Moeder van de bruid? Kledingtips en advies

Vroeger werd van de moeders van de bruid verwacht dat zij statige jurken in pastelkleuren of verwassen beige tinten droegen. Gelukkig is die tijd nu voorbij. Maar nu moeders van de bruid vrijer zijn om te kiezen wat zij dragen op de bruiloft van hun dochter is het voor veel moeders tegelijkertijd ook lastiger om iets passends te kiezen. Zoek je moeder van de bruid kleding? Met de tips hieronder kan je zeker een bijzondere, geschikte outfit kopen.

Overleg met de bruid

Wat je ook aan doet, overleg met je dochter over bijvoorbeeld stijl, kleur en mate van formaliteit. Je dochter en de bruidegom zetten immers de toon voor hun bruiloft, of dat nu een klassiekere black-tie bruiloft, een casual bruiloft is of een themabruiloft: jij bent een belangrijk lid van het trouwfeest en je zult er dus goed uit willen zien. Je dochter beslist welke richtlijnen zij belangrijk vindt voor de bruiloft, waardoor je meteen een goede indicatie hebt van de kleding die daarbij past.

Kijk naar de locatie

Ook is het belangrijk om naar de locatie te kijken. Waar je bijvoorbeeld bij een kerkelijk huwelijk een jurk met een jasje aan kan, is dit bij een bruiloft op het strand natuurlijk veel te warm. Zorg er ook voor dat je op de hoogte bent van culturele en/of religieuze gebruiken, indien van toepassing.

Neem het kleurenpalet van de bruiloft in acht

Traditioneel zou de moeder van de bruid de kleuren van de bruiloft moeten aanvullen. Let dus op het kleurenpalet van de bruiloft bij het uitzoeken van een outfit, heeft jouw dochter bijvoorbeeld een bruiloft met blauw tinten? Verwerk deze tinten dan ook in je outfit. Ga in ieder geval zeker niet voor dezelfde kleur jurk als de bruid, dat behoeft natuurlijk geen verdere uitleg. Als je toch voor dezelfde kleur kiest, zal het overkomen alsof je zelf in het middelpunt wil staan, terwijl de schijnwerpers toch echt bedoeld zijn voor de bruid en bruidegom.

Begin op tijd met shoppen

Volgens deskundigen is het aan te raden om minstens twee maanden voor de bruiloft op zoek te gaan naar een outfit. Als er dan bijvoorbeeld nog wijzigingen moeten worden doorgevoerd is er nog genoeg tijd. Ook heb je dan nog enige uitloop wanneer je niet direct slaagt.

Daarnaast is het traditie dat de moeder van de bruid eerst haar jurk uitzoekt en dit daarna deelt met de moeder van de bruidegom. De jurken hoeven niet hetzelfde te zijn, maar stel dat de moeder van de bruid een felrode jurk aandoet en de moeder van de bruidegom een paarse jurk draagt, dan is dit natuurlijk niet mooi op foto’s. Stem de jurken dus op elkaar af.

Ga aan de slag met deze tips voor bruidskleding voor moeders en straal op de bruiloft van jouw dochter!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven