Horoscoop april 2022 | Ram zet grootse stappen vooruit

In de horoscoop voor april 2022 zien we vooral dat we oud zeer oppakken om te doorvoelen, erop uitgaan om ons te omringen met fijn gezelschap of mooie natuur en dat we zoeken naar manieren om ons fijn te voelen. De lente is in volle bloei en dat geeft de nieuwe energie die je nodig hebt. De Ram ontdekt dat mogelijke problemen niet altijd meteen hoeven worden opgelost, Waterman gaat de diepte in en Schorpioen zet voorzichtig carrièreplannen uit.

Algemene horoscoop april 2022

April 2022 is een maand waarin we er, zowel letterlijk als figuurlijk, op uit gaan. De energie van de zon doet ons allemaal goed, maar ook het maken van plannen en zaaien om in de toekomst een ander pad te kunnen inslaan, zorgt voor een fijn gevoel. Verschillende sterrenbeelden zullen komende maand ook bezig zijn met een soort innerlijke voorjaarsschoonmaak. Het is tijd om oude ballast te erkennen en deze een plek te geven of zelf helemaal ‘weg te gooien’. Dat maakt komende maand niet per se gemakkelijk.

Soms zal je merken dat het oude verdriet dat je tegenkomt, best veel impact heeft. Tegelijkertijd mag je ook onthouden dat aan het eind van die wat donkere weg een lichtpuntje staat te wachten op jou. Geef jezelf de ruimte om te groeien, te genieten van de mooie, lieve mensen om je heen en te zien waar je kansen liggen.

Maandhoroscoop april 2022

Steenbok

De Steenbok heeft zin om op reis te gaan in april. Of het nu een bungalow twee provincies verderop is of een zonvakantie, je moet er eigenlijk echt even uit. Is die ruimte er op dit moment niet – om welke reden dan ook? Zorg dan in elk geval dat je genoeg naar buiten gaat om dat vakantiegevoel te ervaren. Deze maand zal namelijk druk genoeg zijn en dat maakt dat je die rustmomenten dubbel zo hard nodig hebt.

Waterman

Voor de Waterman staat april voor een dubbel gevoel. Aan de ene kant heb je sterk de neiging om je terug te trekken en de aandacht te richten op wat zich binnen in jou afspeelt, aan de andere kant zou je het liefst vluchten van je gevoelens en ben je geneigd je te verliezen in feestjes, drank en andere afleiders. Toch is het slim om de balans te zoeken. Je mag voelen wat je voelt, zodat je daarna door kunt. Alleen dan verdwijnt dat knagende gevoel.

Vissen

De Vissen staat iets bijzonders te wachten in april. Je hebt deze boost hard nodig – door de positieve energie die hierbij vrij komt, heb je voor het eerst sinds tijden weer het gevoel dat alle kansen open liggen. En juist op dat specifieke moment zal een belangrijk puzzelstuk op zijn plek vallen. Wel is het aan te raden om op je voeding te letten en vaak naar buiten te gaan. Je zal zien dat het je goed doet. Ook maak je een creatieve beslissing die je iets bijzonders geeft op het juiste moment.

Ram

Je leven rommelt een beetje aan, lieve Ram. Is dat erg? Nee. Juist in deze periode van je leven helpt het om de boel maar gewoon even de boel te laten. Per slot van rekening komen de mooiste ideeën vaak voort uit het gewone. In de tussentijd is april voor jou verder een maand waarin je erop uit gaat. Lekker wandelen in een mooi natuurgebied of over het strand, afspreken met goede vrienden en familie, en boven alles heerlijk genieten van het moois dat deze maand je te bieden heeft.

Stier

Voor de Stier is april een maand die zich bij uitstek leent voor het maken van plannen. Is je carrière bijvoorbeeld toe aan een volgende fase? Wil je in je huidige vriendschappen misschien een verandering doorvoeren? En hoe zit het met ontspanning? Pak je agenda erbij en zet gelijk een paar momenten vast, maar schrijf ook op hoe je hoopt dat jouw ontwikkeling zal verlopen. Je zal merken dat wat je nodig hebt ‘als vanzelf’ in je leven verschijnt.

Tweelingen

De Tweelingen heeft meer behoefte aan huiselijkheid dan normaal. Je bent dan ook graag in en rond je huis te vinden, komende maand. Wist je dat april een uitstekende maand is om te zaaien? Je kan plantjes en bloemen in de tuin zetten, een moestuin starten, maar ook zaaien in een meer spirituele zin. Door de zaadjes te planten voor je toekomst, kan je oogsten wanneer de tijd rijp is. En tot die tijd geniet je van het proces daarnaartoe – iets dat nu begint.

Kreeft

Je merkt dat je in april vaker geprikkeld raakt, lieve Kreeft. Die overprikkeling leidt tot chagrijn en gemopper waar je je omgeving gemakkelijk in meetrekt. Probeer daarom de hoeveelheid onrust in je leven te beperken door bijvoorbeeld je telefoon vaker weg te leggen en meer te genieten van het ‘nu’. Voel hoe de zonnestralen je gezicht verwarmen, hoe grassprieten kriebelen onder je blote voeten en besef weer dat het allemaal zo erg niet is. Hervind de rust in jezelf en april wordt een fijne maand.

Leeuw

April is een maand waarin je verschillende uitdagingen zal moeten pareren, lieve Leeuw. Je bent er echter meer klaar voor dan je zelf misschien denkt. Vooral op gebied van de liefde en/of vriendschap zal je merken dat bepaalde zaken stroef lopen. De enige manier om daarmee om te gaan, is door voor jezelf en je eigen geluk te kiezen. Vul je leven eens in op een manier die jij leuk vindt, en je zal zien dat anderen – aangestoken door je enthousiasme – hier vanzelf in meegaan.

Maagd

De Maagd sombert komende maand nog wat door. Je kan maar geen vat krijgen op wat je overkomt. Misschien is het tijd dingen eens van een andere kant te bezien en je eigen aandeel in de situatie te erkennen. Neem in april de tijd om jezelf te herpakken en te onderzoeken waar jouw passie ligt. Kijk ook eens verder dan het bekende. Mogelijk ontdek je daardoor een nieuwe kant van jezelf en groei je wél toe naar de volgende fase in je leven.

Weegschaal

De Weegschaal kijkt uit naar april. Inzichten en loslaten maken het een leerzame maand voor je, waarbij je met name aandacht schenkt aan zelfontplooiing. Verder maak je tijd voor vriendschappen die nieuwe energie geven en lucht je je hart bij een goede bekende. Met de inzichten die hij of zij biedt, kan je de zaak van een andere kant bekijken en besef je dat de waarheid ergens in het midden zal liggen. Zo richting mei stroomt de energie om erop uit te gaan door je lijf.

Schorpioen

Op je werk verloopt alles een beetje kabbelend, Schorpioen, en stiekem ben je daar best wel klaar mee. Maar de stap zetten om iets nieuws te vinden? Dat gaat eigenlijk op dit moment nog een beetje ver. En misschien is dat zo erg nog niet. Je droombaan zal je momenteel namelijk toch niet zo snel vinden. Wel zou je vast wat stappen kunnen zetten om uit te zoeken waar je over vijf of tien jaar zou willen staan; zo vind je vanzelf de juiste route en meer innerlijke rust.

Boogschutter

De Boogschutter is een echt winterteken en heeft misschien wat moeite met de overgang naar de lente. Hoewel de lente ontspruit en de natuur in volle bloei staat, voel jij enige heimwee naar de tijd dat je nog niet voor de komende belangrijke beslissing stond. Maar je kan niet anders en dat weet je. Probeer tijd voor jezelf te vinden in april, zodat je écht kunt luisteren naar wat je van binnen wilt. Hoe moeilijk ook, zodra je de knoop hebt doorgehakt zal je merken dat een last van je schouders valt.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Horoscoop 2022

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven