Low budget babyshower organiseren? 6 slimme tips

Denk jij ook dat het lijkt alsof feestjes tegenwoordig kapitalen moeten kosten? Vind je het zonde van je geld om ruim veertig euro uit te geven aan een babyshower en meen je dat dit (veel) goedkoper kan? Dat klopt! Als je een babyshower wil organiseren voor een schappelijk bedrag, lees dan snel verder voor de beste low budget babyshowertips.

Low budget babyshower organiseren

Het gemiddelde bedrag dat we in Nederland aan een babyshower uitgeven is nooit berekend. Maar als je uitgaat van de bedragen op deze website, waar richtlijnen staan voor een cadeau voor babyshowers en bruiloften, kom je al snel aan een bedrag van minimaal € 30,00. Dat is behoorlijk wat geld. Zeker als je zowel een babyshower als kraambezoek op de planning hebt staan en dus in elk geval twee keer cadeaus geeft.

Natuurlijk is het leuk om de zwangere in de watten te leggen, maar om nu allemaal € 40,00 uit te geven aan de babyshower en vervolgens nog een kraamcadeau te kopen? Niet iedereen wil of kan dat bedrag uitgeven. Bovendien kan het vele malen goedkoper, zonder dat je inboet aan plezier. Met onderstaande low budget tips zie je dat het een stuk minder prijzig kan.

Tips voor een low budget babyshower

Vier de babyshower thuis

De locatie neemt vaak een flinke hap uit je budget tijdens zo’n babyshower. Vier je het echter thuis met vriendinnen dan dalen de kosten per persoon gelijk aanzienlijk. En dat je het thuis viert, betekent echt niet dat het saai hoeft te zijn. Met een berg ballonnen (die je haalt Action), een mooi kleed op tafel en slingers ziet het er al snel heel feestelijk uit.

Budgetproof decoratie

We noemden het daarnet al even: de decoratie. Die hoeft echt niet duur te zijn om feestelijk te ogen. Handige tips waarmee je het huis helemaal in feestelijke stemming brengt:

  • Ballonnen in blauw/mint, roze of wit haal je bij een budgetproof zaak
  • Koop neutrale slingers die je later kunt hergebruiken op een verjaardag of gebruik die van jezelf
  • Vraag de overige gasten wat zij nog thuis hebben liggen (misschien heeft iemand nog een banner of vlag van haar eigen babyshower)
  • Zet de hapjes vast op tafel, dat ziet er meteen helemaal feestelijk uit
  • Leg er wat cadeautjes bij
  • Trek allemaal iets aan in de kleur van het thema dat jullie kiezen (of, als het geslacht niet bekend is, ga dan voor roze of blauw – zoals je ook zou doen bij een gender reveal party)

Bedenk ook dat de sfeer sowieso belangrijker is dan dat je binnenstapt in het type feestlocatie waar professionele partyplanners achter zitten. Is ook heel mooi, maar heus niet nodig om het gezellig te hebben.

Neem allemaal zelf iets lekkers mee

Als je de babyshower viert met een high tea kan je natuurlijk prima allemaal hapjes meenemen. Dan kan je dat ook gelijk aanpassen aan je eigen budget. Misschien maak jij wel een heerlijke cheesecake, is iedereen dol op jouw wraps of vind je het leuk om brownie te bakken. En ben je niet zo handig in de keuken? Koop dan gewoon een pak diepvriessoesjes, bouw er een toren van en overgiet het met roze, blauw of wit glazuur – als het geslacht onbekend is – dat je maakt van poedersuiker met wat water (zie hier het resultaat). Of haal een paar pakken drinken, chips of een zak M&M’s dan ben je er ook.

Verzin zelf leuke, gratis activiteiten

Deze babyshowerspelletjes doen het altijd goed. Denk bijvoorbeeld aan 30 seconds in de babyshower editie (via de link vind je gratis downloads), hints of geblinddoekt raden welk babygerelateerd voorwerp je in handen krijgt. Die spelletjes zelf hoeven geen geld te kosten natuurlijk, maar zijn wel hartstikke leuk. Zeker als niet iedereen elkaar goed kent. Maar ook een babyshower zonder spelletjes kan gezellig zijn én low budget.

Maak een eigen boek vol herinneringen

Natuurlijk kan je een boek kopen, maar zelf maken is minstens zo leuk. Verschillende low budget opties die geschikt zijn voor de babyshower:

  • Maak een fotoboek bij Hema, Albelli o.i.d. en voeg persoonlijke brieven toe. Ook leuk: een boek waarin je ook handige tips schrijft voor na de geboorte (zeker als de andere aanwezigen al kinderen hebben)
  • Koop een klein plakboek en laat iedereen tijdens de babyshower iets liefs schrijven, waarna je Instax foto’s op de bladzijden plakt
  • Print blaadjes uit waarop iedereen voorspellingen kan doen over de baby (naam, geboortedatum en eventueel geslacht), doe ze in een map en plak hier foto’s bij

Geef een gezamenlijk cadeau

Hiermee sla je twee vliegen in één klap. Ten eerste is een gezamenlijk cadeau goed voor je budget, omdat het per saldo minder geld kost. Ten tweede kan je de zwangere iets geven waar ze écht iets aan heeft na de bevalling. Bijvoorbeeld een draagzak of -doek, multifunctioneel apparaat om groenten te stomen en flesjes te warmen of een kinderstoel.

Heb jij nog aanvullende tips voor een low budget babyshower? Hoe hebben jullie het zelf gevierd?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven