Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Magnesiumolie bij rugpijn: mijn ervaring met Zechsal

Als chronisch rugpatiënt heb ik altijd rugpijn of op zijn minst een stijve rug. Lang staan is eigenlijk onmogelijk en sinds de laatste zwangerschap doen met name mijn bekken en onderrug vaak zeer. Ik was dan ook heel benieuwd wat mijn ervaring zou zijn met Zechsal magnesiumolie – wat een oplossing belooft te zijn tegen rugklachten. In deze review vertel ik waarom je beter olie kunt gebruiken dan magnesium supplementen en welk effect het had op mijn pijn.

Let op! Wanneer je ervoor kiest om een supplement of spray te gebruiken met minerale olie, overleg dit dan ook met je huisarts. Bij klachten als diarree en andere bijwerkingen die opspelen sinds je magnesium gebruikt, is het verstandig te stoppen en te kijken of dit inderdaad de oorzaak is. Een gezonde en gevarieerde voeding blijft uiteraard het beste voor je lichaam. Met deze review wil ik graag delen welk effect Zechsal Magnesiumolie op mij persoonlijk had.

Magnesiumolie tegen rugpijn en andere klachten

Hoe werkt magnesiumolie?

Magnesiumtabletten gaan voor een deel verloren via het maag-darmkanaal. Daardoor komt de magnesium, die je denkt te slikken, onvoldoende op de plek waar het nodig is. Bij direct sprayen op de huid, dringt het direct door tot de zweetklieren en neemt je lijf het sneller op. Waarom magnesium zo belangrijk is voor het lichaam vertelt Andrea Rosanoff in onderstaand filmpje. Zij is doctor in de voedingsleer aan de Universiteit van Californië en directeur van het Center for Magnesium Education & Research.

Uiteraard ben ik geen medicus en moet ik erop wijzen dat dit medisch centrum zich specialiseerde in het gebruik van magnesium. Ik weet niet of hier commerciële motieven achter schuilen en wil je er wel op wijzen dat het goed is kritisch te blijven naar de producten die je gebruikt op aanraden van ‘experts’. Wel vond ik het een aanvulling op mijn review, omdat het product werkte en dit een prima verklaring zou zijn.

Waartegen helpt magnesiumolie?

  • (Heel soms) hartritmestoornissen
  • Tekort aan energie
  • Spierkrampen (je kunt hiervoor ook de Zechsall Sport Gel halen)

Denk daarbij aan rugpijn, rusteloze benen of kramp in de kuiten en lusteloosheid.

Wanneer helpt magnesiumolie niet?

Eigenlijk ligt het antwoord voor de hand: wanneer de pijnklachten niet worden veroorzaakt door een tekort aan magnesium. Bij een gezond, gevarieerd voedingspatroon is de kans op een magnesiumtekort niet heel groot. Dus het kan zijn dat je het mineraal in tablet- of sprayvorm gebruikt en er niets gebeurt.

Waarom magnesiumolie beter is dan supplementen

Magnesiumsupplementen worden grif verkocht, maar het is niet wetenschappelijk bewezen dat ze werken tegen spierklachten. Dat heeft te maken met de werking van het lichaam. Slechts 20-30% van een magnesiumpreparaat wordt opgenomen door het lijf en bij ouderen ligt dit percentage nog lager. Ook adviseert het Voedingscentrum om op te letten dat je niet te veel van dit mineraal binnenkrijgt. De bovengrens ligt op gemiddeld 250 mg. per dag.

Een magnesiumolie of -gel en een voetbat met magnesiumzouten dringen daarentegen gelijk door tot de plek waar je het nodig hebt. Bijkomend voordeel? Het levert je nauwelijks bijwerkingen op. Door deze directe werking is het middel perfect voor ouderen, sporters en anderen die last hebben van klachten als spierpijn, restless legs en artrose.

Zechsal magnesium olie review

Ervaring met magnesiumolie van Zechsal

Prikkend gevoel bij uitsmeren olie

Op de dag dat mijn olie binnenkwam, liep ik al uren rond met kramp in mijn kuiten. De magnesiumolie had dus niet op een beter moment kunnen komen. Ik sprayde direct op mijn huid en smeerde de uit. Onverwachts bleek de olie nogal waterig. Daardoor moet je erg goed masseren voor hij goed kan intrekken. Ook merkte ik meteen een soort prikkende tinteling op de huid. Het gaat ook wat gloeien.

Vervolgens probeerde ik wat de magnesiumolie zou doen voor mijn onderrug, omdat ik daar sowieso last van heb. Het bleek wat onhandig: doordat de olie zo waterig is, liep hij van mijn huid af en moest ik extra snel reageren. In je eentje is het dus niet aan te raden de spray direct op een onhandige plek te spuiten, maar eerst op je handen. Dat smeert beter uit.

Let op: kijk uit met de magnesiumolie bij je slijmvliezen

Ik zou willen dat ik dit namens ‘een vriendin’ kon schrijven, maar helaas. Na het insmeren met de olie vergat ik mijn handen te wassen. Niet heel handig. Want toen ik vervolgens last kreeg van een wondje bij mijn mond, brandde het enorm. Oeps! Dus een gratis tip: was je handen goed na het smeren en zorg dat er geen magnesiumolie meer op je vingertopjes zit. Je moet er niet aan denken dat het in je oog komt!

Of de Zechsal olie werkt?

Eerlijk gezegd ging ik het experiment open aan. Ik verwachtte geen wonderen en liet het allemaal op me af komen. Maar de dag erop merkte ik daadwerkelijk verschil. De pijn was stukken minder en dat alleen zorgde al voor meer energie. Uiteraard liet ik het na afloop ook nog door anderen testen. Ro gebruikt hem bijvoorbeeld regelmatig na een voetbalwedstrijd en heeft aanzienlijk minder last van spierpijn. Kortom, we sprayen regelmatig en voelen ons er goed bij.

Over Zechsal magnesium olie

Waar bestaat de magnesiumolie uit?

De olie wordt geleverd in sprayvorm. De flacon bestaat uit 69% water en 31% magnesiumchloride, afkomstig uit de voormalige Zechstein-zee. Deze zee strekte zich uit van Noord-Engeland tot Rusland. De magnesiumchloride die ze in Nederland winnen, geldt als puurste bron wereldwijd. Wil je weten of een product pure magnesium(chloride) bevat? Let er dan op dat het product de regel ‘Zechstein inside’ bevat.

Algemene informatie

Via MagnesiumOnline.nl kan je verschillende magnesiumproducten aanschaffen. Behalve de olie, die ik gebruikte, is er nog een sportolie, gel, bodyscrub, carbonaat en zijn er losse magnesiumkristallen (om op te lossen in water, bijvoorbeeld in de vorm van een voetenbad).

Of magnesiumolie werkt bij rugklachten? Mijn ervaring is dat het zeker helpt. Samen met mijn man testte ik de magnesium spray van Zechsal bij chronische rugklachten en spierkrampen en we hadden allebei na afloop minder last. In dit artikel kan je lezen hoe dat precies werkt, waarom olie beter is dan supplementen en waar je het product kan kopen. Heb je vragen of wil je graag jouw ervaring delen met magnesiumspray? Laat het ons dan zeker even weten in de reacties.

Dit artikel is een samenwerking.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank, het Alzheimer Fonds of KWF. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids