Helemaal van nu: mozaïektegels in de badkamer

Je ziet het steeds vaker, mozaïektegels in de badkamer. Iets duurder en arbeidsintensiever dan gewone tegels, maar wel iets waar je meer plezier van hebt. Het mozaïek zorgt namelijk echt voor een eyecatcher in je douche. Maar hoe plaats je ze nu zelf? In dit artikel vind je handige tips.

Hoe kan je mozaïek in de badkamer toevoegen?

Mozaiek tegels badkamer: waar plaats je die eigenlijk? Voor je aan de slag gaat, is het slim om je goed te oriënteren. Te veel mozaïek kan erg rommelig ogen, dus is slim om een keus te maken uit onderstaande drie opties:

  1. Kies voor een mozaïekwand die in de gehele douche doorloopt. Op die manier creëer je echt dat luxe gevoel van een hotel.
  2. Leg bijzondere tegels op de vloer.
  3. Plaats een accentrand over de hele muur of op een specifieke wand.

Daarna helpt het om lekker te zoeken op Pinterest naar inspiratie. Wat vinden jullie mooi in huis? Welke kleuren? Hoe groot (of klein) mogen de tegeltjes zijn? Pas als je dat weet, kan je door naar de volgende stap: het plaatsen van de tegels.

Mozaïektegels in de badkamer zetten? 4 handige tips!

Bestel meer tegels dan je eigenlijk nodig hebt

Er kan immers altijd iets misgaan, zoals een tegeltje dat breekt. Het zou jammer zijn als je net iets tekort komt! Daarbij kan het soms handig zijn om wat extra tegels achter de hand te houden. Mocht je namelijk ooit een tegel moeten vervangen, dan is het prettig om die nog in huis te hebben. Daarbij kan je ongeopende doosjes met tegels vaak (binnen een bepaalde termijn) weer terugzenden en het bedrag retour krijgen.

Koop de juiste producten (zoals voegmiddel en tegellijm)

Het is hierbij belangrijk dat je goed oplet dat deze producten passen bij het type en materiaal van de tegel die je hebt gekozen. Laat je bij twijfel goed voorlichten door een specialist.

Kijk tutorials op YouTube en lees je in

Als je nog niet zo thuis bent in het betegelen van een wand, ga dan online op onderzoek uit. Video’s als hieronder en blogs kunnen je enorm helpen wanneer je wil gaan tegelen. Maak het jezelf niet te moeilijk als beginner. Heb je wel al vaker een wandje betegeld? Dan kan je best iets meer uitdaging zoeken voor jezelf.

Laat het doen door een specialist

Deze laatste tip is eigenlijk een beetje flauw, maar toch goed om erbij te zetten. Want misschien ben je niet zo handig of heb je er gewoon geen zin in? Huur dan iemand die het voor je doet. Er zijn tegelzetters die in een mum van tijd voor elkaar krijgen wat je voor ogen hebt. Des te sneller kan jij ervan genieten!

Vind jij het ook zo’n toffe trend?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Afbeelding, ImageFlow – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven