Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Deze 9 momenten ga je missen na de zwangerschap

Dat je de zwangerschap gaat missen? Je verwacht het misschien niet als je midden in het derde trimester zit en het eigenlijk loodzwaar hebt, maar het gebeurt misschien vanzelf. In dit artikel vind je 9 redenen waarom!

9 redenen waarom zwanger zijn zo bijzonder is

Een positieve zwangerschapstest

Misschien kan je het niet geloven en doe je na afloop nog tien keer een nieuwe test om te kijken of je echt zwanger bent. De vreugde, de dankbaarheid en misschien wel de opluchting (dat je toch niet schijnzwanger bleek) buitelen over elkaar heen. Er groeit echt een kindje in je buik! Hoe mooi kan het leven zijn?

Je positieve termijnecho

Een ander onvergetelijk moment dat je na afloop toch een beetje gaat missen, is de termijnecho. Hoewel je die eerste keer misschien nauwelijks nog een hoofdje kan onderscheiden uit die vage witte vlek, blijft het speciaal. Er groeit leven in je buik! Een echt mensje met beginnende armpjes, beentjes en een hoofd. Misschien zie je zelfs al het hartje kloppen of beweegt je kindje enthousiast? De verloskundige kan je vertellen wat waar zit en al snel zie je steeds meer details. Bijzonder toch?

Shoppen voor je veranderende lijf

Je komt ergens tijdens je zwangerschap (waarschijnlijk) op het punt dat je zwangerschapskleding gaat kopen. Het is zo heerlijk om lekker te kunnen shoppen voor jezelf. Misschien denk je op dat moment nog: hoe ga ik daar ooit in passen? Maar het moment komt vanzelf. En na je zwangerschap ga je die gedachte nog missen. Want hoe kom je weer op het punt dat je de positiemode níet meer past?

Alhoewel je ook het moment gaat missen dat je de zwangerschapskleding zelf niet meer past. Die zachte band zou eigenlijk in elke broek moeten zitten. En hallelujah voor kleding zonder naden!

Shoppen voor jullie baby

Net als bij je eigen kleding vraag je je bij het eerste babypakje af of jullie kindje dit wel gaat passen. Het is allemaal zo klein! Kans is trouwens groot dat het zelfs nog wat aan de grote kant is, gek genoeg. Maar die eerste keer shoppen voor je kindje is echt speciaal. Zeker in het begin, als je buik nog niet zo rond is en de zwangerschap dus nog niet heel tastbaar.

Het hartje horen kloppen

‘Tjoef tjoef tjoef’, de hartslagen volgen elkaar in rap tempo op. Het lijkt wel een treintje! Maar hoe mooi ook, opnieuw een bewijs dat er echt een kindje in je buik zit. Soms duurt het even voor de verloskundige hem of haar heeft gevonden, maar als het eenmaal zover is, kun je gaan genieten.

Shoppen voor de babykamer

Je portemonnee zal dit moment allicht niet gaan missen, maar wat is het heerlijk om lekker te gaan winkelen voor je kleintje. Waar je voorheen een simpel bedje en bijpassende commode zag als jullie eindbestemming, blijk je in de gemiddelde babywinkel wel honderdduizend onmisbare accessoires te kunnen vinden. Schattige, zachte knuffels waarvan je niet wist dat je ze écht nodig had. Of handige gadgets voor je baby. Inspiratie voor de babykamer… Genoeg om je fantasie de vrije loop te laten gaan.

Wil je juist een beetje besparen op de babyuitzet? Lees dan dit artikel met 7 items die je eigenlijk niet nodig hebt.

De baby voelen schoppen

Een soort bubbeltjes in je buik, zo voelt het ongeveer. In het begin twijfel je: zijn dit je darmen of zou het…? Maar op een gegeven moment weet je het helemaal zeker: je voelt echt jullie kleintje schoppen. Voor het eerst ervaar je leven in je buik. Zeker in het begin ben jij de enige die dit meemaakt; die momenten zijn zo speciaal. Echt jullie twee!

Je krijgt overal aandacht

Mensen reageren vaak positief op zwangere vrouwen. Zeker als je die speciale pregnancy glow hebt en aan alle kanten straalt. Hoffelijke mannen staan voor je op in het openbaar vervoer, iedereen begrijpt je als je iets vergeet en er is nog nooit zo vaak aan je gevraagd hoe het met je gaat!

Dat je man of vrouw de baby voor het eerst voelt schoppen

Hoe betrokken je partner ook is, hij of zij staat toch negen maanden lang buitenspel. Die eerste schopjes maken de zwangerschap eindelijk tastbaarder en ‘echt’. Na zelf de schopjes mogen ervaren, is dit een goede tweede.

Wat mis jij het allermeest aan zwanger zijn?

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids