Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Lieve juf van de peuterspeelzaal, bedankt!

Vandaag is de Dag van de Leidster: een dag waarop alle leidsters van de kinderopvang (kinderdagverblijven, de peuterspeelzaal en gastouders) in het zonnetje staan. Terecht! Want wat onze juf van de peuterspeelzaal allemaal voor elkaar krijgt… Daarom wil ik haar met deze blog graag bedanken voor alles dat ze elke keer voor onze meisjes doet. 

Elke derde donderdag van september is de Dag van de Leidster. In 2002 riep de Landelijke Wervingscampagne voor de Kinderopvang deze dag in het leven om leidsters, gastouders en andere pedagogisch medewerkers in de opvang een steuntje in de rug te geven. Bij ons op de peuterspeelzaal vragen ze de ouders om wat geld te doneren waarvan bioscoopbonnen worden gekocht voor de leidsters, elders krijgen ze een presentje of een lieve kaart. Hoe je invulling geeft aan de dag is natuurlijk ook aan jou. Ik besloot de juf van de peuterspeelzaal in het zonnetje te zetten, alleen al omdat ze een fantastisch mens is.

Ga er maar aan staan: een paar uur lang minstens tien twee- en driejarigen vermaken en in het gareel houden. Dat lukt hier soms niet eens met twee exemplaren. Maar jij doet het gewoon als een tweede natuur. Waar ik soms briesend roep dat we NU vertrekken – waarop Rose meestal grijnzend een extra dansje maakt – zing je een liedje en binnen no time staan ze in de rij. Hand in hand nota bene. Daarom wil ik je graag bedanken voor alles dat je doet en voor het feit dat je de peutertijd van onze meisjes nog leuker maakt.

Bedankt dat je…:

  • Geduldig blijft en op een rustige toon aan de kinderen weet te vertellen wat de bedoeling is
  • En dat ze daar ook vrijwel allemaal naar luisteren (grote les voor mij als ouder: je hoeft niet bozer te worden om ze in de juiste richting te krijgen)
  • Geboren bent voor dit vak
  • Kan lachen wanneer ik een cynisch grapje maak over die draakjes van ons, omdat je weet dat ik zielsveel van ze hou
  • Hun fantasie stimuleert en talloze liedjes met ze zingt. Ik hoor soms de schattigste zinnetjes voorbij komen en dat hebben ze allemaal op de peuterspeelzaal geleerd
  • Zo betrokken bent bij het opgroeien en van ieder kind zo goed weet wat er waar speelt. Knap, omdat ze zeker niet de enigen zijn die je in zo’n week ziet.
  • Het voor elkaar krijgt dat Rose en May elkaar op school niet de hersens inslaan, maar dat bewaren voor thuis 😉 (toch liever hier dan ergens anders, al zou ik natuurlijk het allerliefst zien dat ze het helemaal niet doen)
  • Enorm liefdevol bent naar de kinderen en ze allemaal het gevoel geeft dat ze er mogen zijn op hun eigen manier.

Eerlijk gezegd vind ik sommige ‘dagen van…’ een beetje onzinnig. Natuurlijk verdienen we allemaal op zijn tijd een schouderklopje, maar om daar nu een speciale dag voor in het leven te roepen? In het geval van de leidster in het algemeen vind ik echter dat we wel even mogen stilstaan bij wat ze voor ons doen. Zij verzorgen onze kinderen wanneer we werken, geven hen liefde wanneer ze dat nodig hebben, houden in de gaten of alles wel goed gaat, staan ons bij met raad en daad en hebben alle aandacht voor die kleintjes. In elk geval, bij ons gaat dat wel zo. En daarom verdient onze juf van de peuterspeelzaal dat extra zonnetje. Omdat ze ons als ouders inspireert, laat lachen en overduidelijk oprecht geniet.

Zijn jullie ook zo blij met de juf op jullie kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal of de gastouder?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Afbeelding, Rawpixel.com – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids