan wanneer je op reis bent? Download de leukste boeken – wellicht een paar toffe feelgoods die zich afspelen op de plek van bestemming, zodat je vast in de juiste sfeer komt – en de reis vliegt zo voorbij. Heb je even geen idee meer welke boeken je nog kunt downloaden? In dit overzicht met feelgood romans vind je vast iets dat je nog niet hebt gelezen.

De juiste muziek

Hoe meer rust je ervaart tijdens de reis, hoe leuker het is. Door paar een fijne lijsten met muziek te downloaden op je telefoon kan je heerlijk bijkomen én heb je altijd iets dat bij je stemming past. Of je nu gaat voor opzwepende zomerse hits, klassiekers uit ‘jouw tijd’ of hedendaagse hits.

Probeer zoveel mogelijk vooraf te regelen

Gelukkig kan dat via je telefoon nu heel makkelijk. Vooraf inchecken in een vliegtuig, je zaken regelen met het hotel waar je naartoe gaat – het is zo gebeurd, waardoor jij vooral kunt genieten van het reizen zelf. Je loopt snel door naar de lounge om een lekkere kop koffie te kopen of jezelf te trakteren op een goed belegd broodje, kan nog even shoppen voor vertrek en zo snel mogelijk je kamer in.

Maak standaardlijstjes voor op reis

Hoe heerlijk is het als je voor vertrek alleen maar een lijstje hoeft te pakken en alle items inpakt? Investeer door vooraf een paar standaardlijstjes te maken (bijvoorbeeld voor een weekendje weg, zomervakantie en wintersport) en die in je telefoon te zetten. Als je eenmaal op pad gaat, hoef je dan alleen nog maar af te vinken. Bespaart je elke keer hetzelfde denkwerk!

Wat is jouw volgende bestemming?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Day Of Victory Studio – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven