Manieren om plexiglas toe te passen in je huis

Plexiglas is een kunststof die je, zoals de naam al een beetje weggeeft, kunt gebruiken ter vervanging van glas. Uiteraard niet in je kozijnen, maar wel op andere plekken. Het versplintert niet en is stevig materiaal. Daarom kan je plexiglas perfect gebruiken voor bepaalde toepassingen in huis. Hieronder vind je een aantal manieren om hier zelf mee aan de slag te gaan.

Plexiglas gebruiken in huis: 5 toepassingen

Achterwand in de keuken

Het materiaal plexiglas, ook wel bekend als perspex, is bijzonder veelzijdig en kan op meerdere manieren worden toegepast in huis. Zo ook in de keuken, als achterwand over de gehele zijde. De moderne look zorgt voor eenheid en bovendien is de wand gemakkelijk schoon te houden. Niks is immers zo vervelend als vieze (vet)spetters of andere vlekken op je muur, toch? Bovendien heb je, anders dan met tegeltjes, niet te maken met naden die je nog eens schoon moet houden.

Voor de volledigheid: plexiglas mag niet worden toegepast achter de kookplaat. Het materiaal is niet hittebestendig en daarmee ongeschikt. Kies dan liever voor een glazen plaat waarmee je de kookplaat kunt toedekken als je hem niet gebruikt of een hittebestendige behangsoort die een aanvulling vormt op de plexiglazen plaat achter je aanrecht. Wil je toch plexiglas op die plek? Dan heb je een zogeheten backboardsaver nodig.

Memobord van plexiglas voor het hele gezin

Je kunt een gezinsagenda aanschaffen, maar dat werkt niet overal. Alternatief is een groot memobord waarop precies staat wie waar wanneer is. Ook kan je aangeven wat het weekmenu is, zodat je die vraag alvast hebt beantwoord. Zo’n memobord van plexiglas past perfect in de gang, omdat iedereen hier langsloopt. Gebruik niet-permanente stiften (zoals geschikt voor een whiteboard), zodat je aanpassingen kunt blijven maken.

Naambordje

Wist je dat je naambordjes ook goed kunt maken van plexiglas? Je kunt ze professioneel laten bedrukken, maar ook zelf aan de slag gaan. Door het bordje te beschilderen of te tekenen met geschikte stiften, kan je het helemaal eigen manken en wordt het echt jullie naambordje. Persoonlijker kan toch eigenlijk niet?

Wat zou jij willen maken van plexiglas? Laat het weten in de reacties!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Denizce – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven