Malse kip? Het geheim van de chef
Lekker eten heeft tijd en liefde nodig. Daarom is het beter om vlees eerst voor te behandelen voor je het in de pan, de oven of op de barbecue gooit. In het geval drumsticks kan je dat op verschillende manieren doen:
- Investeer in goed vlees: (biologische) kip van de slager
- Schaf een snelkookpan aan (of een goede oven)
- Gebruik knoflookteentjes om het vlees malser te maken
- Geef het tijd en aandacht
Als je extra lekkere drumsticks wil, kan je ze vooraf al marineren en in de koelkast zetten. Zo kunnen de smaken goed intrekken en smaakt het de volgende dag, na het afbakken, nóg lekkerder.
Ingrediënten
- Drumsticks
- Knoflook
- Kippenbouillon
- Kipkruiden of een combinatie naar smaak van de volgende specerijen: paprikapoeder, kurkuma, aromat, kerrie, zout, zwarte peper, Maggi
- Roomboter
Verder nodig:
- Ovenschaal
- Pan
Bereidingswijze
- Allereerst zet je de drumsticks of kippendijen 15-20 minuten in water met bouillon op het vuur (laat het gewoon opwarmen met het water); vijf minuten nadat het kookt, kan je de pan er weer vanaf halen
- Maak kleine openingen met een scherp mesje in het vlees en steek daar stukjes knoflook in (5-6 stukjes van 1 teen per kippenpoot)
- Kruid het vlees naar smaak
- Vet de ovenschaal in met boter
- Zet in de oven voor 35-45 minuten op 180 graden met plakjes roomboter op het vlees