De leukste musthaves voor in je achtertuin komende zomer

Door het vele thuiswerken (en een toekomst waarin dit waarschijnlijk een grote rol blijft spelen), zijn huis en tuin belangrijker dan ooit. We doen eindelijk dat achterstallig onderhoud waar we al jaren niet aan toekwamen en brengen meer tijd door in de achtertuin. Hoe lekker is het immers als je na je werk maar een paar meter hoeft te lopen om te kunnen relaxen? Een zwembad of jacuzzi in je achtertuin is bijvoorbeeld allang niet meer alleen weggelegd voor de rich and famous. Je kan natuurlijk een groter zwembad kopen, maar ook opblaasbare spa’s die makkelijk op te zetten zijn – om maar iets te noemen. En er is nog veel meer! Daarom in dit artikel 9 fijne musthaves die je komende zomer in je achtertuin wil hebben.

Als je toch thuis bent… 7 musthaves voor je achtertuin

Alsof je op vakantie bent

Zonder een flauwe Tuinesiëgrap te willen maken, de kans is groot dat je toch regelmatig thuiszit komende zomer. Is het niet vanwege de hoge reiskosten momenteel, dan wel omdat je in quarantaine zit of gewoon omdat je er zin in hebt. Maak van de nood een deugd en transformeer je achtertuin tot een waar vakantieparadijs. Mochten we opnieuw een hete zomer tegemoet gaan, dan kan je in elk geval ultiem genieten. En voor het echte Spanje-gevoel doe je gewoon je ogen dicht en zet je een ruisende zee op via Spotify.

Zwembad

Je kan er eigenlijk niet meer zonder! Sowieso is het heerlijk voor de kinderen om lekker te dobberen na school of in het weekend, maar een zwembad kopen is ook voor jezelf een aanrader, zoals deze bij Summertoys. Zeker wanneer je een keer het rijk alleen hebt en er nog geen vieze voeten doorheen hebben gelopen. Plaats je mocktail in een opblaasflamingo, zet je zonnebril op en draai de lekkerste zomerplaylist – meer me-time heb je niet nodig, toch?

Bohovibes

Is er een plek die meer zomerse gevoelens oproept dan Ibiza? Haal het eiland lekker naar huis met mooie accessoires tegen de schutting, een fijn buitenkleed en een heerlijk relaxplekje voor de kinderen met kussens. Wat ook echt niet mag ontbreken is een lichtsnoer op zonne-energie. Perfect voor zwoele zomeravonden met vrienden.

Een overdekte plek

Helaas is zomer in Nederland geen garantie voor zon, maar met de warmere temperaturen in de maanden juni tot september kan het nog steeds heerlijk zijn om buiten te zitten. Zelfs als het regent. Een veranda of overdekte plek achterin je tuin is daarom een musthave. Kleed het gezellig aan, zorg voor een fijne zitplek, een energievoorziening en je kan zelfs ’s zomers in je achtertuin aan het werk.

Vrolijke planten en bloemen

Met beplanting doe je niet alleen jezelf een plezier – want wat ziet het er gelijk een stuk vrolijker uit wanneer je bloemen en planten in de tuin zet – maar ook de natuur. Het water kan gemakkelijker weg in de grond en er komen allerlei insecten op af. Bovendien leer je hiermee de kinderen gelijk hoe je voor een plantje moet zorgen.

Vuurkorf

Misschien staat het idee je tegen, omdat vuurkorven regelmatig zoveel rook opleveren (en dat doet meteen het relaxte element een beetje teniet). Maar het is echt een aanwinst voor je tuin. Verdiep je in de manier waarop je het best hout kunt branden (droog hout gebruiken, opbouwen in tipi-vorm) en geniet van een knus, warm vuurtje waardoor je wat langer buiten kunt zitten.

Zonwerend doek of zonneschermen

Hoewel het natuurlijk heerlijk is om buiten te zitten, is het minstens zo belangrijk te denken aan de juiste zonbescherming. Zeker met kleine kinderen, maar ook wanneer ze ouder zijn wil je ze niet in de volle zon hebben zitten. Zorg daarom voor goede zonneschermen of een andere vorm van overkapping waaronder iedereen kan zitten tijdens de felste uren van de dag.

Lantaarns en andere knusse accessoires

Van een authentiek houten bankje tot zachte kussens op je stoelen en lantaarns in verschillende formaten, als je de tuin écht af wil maken ga je voor accessoires die dat hele knusse zomervakantiegevoel oproepen van eindeloze avonden met scharrelende kinderen, barbecue en goed gezelschap.

Wat mag voor jou niet ontbreken in de achtertuin komende zomer?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven