Musthaves voor het nieuwe (middelbare) schooljaar

Nog even en de scholen beginnen weer! Tijd om nieuwe schoolspullen in te slaan voor de middelbare school. Maar wat zijn nu eigenlijk dé musthaves voor je tiener? We verzamelden de 5 leukste voor je!

Terug naar school

De vakantie vloog voorbij. Voor je het weet kan je weer terug naar school. Was dat op de basisschool redelijk laagdrempelig (even controleren of de rugtas, broodtrommel en beker nog in orde zijn, was voldoende) – op de middelbare school is het toch net even anders. Je haalt andere dingen in huis. De agenda is minder belangrijk dan vroeger (want: Magister), maar onderstaande 5 des te meer. Van nieuwe dames sneakers tot elastische kaften – voor een fijne start van het nieuwe schooljaar heb je ze allemaal nodig!

Musthaves voor de middelbare school

Nieuwe schoenen

Eigenlijk een compleet heel nieuwe outfit natuurlijk: je eerste dag blijft belangrijk. Of je nu in de brugklas zit of naar de derde gaat, zoals onze oudste dochter. Klassen willen nog weleens veranderen en het draait toch allemaal om die eerste indruk. Zeker op de middelbare school wil je gewoon lekker in je vel zitten. En nieuwe kleding maakt het toch net een stukje makkelijker. Zeker in de brugklas trouwens, als je bijna niemand kent.

Ze zat al een flinke tijd te azen op een paar toffe Nike sneakers. Mooi cadeautje, zo vlak voor ze weer naar school gaat natuurlijk! Ze is er zo blij mee: het liefst zou ze elke dag op sportschoenen lopen, dus het was een geslaagde verrassing.

Nieuwe kleren

June vindt het heerlijk om lekker te gaan winkelen. En ondanks dat het shoppen in deze bijzondere tijd enige belemmering oplevert, gaat ze af en toe wel even naar Rotterdam. Het nieuwe schooljaar is een mooie reden om haar iets nieuws te geven, toch? Hoewel de schoenen eigenlijk al genoeg waren, zei ze geen nee tegen de nieuwe outfit die ze op de foto draagt. Lekker sportief, maar ook netjes – past precies bij wie ze is.

Een goede rugtas

Als er iets belangrijk is op de middelbare, dan is het wel een stevige rugtas. Hij krijgt in de handen van je puber veel te verduren, wordt regelmatig in een hoek geslingerd en moet uiteindelijk wel dat hele boekenpakket netjes houden. De voorwaarden waaraan je tieners rugzak moet voldoen?

  • Waterafstotend materiaal
  • Voldoende ruimte en bescherming voor boeken en eventueel de laptop
  • Stevige stof

Hier is ze vooral heel erg blij met haar rugzak van Fjallraven Kanken. En wij ook! Hij is lekker stevig, biedt voldoende ruimte aan haar boeken, houdt water tegen en heeft een handzaam formaat.

Elastische kaften

De tijd van ploeteren met rollen kaftpapier is voorbij. Tegenwoordig koop je één keer elastische kaften in en je bent klaar. Zo makkelijk! Je schuift je boek erin, plakt er een speciaal textieletiket op en binnen vijf minuten is de complete stapel weggewerkt. Dat ging ‘in onze tijd’ wel anders. Bijkomend voordeel is dat de elastische kaften lang meegaan, mooi blijven en je boeken beter beschermen dan de papieren variant.

Praktische spullen

Misschien een beetje flauw om die als laatst te noemen, maar aan de andere kant zijn dit de zaken die je sowieso nodig hebt: een rekenmachine, schriften, misschien een nieuwe pen of markeerstiften, potloden en een geodriehoek. De agenda is, als gezegd, niet altijd meer nodig. Tegenwoordig kan bijna alles via de smartphone en de meeste kinderen uit Junes klas hebben daarom geen papieren variant meer. Je kan het maar vooraf weten!

Wanneer gaat jouw kind voor het eerst naar de middelbare? En welke spullen mogen bij jullie thuis niet ontbreken?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven