Magicube magnetische bouwblokjes (dieren) | Review

Afgelopen maand ontvingen we Magicube (Geomag): magnetische blokjes waarmee je eindeloos kunt blijven bouwen, geschikt voor kinderen van 1-5 jaar oud. In dit geval het doosje met de dierenvariant. Wij testten dit met ons zoontje van net één en oudere dochters, om te zien hoeveel speelplezier het oplevert. In deze review van Magicube lees je onze bevindingen en opmerkingen.

Inhoud van de doos

  • 9 blokjes in verschillende vormen en kleuren
  • Uitleg
geomag magicube vis

Wat is Magicube?

Magicube is een constructiesysteem met kunststof blokjes waar magneetjes in zitten. Ze klikken aan en op elkaar, waardoor je van alles kunt bouwen. In het doosje zit een briefje met uitleg en voorbeelden, maar je kan zelf ook aan de slag. Dit valt onder de categorie ‘open ended’ spelen: elke keer iets nieuws maken. Het is heel simpel en erg toegankelijk voor kinderen.

Review: is Magicube een succes?

Ons testpanel

Natuurlijk mocht Sean het speelgoed proberen, maar ook onze oudere dochters speelden ermee om te kijken of het een succes is. Zelf testte ik hoe stevig de blokjes zijn, of het gemakkelijk aan elkaar klikt en loskomt, maar ook of de voorbeelden lastig zijn om na te maken.

Review van de kinderen

In principe is het speelgoed bestemd voor kinderen van 1 tot 5 jaar oud. Sean valt dus precies binnen die leeftijdscategorie. Het grappige vond ik echter dat de meiden gelijk nieuwsgierig meekeken toen ik het pakketje openmaakte. Ondanks dat ze net iets ouder zijn, gingen ze gelijk aan de slag om er van alles mee te bouwen. Ik heb al een boot voorbij zien komen, kat, krab, toekan en nog veel meer. Op zich geen verrassing, want ze houden van open ended speelgoed, waar Magicube ook onder valt. Je kan er namelijk alles mee bouwen wat je zelf wil.

Toch voegt ons mini testpanel ook belangrijke informatie toe aan deze review. Sean zag de blokjes en begreep wel meteen wat het was. Hij pakte ze op en begon ermee te gooien 😉 Net als wat hij ook doet met de andere blokken in huis. Nu zul je misschien denken: wat heeft dat dan met deze review te maken? Hoewel hij duidelijk nog niet helemaal toe is aan het echte bouwen, zagen we wel dat de Magicubes stevig speelgoed zijn – precies wat je wil voor deze leeftijd.

Voor nu speelt hij alleen onder ons toezicht en laten we hem regelmatig zien wat je kunt doen met de blokjes. Hij lijkt de magnetische werking fascinerend te vinden en ‘plakt’ ze regelmatig op onze metalen salontafeltjes. Wie weet komt er binnenkort ook een boot voorbij. En tot die tijd geloof ik dat onze dochters van 7 en 8 met hun vriendinnen veel plezier van de blokjes aan hebben.

Mijn persoonlijke visie op Magicube

Hoewel we bijna alleen maar houten speelgoed in huis hebben voor Sean, vind ik de Magicubes een prima uitzondering op die regel. De kunststof blokjes zijn stevig genoeg voor een gooiende dreumes, maar voelen niet heel hard aan. Momenteel is het nog wat minder geschikt voor onze zoon denk ik. Over een paar maanden zal dat toch alweer heel anders gaan. Overigens ben ik ook echt heel blij met het feit dat dit kunststof gerecycled is. Extra pluspunten voor Geomag.

Wel vind ik negen blokjes wat weinig. Ondanks dat je er natuurlijk van alles mee kunt maken (zoals ik zag toen mijn dochters ermee aan de slag gingen), ben je misschien op een gegeven moment wel een beetje uitgebouwd. Gelukkig zijn er verschillende uitbouwsets die je kunt aanschaffen, zowel in effen variant als Paw Patrol. Daar gaan we misschien over een tijdje naar kijken.

Algemene informatie over de Magicubes

  • Merk Geomag
  • Prijs wisselend, vanaf € 15,00 via Bol.com
  • Leeftijd 1-5 jaar
  • Materiaal 100% gerecycled plastic

Kende jij Magicube al? We zijn benieuwd wat jullie kinderen het liefst maken met de magnetische bouwblokjes.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven