Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

5 tips voor een complete make-over zonder troep

Zolang we nog steeds veel thuiszitten, is de verleiding om te gaan groter dan ooit. Dat is ook te zien aan de lange wachtrijen bij de vuilstort en tweedehands winkels die niets meer aannemen. Maar hoe verander je je woonkamer zonder weken in het stof te hoeven zitten? In dit artikel delen we 5 handige tips voor een heel ander interieur.

Make-over?

Wil je even iets compleet anders in huis, maar heb je helemaal geen zin om wekenlang in de troep te zitten? Dan komt dit artikel vast als geroepen! Per slot van rekening zitten we zoveel thuis dat je je hier wel lekker moet voelen. Met de onderstaande 5 tips krijgt je woonkamer een heel andere look, en ben je met twee dagen eigenlijk al klaar.

Complete make-over in huis zonder (al te veel) troep

Nieuw kleurtje op de muur

Begin bij de basis. Door een heel andere kleur op de muur te doen, krijgt je woonkamer een heel andere uitstraling. Bovendien zit er een financieel voordeel aan. Verf is goedkoper dan behangen en bovendien kan je met een online bestelling voorkomen dat je te veel betaalt: hier vind je bijvoorbeeld een kortingscode voor Verf.nl. Kies voor een moderne kleur waarin je makkelijk aanvullende accessoires kunt vinden of voor een kleurtje dat al in je interieur voorkwam.

Van deze vijf tips levert deze eerste wel de meeste verschuivingen op in huis, maar als je alles netjes afdekt met plastic folie dan valt het allemaal wel mee qua werk. Met 1-2 lagen ben je klaar. Daardoor kan je de tweede dag alweer beginnen met de puntjes op de i, zoals je in de tips hieronder kunt lezen.

Verander één of twee meubels

Helemaal van nu én duurzaam is rondstruinen bij tweedehands zaken. Riet en rotan, beide populair in de vorige eeuw, zijn weer hip. Zo geef je een mooi meubel een tweede leven, en je woonkamer ziet er gelijk anders uit. Daarnaast voelt het geweldig om een pareltje te vinden tussen alle oude spullen. Denk aan een toffe salontafel of opvallend kastje. Het hoeft niet groot of allesomvattend te zijn, maar kan zoveel voor je interieur betekenen.

Accessoires

Aanvullend is het mooi om je huis op te leuken met accessoires in de nieuwe kleur van je muur of iets wat er goed bij past:

  • Smeedijzeren kandelaars
  • Vaas met pampasgras
  • Robuuste wandplank
  • Wandrek met kleine plantjes
  • Bankkussens

Ook hiervoor kan je lekker gaan shoppen in een tweedehands zaak. Wie weet wat voor prachtige vaas of kandelaar je daar tegenkomt!

Koop een mooi vloerkleed

Grote veranderingen gaan vaak samen met een eyecatcher. En wat is er nu mooier dan een nieuw kleed? Andere voordelen? Kinderen vinden het vaak heerlijk om op de grond te spelen, maar die is – zeker in deze tijd van het jaar – best koud. Een vloerkleed is daarentegen lekker warm en zacht. Vergeet alleen niet dat een licht kleed in dat laatste geval vaak niet zo handig is.

Kies mooie posters voor aan de muur

Tot slot helpt het om een aantal lijsten op te hangen. Wat je tegenwoordig veel ziet, zijn postermuren. Hierop hang je eigenlijk alle posters/foto’s op één wand bij elkaar in plaats van verspreid door het huis. Je kan bijvoorbeeld afwisselen met lijstjes van verschillende grootte, foto’s en quotes bij elkaar. Zodat je, elke keer dat je er langs loopt, een glimlach op je gezicht krijgt.

Kortom, je woonkamer veranderen hoeft echt niet zoveel tijd en moeite te kosten. Met enkele dagen ben je al klaar, maar heb je wel het gevoel dat je in een heel ander huis woont. En aangezien je er nu toch meer tijd doorbrengt dan ooit, kan het maar beter voelen als jullie fijne thuis!

Heb jij al geklust in de coronatijd? Wat is jullie grootste verandering geweest?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids