Mistero Milano gellak: hoelang blijft hij mooi? | Review

Met een baby in huis heb je weinig tijd om je nagels elke dag te lakken. Maar het staat wel verzorgd en geeft je een vrouwelijk gevoel. Met de professionele gellak van Mistero Milano doe je jezelf een mooi cadeau waar je na de bevalling heel veel aan hebt. Het enige dat je nodig hebt? Een halfuurtje voor jezelf, eens in de zoveel weken. Voor deze review onderwierp ik de gellak van Mistero Milano aan de test en vertel ik of het daadwerkelijk lang genoeg blijft zitten.

Nagels lakken tijdens de zwangerschap: belangrijke vragen

Gellak tijdens de zwangerschap

De eerste vraag die je misschien hebt, is of gellak veilig te gebruiken is tijdens de zwangerschap. Het antwoord daarop is in principe ja. Je moet wel uitkijken met aceton (nodig om de gellak te verwijderen), maar gelukkig zijn er ook alternatieve manieren. De belangrijkste informatie vind je in het artikel. Een aantal zaken waarop je in elk geval moet letten:

 • Lak liever je nagels zelf dan dat je het laat doen in een salon (met oog op de dampen)
 • Kijk uit met verwijderen van de lak met aceton
 • Smeer je handen in met zonnebrandcrème voor je ze onder de uv-lamp legt
 • Zorg voor een goed geventileerde ruimte als je aan de slag gaat

Heb je een nagelopleiding nodig om zelf gellak aan te brengen?

Kan je wel zelf aan de slag met de gellak van Mistero Milano als je geen nagelopleiding hebt? Die is simpel te beantwoorden. Ja. Natuurlijk is het heerlijk om je te laten vertroetelen in een salon, maar met oog op je zwangerschap kan je het sowieso beter zelf doen. En met een pasgeboren baby gun je jezelf misschien de tijd nog niet. Bovendien is het echt niet moeilijk!

Heb je al kinderen rondlopen die ook nagellak zouden willen opdoen? Dan kan je er meteen een gezellig dagje van maken. Uiteraard is gellak dan niet geschikt. In plaats daarvan kies je voor speciale kindernagellak. Begin bij je zoon of dochter en lak diens nagels, zodra ze klaar zijn en weer verder spelen kan je verder met je eigen nagellak.

Review Mistero Milano

Verzorgde nagels na de bevalling

Met mijn bevalling binnen best afzienbare tijd was het tijd me eens te gaan verdiepen in de wondere wereld van gellak. Na de vorige keren had ik namelijk al snel het gevoel mezelf kwijt te zijn. Ik verslonsde, deed weinig tot niks aan mijn uiterlijk (want: geen energie) en dat wil ik dit keer anders doen. Niet dat ik er postnataal wil bijliggen als een vamp die net door een compleet team onderhanden is genomen, maar wel gewoon iets florissanter dan vorige keren.

En een van de dingen die me daarbij gaat helpen is gellak. Want door één keer in de zoveel tijd mijn nagels te hoeven lakken, zullen ze minder snel afgebladderd zijn en voel ik me beter.

Pakket met verschillende soorten gellak

Van nagelgroothandel Mistero Milano kreeg ik vijf verschillende potjes toegezonden om te testen:

 • Standard Nail Prep (sneldrogende ontvetter; voorbereiding op de gellak)
 • Nutriente Primer (zuurvrije primer met vitaminen)
 • Flexi Base (base coat met elastische eigenschappen)
 • Sexy Mama- 1197 (kleur; fuchsiaroze)
 • Revolutionary You – 1198 (kleur; rood)
 • Duchess – 1162 (kleur; lichtroze)
 • No Wipe That (topcoat)

Verder hebben we een speciale led-lamp voor gellak. Deze is nodig om de lak goed te laten uitharden.

Hoe breng je de verzorgingsproducten en gellak goed aan?

Benodigde tijd: 30 minuten

Gellak aanbrengen op je nagels (thuis)

 1. Vijl je nagels in een mooie vorm

  Hiervoor kan je het best een goede nagelvijl in huis halen. Wij gebruikten zelf een halvemaanvormige vijl en daarnaast een polijstblok.

 2. Ontvet je nagels met Standard Nail Prep

  Het ontvetten van je nagels is zo gebeurd. Je gebruikt dit product net als een normale nagellak: je brengt een dun laagje op elke nagel aan en laat dit opdrogen aan de lucht. Deze stap duurt ongeveer tien seconden per nagel.

 3. Gebruik een goede primer op je nagels

  Als basis voor de Flexi Base en gellak heb je een goede primer nodig. Deze legt als het ware een beschermende laag over je nagels heen. Na opbrengen blijft dit product plakkerig. Dat zorgt namelijk voor maximale hechting van de andere producten en dat je nagels zolang mogelijk mooi blijven.

 4. Flexi Base: voor extra bescherming

  Op deze basislak hecht je gellak nog beter. Bovendien beschermt hij je nagel zelf tegen barsten of scheurtjes en verstevigt. Met de Flexi Base moet je ongeveer 30-60 seconden onder de LED lamp (of 60-120 onder uv). Bij het aanbrengen voel je meteen een dikkere laag op je nagels liggen. Ook deze blijft plakkerig na het lakken.

 5. Kies een mooie kleur uit

  Eigenlijk het leukst van de hele nagelbehandeling: het kleuren van je nagels. Zelf koos ik in eerste instantie voor Sexy Mama: een prachtige fuchsiaroze gellak. De kleuren moeten ook onder de lamp: 30-90 (LED) of 120 (uv). Je zal merken dat de lak na afloop nog steeds plakkerig aanvoelt. Dat is even wennen ten opzichte van normale nagellak, omdat je daarbij moet wachten tot hij droog is. Nu kan je gewoon na de benodigde seconden verder met de laatste stap.

 6. Afwerking: Quick No Wipe Top

  Zodra de topcoat goed op je nagels zit, zal je merken dat je nagels weer glad zijn en niet langer plakken. Deze No Wipe Top lak je over de kleur en doe je daarna nog onder de LED-lamp (60-90 seconden) of uv (120). Mijn ervaring is dat dit wel even heet voelt in het begin, maar dat trekt snel weg. De laatste laag draagt bij aan een langere houdbaarheid.

Hoelang bleef de nagellak zitten?

Gebruikersgemak

De eerste keer dat ik mijn nagels deed met de gellak van Mistero Milano bleef hij ruim twee weken goed zitten. Daarbij moet ik wel een aantal dingen benoemen:

 • Ik heb regelmatig schoongemaakt, waaronder een keer met redelijk agressief schoonmaakmiddel, zonder handschoenen (en zonder nadenken – gezien de zwangerschap). Hierbij bleef de lak goed zitten, maar het heeft natuurlijk wel effect op de beschermende toplaag. Een volgende keer zou ik handschoenen dragen.
 • Een van mijn nagels kwam op een heel onhandige manier tegen de bedrand aan en brak af. Hierdoor liet de lak een beetje los aan de bovenkant.

Verder merkte ik pas in de derde week dat de lak langzaam begon los te laten. Inmiddels zit de lak er voor een tweede keer op en met een week achter de rug zie ik nog geen verschil ten opzichte van dag 1. Precies waar ik op hoopte. Als de baby er straks is wil ik ook niet elke week met mijn handen onder de lamp zitten, maar gewoon met een behandeling om de 2-3 weken klaar zijn.

Verwijderen van de lak?

Als gezegd is het verwijderen van de lak met een acetonremover geen goed idee tijdens de zwangerschap. Daarna kan het wel. Wil je dus je gellak weghalen als je nog in verwachting bent? Dan is er nog een alternatief: Laat je nagels weken in een badje met warm water, afwasmiddel en zout (gevonden op NSMBL.nl). Hierna kan je de nagels gemakkelijker verwijderen.

Maar let wel op: verzorg je handen en nagels goed als je klaar bent met de behandeling. Zorg dus voor een fijne handcrème en bijvoorbeeld amandelolie voor je nagels. Verwijder de lak ook liever niet door te pulken: hiermee kan je je nagelplaat beschadigen.

Mijn ervaring met Mistero Milano?

Omdat mijn oudste ook gellak had (van een ander merk) kon ik goed vergelijken. Als puber loopt zij iets minder schoonmaakrisico 😉 en is ze sowieso minder intensief bezig dan haar zwangere moeder met nesteldrang. Toch liet haar lak eigenlijk al vrij snel los: binnen enkele dagen zag het er al minder verzorgd uit en begon de bovenkant te chippen.

Eigenlijk heb ik geen opmerkingen; de producten doen precies wat ze beloven. Je moet alleen wennen aan het feit dat gellak wat plakkeriger blijft (tot je de topcoat gebruikt). Ook ben je iets langer kwijt dan bij normale nagellak: trek gerust een halfuur uit voor de complete behandeling. Aan de andere kant is dat na de bevalling juist ook wel weer lekker, omdat je als kersverse moeder anders jezelf makkelijk zou vergeten.

Onze ervaring met het thuis aanbrengen van gellak is dus zeer positief. Het is even uitzoeken en ontdekken, maar als je eenmaal doorhebt hoe het werkt, is het een aanwinst. Zeker voor moeders die vrij druk zijn en geen tijd hebben voor de nagelsalon: met een goed pakket aan basisproducten kan je goed uit de voeten. De lak blijft ruim twee tot drie weken mooi en een nieuwe behandeling kost zo’n dertig minuten. Heb jij al eens gellak gebruikt? En hoe beviel het jou?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Afbeelding, Imcsike – Shutterstock

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven