3 items die in niet mogen ontbreken in je achtertuin

De kans is groot dat we komende zomer opnieuw zullen doorbrengen in Tuinesië of Hintergarten – als je het dan een iets exotischere naam wil geven. Des te belangrijk om te investeren in je achtertuin. Maar wat moet je tuin dan bevatten om er een fijne plek van te maken? Lees snel verder wat de trends voor 2021 zijn!

Vakantie? Tja…

De hoogtijdagen waarin je in de winterse kou van december al kon beginnen met voorpret voor de komende zomer? Nee, die vrijblijvendheid missen we dit jaar. Door Corona weten we immers nog lang niet wat de vooruitzichten voor komend jaar zijn. Zullen we in juli gewoon kunnen relaxen op een terrasje met vrienden? Zit je nog steeds (of opnieuw) in een intelligente lockdown? Om die reden is het zeker niet onverstandig om het dit jaar op safe te spelen en te investeren in een prettige achtertuin. Per slot van rekening kan je daar altijd lekker relaxen, en het geld dat je niet uitgeeft aan het reizen kun je nu mooi daaraan besteden. Maar wat ag niet ontbreken als je van je achtertuin een heerlijke plek wil maken?

Deze 3 items mogen niet ontbreken in je achtertuin

De ultieme loungeset

Lekker kunnen relaxen begint bij de basis. Een fijne loungeset is ideaal. Gelukkig kan je tegenwoordig hele goede all season sets halen die je buiten kan laten staan. Zelfs de kussens zijn gemaakt van een materiaal dat snel droogt. Dus ook tijdens die zomerse buitjes kan je alles prima laten liggen. Daarnaast is de keuze groot anno 2021. Zo kan je kiezen voor een modulaire set die je helemaal naar eigen smaak en behoeften kan samenstellen.

Gaan jullie een nieuwe set halen? Kies dan voor natuurlijke lichte kleuren of zelfs wit, want – in tegenstelling tot het antraciet van afgelopen jaren – dat gaat het helemaal worden dit jaar!

Buitenkleed

Wat je ook steeds vaker ziet, zijn buitenkleden. Die maken je tuin helemaal af! Voor kinderen is het heerlijk om op te kunnen spelen, omdat het zachter is dan de tegels die eronder liggen, en het oogt vrolijker. Het is immers wel zo fijn dat als je veel tijd in en rondom het huis doorbrengt, dat je een knusse plek creëert. Naast een buitenkleed kan je ook kiezen voor lantaarns met grote stompkaarsen, toffe kussens op je loungeset en andere mooie accessoires die echt dat vakantiegevoel oproepen.

Een goede barbecue en haard

Of je nu eindelijk weer eens met vrienden kan eten of gewoon met het gezin wil barbecueën, voor een geslaagde zomer mag hij eigenlijk niet ontbreken. Datzelfde geldt voor een mooie haard. Denk je eens in hoe heerlijk het is om tijdens een zwoele zomeravond tegen elkaar aan te kruipen op de bank en goede gesprekken te voeren onder het genot van een glas wijn. En om nieuwe herinneringen te maken; uiteindelijk maakt het toch niet uit of je die aan de Spaanse kust maakt of thuis? Zolang je elkaar maar hebt!

Hebben jullie een fijne tuin waarin je komende zomer heerlijk kan relaxen? Of is er nog wel wat werk aan de winkel?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Afbeelding, Photographee.eu – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven