Horoscoop december 2023 | Boogschutter kijkt terug

MAANDHOROSCOOP DECEMBER 2023 – December is een maand van bezinning en samenzijn met familie. Dat geldt ook voor alle sterrenbeelden. Waar de een te maken krijgt met een langslepend dilemma waar de knoop nu echt moet worden doorgehakt, zullen andere sterrenbeelden vooral de ruimte moeten nemen voor hun gevoel. Wat we allemaal hetzelfde zullen ervaren, is de pas op de plaats. Door die te zetten en ruimte te geven, zal je merken dat je meer ruimte krijgt voor 2024. In deze maandhoroscoop lees je per sterrenbeeld wat jou specifiek te wachten staat volgens de sterren. Klik in het menu hieronder om je horoscoop te lezen.

Horoscoop december 2023

Steenbok

Je hobbelt gestaag door, alsof december een maand als alle andere is lieve Steenbok. Maar dat is helemaal niet zo. Je kunt niet ontwijken wat eigenlijk al maandenlang sluimerend onder de radar beweegt. Er is namelijk een bepaald stuk in je leven waarin je verandering zou willen zien en nu is de tijd om daar aandacht aan te schenken. Hoe moeilijk ook, als je het niet doet, eindig je op 31 december 2024 op vrijwel hetzelfde punt als waar je nu staat. Dat is niet wat je wil, toch? Dus ga de diepte in, voel wat gevoeld moet worden en neem een beslissing – welke dat ook is.

Waterman

Voor de Waterman voelt december enigszins dubbel aan. Waar je dol bent op de gezelligheid, het samen zijn met familie en de warmte, hangt deze maand ook samen met een bepaalde manier van afscheid nemen – van het oude jaar, misschien het gemis van dierbaren of zelfs je baan/studie en de veilige bubbel die daarmee samenhing. Dat maakt het lastig om voluit te genieten. Het liefst zou je het verdriet of het gemis lekker ver wegstoppen, maar dat is geen optie. Neem daarom de tijd om te erkennen wat er is, om het daarna te kunnen plaatsen. Zo wordt december een stuk fijner.

Vissen

December is voor Vissen vooral een maand van bezinning en samenkomen. De donkerte van november is verdwenen en maakt plaats voor het licht. Dat is precies wat je nu nodig hebt. Naarmate de maand vordert zal zich steeds duidelijker ontvouwen wat jouw missie voor 2024 is. Je krijgt de juiste mensen en tools in handen om je leven die kant op te brengen. Gaandeweg neemt ook je innerlijke kracht toe. Dit is het moment om uit je schulp te kruipen en jou te laten zien, lieve Vissen. Geniet van het warme vangnet om je heen en straal.

Ram

De Ram heeft grote plannen voor december: een paar gezellige feestjes, lekker eten met de mensen om je heen en opladen. Je hebt het enorm nodig. Toch gooit iets, tijdelijk, roet in het eten. Of het nu de griep is of een vervelend nieuwtje, je zal je feestelijke plannen eventjes in de ijskast moeten zetten. Toch hoef je niet helemaal bij de pakken neer te gaan zitten, want het komt gelukkig echt allemaal wel goed. Voor de kerstdagen zelfs. Herpak je en ga er dubbel van genieten!

Stier

De Stier maakt in december korte metten met een langdurige ergernis en dat lucht op. Je verplaatst je focus daardoor wat meer naar jezelf en jouw behoeften in plaats van de buitenwereld, en dat was eigenlijk best al een tijdje nodig. Gelukkig is er ook goed nieuws: je neemt een beslissing waar je veel energie van krijgt. Van buiten lijk je misschien kalm, maar van binnen borrelt het enthousiasme en kan je bijna niet wachten om te beginnen. Na de kerstdagen is die ruimte er eindelijk.

Tweelingen

In het leven van de Tweelingen loopt alles eigenlijk wel zoals het moet. Je handelt lopende zaken af, waardoor je richting de Kerst meer rust ervaart. Je organiseert op de achtergrond van alles, houdt goed in de gaten waar jullie wanneer naartoe gaan en hoeft eigenlijk alleen nog maar af te vinken. Hoewel dat prettig is, mis je toch een klein beetje spanning. En daar zit hem de valkuil deze maand, lieve Tweelingen. Denk goed na en maak geen impulsieve beslissingen; liever saai dan te spannend zou je devies moeten zijn.

Kreeft

De gevoelige Kreeft voelt zich wat onrustig, deze decembermaand. Het lijkt of alle afspraken tegelijkertijd komen, terwijl je eigenlijk veel behoefte hebt om je juist een beetje terug te trekken. Daarom is het belangrijk om goed op je eigen grenzen te letten en af en toe even ‘nee’ te zeggen. Verplichtingen daargelaten, blijkt er toch meer mogelijk dan je vooraf dacht. Lucht je hart ook eens bij iemand die dichtbij je staat en goed kan luisteren zonder oordeel. Het helpt je om je gevoel te delen. En onthoud ook dat het uiteindelijk echt wel goed komt; misschien wel beter dan je hoopte.

Leeuw

Voor de Leeuw staat december in het teken van feestjes, cadeaus, samenzijn – in willekeurige volgorde. Je hebt er zin in deze maand. De energie bruist dan ook door je lijf en je zoekt goed gezelschap actief op. Hier tegenover staan een paar rustmomenten, zoals die buitenwandeling in de kou of een goed gesprek. Al met al kan je een positieve balans opmaken, zo aan het eind van het jaar. Je kijkt met een glimlach terug en een sterk gevoel vooruit. Rond de jaarwisseling stel je een paar doelen waardoor je nog gemotiveerder bent om aan 2024 te beginnen.

Maagd

Voor de Maagd is december anders dan andere jaren. Je leeft toe naar de feestdagen, maar toch ontbreekt er iets. Waar dat in eerste instantie een kleinigheidje lijkt, zal je halverwege de maand merken dat het je meer dwars zit dan je eigenlijk wil toegeven. Bovendien zaait het twijfel. Dat gevoel laat je niet meer echt los dit jaar. Probeer je daarom zo min mogelijk te verzetten en laat het toe, zodat je hier een belangrijke les uit kunt trekken. Rond de 18e heb je een gesprek met een dierbare die je nieuwe inzichten geeft. Dat helpt.

Weegschaal

Lieve Weegschaal, onderhuids zit er iets best dwars, maar je durft het niet helemaal te uiten. Balans is een streven dat je altijd meedraagt, in alle keuzes die je maakt. Dat maakt het des te lastiger wanneer je iets wil zeggen, maar niemand wil kwetsen. Toch zal je soms wel moeten als je dichtbij jezelf wil blijven. Juist om de feestdagen weer harmonieus in te gaan, met een goed gevoel over jezelf. Jij kan dit. Overleg eventueel met een goede vriend(in) om de juiste woorden te vinden en je zal zien dat er een last van je schouders valt.

Schorpioen

De feestdagen voelen dit jaar een beetje leger aan dan normaal. Je hebt er minder zin in, voelt je een beetje moe. Toch kan je je niet helemaal onttrekken aan de verplichtingen en dat is misschien wel goed. Je zal verrast worden dit jaar. Juist het samen zijn met je vrienden of familieleden helpt je door een barrière heen te breken. Verder is het verstandig om je tijdens de 12 Heilige Dagen, van Kerst tot Driekoningen, terug te trekken, zodat je meer inzichten krijgt in het hele ‘wat nu’. Geef je gevoelens de ruimte, gun jezelf de verstilling. Dan ben je straks helemaal klaar voor het nieuwe jaar.

Boogschutter

December is voor jou vaak een moment van terugkijken, zowel op het afgelopen jaar als je eigen levensjaar. Wat is er toch weer veel gebeurd, lieve Boogschutter. Dat kan misschien een beetje somber stemmen, omdat je geneigd bent te kijken naar wat zwaar was en waar je een flinke uitdaging aan had. Vergeet echter niet dat je dit jaar krachtig bent geweest en je misschien zelfs anderen inspireerde door je schouders onder alles te zetten. Je mag daar echt heel trots op zijn en bewust bij stilstaan.

Horoscopen 2023

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Uitgelichte afbeelding is afkomstig uit de collectie Astrology van Anna Mente op Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven