Press "Enter" to skip to content

Dé mode trends voor herfst en winter 2020/2021

Hoewel we nog maar net in de zomer zitten, staan verschillende fashion trends al te trappelen om verkocht te worden. Wil je weten waar je komende herfst en winter echt niet zonder kunt? Lees dan snel verder voor de leukste modetrends van komend najaar (2020-2021)!

Modetrends najaar en winter 2020/2021

We gaan naar de ruimte, komend najaar

Kenmerkend voor ons leven zijn de zorgen over onze planeet en de toekomst die we hier op aarde nog hebben. Je ziet dat terugkomen in duurzamere trends, zoals de keus voor bamboe of (fairtrade) biologisch katoen, maar ook in details op kledingstukken. Wat dacht je van een speelse verwijzing met planeten en andere hemellichamen? Of metallic stoffen en andere verwijzingen naar een interplanetaire toekomst.

Chic en vrouwelijke mode

Waar je de laatste jaren veel sportieve kleding zag, zoals oversized hoodies, sokken in je Adidas badslippers en shirts met een sportmerk prominent op de voorkant, verschuift de modetrend in het komende najaar weer richting de vrouwelijke kant. Denk: naaldhakken, blousjes, getailleerde shirts, kokerrokken met split en zelfs latex broeken of rokken. Je vrouwelijkheid mag, kortom, gezien worden.

Nieuwe materialen: trend of blijvertje?

Misschien kan je in dit geval niet spreken van een trend, maar meer van een blijvende tendens. Laten we het hopen! Het is goed dat de grote modehuizen voorop lopen in hun keuzes voor nieuwe materialen die beter zijn voor het milieu. Daarmee inspireren ze hopelijk de mainstream industrie om nog veel meer uit hun ontwerpen te halen.

De huidige jeugd neemt ons mee naar hoop en vernieuwing

Generatie Z (2000-2015) is de toekomst. Zij bieden hoop. Je ziet dat al doordat begrippen als diversiteit, inclusiviteit, acceptatie en liefde voor elkaar en de planeet voor hen vaak belangrijke speerpunten zijn. De mode-industrie laat zich daardoor inspireren. Je ziet dan ook bij bepaalde ontwerpers hoop uit de kleding spreken. Bijvoorbeeld in de vorm van vrolijke kleuren, maar ook door samen de catwalk op te gaan.

Nostalgie

Ondanks dat we in de herfst en winter van 2020/2021 veel vernieuwing zullen zien en een (speelse) referentie naar onze toekomst, zien we ook een hang naar het verleden. Retro, vintage, terug naar oma’s tijd. Zo is het op het gebied van verzorgingsproducten inmiddels ook heel normaal dat we zeepstukken en shampoobars gebruiken in plaats van plastic flessen en we willen terug naar producten van toen, zonder ’toegevoegde rotzooi’.

Ook in de mode zie je een dergelijke tendens. We willen gedeeltelijk terug naar het sobere leven van onze opa’s en oma’s. Dus liever een paar duurzame kledingstukken die verantwoord zijn geproduceerd dan een grote stapel uit de zogeheten Fast Fashion industrie. Luxe zit hem voor de jongere generaties meer in duurzaamheid en vrijheid dan een dikke auto.

Conclusie over de komende trends voor herfst en winter?

Dat de toekomst een grote rol speelt, mag duidelijk zijn. We zien op allerlei vlakken duidelijk vooruitgang. Van nieuwe materialen die beter zijn voor het milieu tot meer oog voor het arbeidsproces. De hang naar goede producten lijkt langzamerhand het materialisme te gaan overstemmen – in elk geval wat jonge generaties betreft. Er is meer behoefte aan samen zijn, inclusiviteit en een mooiere wereld. En dat is toch een mooie rode draad die de mode-industrie ons meegeeft!

Meer lezen over de trends van het komende najaar en winter (2020/2021)?

Binnenkort lees je meer over:

Wat vind jij ervan dat de (mode)industrie zo sterk bezig is met de toekomst? Kan je je erin vinden dat we naar een wereld toegaan die zachter, liever en gezonder is? Of vind je een bepaalde materiële luxe toch ook wel belangrijk?

Ook leuk om te lezen

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© De Mamagids