Horoscoop mei 2022 | Spannende keuzes voor Tweelingen

In de horoscoop voor mei 2022 zien we vooral dat we confrontaties aangaan – al dan niet met onszelf – en belangrijke knopen doorhakken. Dit laatste zal soms best eens op weerstand stuiten en dat voelt niet altijd even prettig, maar is nodig voor een positief verloop van het jaar. Leeuw heeft nieuwe energie, terwijl Tweelingen juist moeilijke keuzes moeten maken en Weegschaal afstand neemt van anderen. Kortom, saai wordt mei 2022 allerminst.

Algemene horoscoop mei 2022

Terwijl de bloemen hun kopjes vrolijk boven de aarde uitsteken, gaan veel sterrenbeelden een soortgelijke groei door, maar dan van binnen. Om zelf namelijk straks ook te stralen, zal je nu de confrontatie moeten aangaan – met jezelf of iemand in je nabije omgeving. Makkelijk? Nee dat is deze maand voor de meeste sterrenbeelden niet, maar uiteindelijk zal het je veel opleveren. Luister goed naar het stemmetje van binnen en neem op gezette tijden een moment voor jezelf. Uiteindelijk sluit je mei 2022 dan af met een beter gevoel dankzij de groei die je komende periode gaat doormaken.

Maandhoroscoop mei 2022

Steenbok

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Mei voelt voor jou als een positieve maand. Je zoekt de zon op, al dan niet op een vakantiebestemming, en probeert zoveel mogelijk voldoening te halen uit je vrije tijd. Omdat op de werkvloer alles prima gaat, bestaat de neiging dat je achterover gaat leunen. Waak hiervoor: komende periode staat er een mooie kans voor je in het verschiet en het zou zonde zijn als je die misloopt door een iets te relaxte werkhouding.

Waterman

Je botst momenteel sterk met iemand in je nabije omgeving en weet niet zo goed wat je hiermee aan moet. De relatie is te belangrijk om hem te verbreken, maar tegelijkertijd stoot bepaald gedrag je erg tegen de borst. Een beetje afstand nemen zou fijn zijn, alleen lukt dat momenteel niet erg makkelijk. De enige oplossing is de confrontatie aangaan en uitspreken wat je dwars zit. Neem hier de tijd voor en houd voor ogen dat het echt wel goedkomt.

Vissen

Met de Vissen gaat het in mei voorspoedig. Je maakt niet de stappen die je vooraf in gedachten had, maar kan dit makkelijker loslaten. In plaats daarvan zoek je naar verschillende manieren om lekker te ontspannen en maakt hier meer ruimte voor vrij. Hoewel het soms wellicht voelt alsof je tussen wal en schip terecht bent gekomen, blijkt dit exact te zijn wat je nodig had. Je toekomstplannen een beetje laten ‘sudderen’ leidt namelijk tot groter voordeel in de rest van het jaar.

Ram

De Ram komt in mei een spook uit het verleden tegen. Of dit nu online is of in het echte leven, je bent even helemaal ondersteboven en weet niet goed wat je hiermee moet. Een gesprek met een goede vriend(in) levert je nog steeds niet heel veel duidelijkheid op. De enige optie is om de confrontatie aan te gaan met jezelf. Waarom voel je wat je voelt en waarom doet het zoveel met je? Zodra je het antwoord op die vragen hebt, wordt de rest ook vanzelf helderder.

Stier

Mei staat voor de Stier in het teken van ondernemen. Je hebt er zin in, maakt ruimte voor voldoende ontspanning om op andere momenten de inspanning te kunnen leveren die je nodig hebt. Dat levert zoveel positieve energie op dat anderen graag in jouw gezelschap verkeren. Alles lijkt in balans en dat is ook weleens lekker, besef je. Dit is dan ook het uitgelezen moment om plannen te maken en dit fijne gevoel door te trekken naar de rest van 2022.

Tweelingen

Voor de Tweelingen staat een spannende keuze op het menu. Mei is dan ook een maand waarin je vooral overpeinst welke kant je het best kunt opgaan. Een eenduidig antwoord is er niet en dat maakt het allemaal extra moeilijk. Toch komt het, met een beetje geduld, allemaal wel goed en zal hulp uit onverwachte hoek opduiken. Waar je wel voor moet uitkijken, is jaloezie in je omgeving. Die ene kennis doet zich leuker voor dan hij of zij is. Blijf dus alert.

Kreeft

Voor de Kreeft begint mei wat onrustig. Je ervaart kriebels en wil daar iets mee, maar in de praktijk zit je een beetje vast. Het helpt om eens goed uit te zoeken waar je gevoel vandaan komt. Neem de pas op de plaats waar je lichaam en geest om schreeuwen en ga je diepere emoties aan. Nee, het zal niet altijd fraai zijn wat je tegenkomt, maar wat lucht het op als je eerlijk durft te zijn naar iedereen toe. Richting het einde van de maand voel je je gelukkig weer een stuk lichter en weet je beter wat je te doen staat.

Leeuw

De Leeuw voelt zich sterk, zet haar of zijn schouders onder het leven en durft stappen te maken die eerder een utopie leken. Het kan je eigenlijk niet zoveel schelen wat een ander daarvan vindt; jij bent nu aan zet. Mei is voor veel leeuwen dan ook de uitgelezen maand om lekker op pad te gaan met goede vrienden, nieuwe mensen te ontmoeten en misschien zelfs een reisje naar het buitenland te maken. Dit had je eigenlijk al veel eerder moeten doen!

Maagd

De Maagd houdt eigenlijk niet zo van conflicten, maar deze maand ontkom je er niet aan. Je bent ergens nogal slordig of laconiek in geweest en dat krijg je te horen van iemand die je aan het hart gaat. Dat doet misschien pijn, maar intussen kan je dit wel aangrijpen als een kans om te groeien. Soms is een schop onder je spreekwoordelijke kont precies wat je nodig hebt en deze persoon schroomt niet om eerlijk tegen je te zijn. Koester hem of haar.

Weegschaal

Hoe gaat het met jou, lieve Weegschaal? Je bent erg begaan met je omgeving, kijkt naar iedereen om, maar doe je dat ook voldoende naar jezelf? In mei besluit je een beetje afstand te nemen van ‘de rest’ en focus je meer op je eigen behoeften. En dat is maar goed ook, want je kunt niet blijven geven als je dat alleen maar aan anderen doet. De een zal hier meer begrip voor hebben dan een ander, maar dat is niet erg: zolang jij maar snapt waarom je welke keuzes maakt.

Schorpioen

De Schorpioen lijmt iets dat eerder gebroken was en bouwt langzaam weer op. Dit moet echter heel voorzichtig gebeuren, omdat het allemaal nog steeds erg kwetsbaar blijft. Halverwege mei beklemt alles je ineens enorm: is dit wel de weg die je moet volgen? Probeer bij twijfel de natuur op te zoeken en luister naar je hart. De ingevingen die je intuïtie je geeft, hebben het in dit geval bij het rechte eind. En op basis daarvan kan je geen verkeerde keus meer maken.

Boogschutter

Lekker dan. Dacht je net het een te hebben opgelost, dient het volgende probleem zich aan. Omdat je afgelopen jaren best veel moest inleveren op persoonlijk vlak ben je hier eigenlijk wel klaar mee en kost het je meer moeite dan normaal om je te herpakken. Toch komt het goed, lieve Boogschutter, zoals het je altijd lukken zal. Neem de tijd om de tegenslag te verwerken en blijf kijken naar nieuwe kansen. Er ligt misschien wel meer in het verschiet dan waar je op durft te hopen.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Horoscoop 2022

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven