Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Dé mode trends voor herfst en winter 2022/2023

Hoewel we nog maar net in de zomer zitten, staan verschillende fashion trends al te trappelen om verkocht te worden. Wil je weten waar je komende herfst en winter echt niet zonder kunt? Lees dan snel verder voor de leukste (en bijzonderste) modetrends van komend najaar (2022-2023)!

Modetrends najaar en winter 2022/2023

Laat maar zien wat je hebt

Een opmerkelijke trend die je komend najaar en in de winter gaat zien, als we de catwalks mogen geloven, is vrij open: doorschijnende kledingstukken en mini (of micro)rokjes met de grootte van een brede riem. Misschien niet helemaal geschikt voor op kantoor, maar wel voor dat ene gedurfdere feest. En een gedeeltelijk doorschijnend topje kan weer wél heel chique zijn tijdens de feestdagen. Kortom, het is een beetje passen en meten met deze trend.

mode trends doorzichtig 2022

Baggy is terug van weggeweest

Zoals alle trends die terugkomen, kreeg ook de baggy broek een hippere naam: cargo jeans. In tegenstelling tot eind jaren negentig, begin zeroes kan de cargo jeans nu ook in een strakker model gedragen worden. De zakken zitten aan de zijkant (excuses als je nu ook dat nummer in je hoofd hebt) en zijn ideaal om van alles in te stoppen tijdens een avondje uit. Naast dit model zien we ook de echte wijde broek steeds vaker terugkomen in het straatbeeld. En waarom ook niet? Hij zit in elk geval heerlijk!

Leren items

Kenmerkend voor ons leven zijn de zorgen over onze planeet en de toekomst die we hier op aarde nog hebben. Je ziet dat terugkomen in duurzamere trends, zoals de keus voor bamboe of (fairtrade) biologisch katoen, maar ook in details op kledingstukken. Wat dacht je van een speelse verwijzing met planeten en andere hemellichamen? Of metallic stoffen en andere verwijzingen naar een interplanetaire toekomst.

Je houdt ervan of niet, maar leer mag weer. Wat dacht je van een stoere baggy jeans van leer met witte sneakers eronder? Of, iets gewaagder, een leren jurkje, stoere hoge laarzen tot halverwege je dijbeen of zelfs een catsuit? Hoewel je die laatste drie voor je kantoorbaan misschien beter thuis kunt laten liggen, misstaan ze zeker niet tijdens dat geweldige feestje met oud en nieuw!

trends 2022 2023

Maxi

Tegenover de minuscule rokjes staat een opvallende trend die juist het tegenovergestelde omarmd: de maxi-trend. Alles mag lang, langer, langst. Denk aan mooie maxijurken die tot op de grond komen, dik gevoerde parka’s tot over je knie en opvallende bodywarmers. Koud hoef je het in elk geval niet te hebben, komende herfst en winter.

Generatie Z (2000-2015) is de toekomst. Zij bieden hoop. Je ziet dat al doordat begrippen als diversiteit, inclusiviteit, acceptatie en liefde voor elkaar en de planeet voor hen vaak belangrijke speerpunten zijn. De mode-industrie laat zich daardoor inspireren. Je ziet dan ook bij bepaalde ontwerpers hoop uit de kleding spreken. Bijvoorbeeld in de vorm van vrolijke kleuren, maar ook door samen de catwalk op te gaan.

Conclusie over de komende trends voor herfst en winter?

We pakken weer uit – zowel in het leven zelf, nu ‘alles weer mag’ als in onze mode. Na een paar jaar waarin comfortabele kleding een prominente rol speelde en we bijna in onze yogabroeken woonden, is het weer tijd voor reizen en feestjes. Daar sluit onze kleding op aan met mooie materialen, opvallende designs en soms gedurfde outfits.

Nu hoef je zelf niet als een fashion influencer over straat te gaan, komend modeseizoen, maar één ding is zeker: saai wordt het allerminst!

Wat vind jij van de trends voor de herfst en winter 2022/2023? Wat is jouw favoriet en welke mogen ze van jou houden?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Uitgelichte afbeelding – Dmitry Abaza, Shutterstock
©Afbeelding 1 – Creative Lab, Shutterstock
©Afbeelding 2 – Lightfield Studios, Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids