Wat wil jij jouw familie vragen? 3 tips voor meer verbinding

Wil jij meer verbinding met je familie? Vragen stellen en een goed gesprek met elkaar aangaan kan heel waardevol zijn. Of je dit nu wilt doen met je gezin, ouders, broer of zus. Hoewel een echt goed gesprek voor meer verbinding tussen elkaar kan zorgen, kan het toch moeilijk zijn om tot deze verbinding te komen. Hoe breng je het gesprek op gang en hoe houd je het draaiende? Wij delen een aantal tips waardoor jij in een fijne setting goede, leuke of grappige vragen kan stellen aan je familie.

Tip 1: Op een comfortabele manier aan je familie vragen stellen

De beste gesprekken ontstaan vaak in een relaxte setting. Maak het jezelf en anderen dus vooral comfortabel als je aan je familie deze leuke vragen gaat stellen. Trek een comfortabele outfit aan, haal wat lekkers in huis en plof samen gezellig op de bank.

Een gespannen sfeer zal zeker niet helpen om een openhartig gesprek met elkaar te voeren. Juist een ongedwongen sfeer helpt je om op een comfortabele manier leuke vragen te stellen aan je familie. Hierdoor krijg je waarschijnlijk ook een oprecht antwoord.

Tip 2: Plan het ideale moment voor jouw familie

Of jullie nu ’s avonds samenkomen met het eten of dat jullie een moment plannen in het weekend. Plan het stellen van vragen aan je familie op een moment dat voor jullie ontspannen voelt en je er ook de tijd voor kunt nemen.

Bijvoorbeeld tijdens het ontbijt of juist tijdens het avondeten. Samen een maaltijd delen en een goed gesprek starten met familie vragen kan  een ideaal moment zijn om met elkaar te verbinden. Door de eerste twee tips met elkaar te combineren hoef je alleen nog een onderwerp aan te snijden om de vragen op gang te brengen.

Tip 3: Stel vragen gericht op familie gewoontes

Waarschijnlijk zijn de vragen die je het meeste aan elkaar stelt gerelateerd aan gebeurtenissen op dat moment. “Hoe was je dag?” en “Hoe gaat het met … “. Door deze vragen leer je elkaar niet écht kennen en kun je niet altijd achterhalen wat er persoonlijk speelt. Juist door vragen te stellen gericht op familie gewoontes en omstandigheden wordt het een stuk persoonlijker.

Bijvoorbeeld hoe iemand anders denkt over eigenschappen die het gezin speciaal maken? Wat zijn goede gewoontes die jullie als familie hebben of wat waardeer je heel erg van familieleden? Deze leuke vragen zorgen gegarandeerd voor een goed gesprek.

Kortom, maak het jezelf comfortabel, plan het ideale moment samen en ga de diepte in. Voor nog meer ideeën om gesprekken op gang te brengen is Vertellis Nederland een fijne inspiratiebron. Zo kom je vanzelf tot leuke onderwerpen om te bedenken wat je jouw familie wilt vragen!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven