De leukste tv-programma’s van komende tijd

Met een puberdochter die geregeld op internet zit – al dan niet voor haar huiswerk – en een baan waarbij ik in feite volledig afhankelijk ben van een goedwerkende WiFi, is bij ons thuis stabiel internet heel belangrijk. Daarnaast houden we ook wel van een televisieavondje, dus voor ons is een TV en internet abonnement een musthave. Welke programma’s komende tijd de moeite waard zijn? Wij zetten de leukste vijf van dit moment op een rijtje én geven drie tips voor het najaar en begin 2022.

Welke programma’s kijk je met een puber?

Het hebben van een TV en internet abonnement moet natuurlijk wel lucratief zijn. Hoewel we hier thuis sowieso samen regelmatig iets kijken, vinden we het ook gezellig als onze vijftienjarige dochter aanschuift. Daar passen we dan de programma’s op aan. We kiezen het liefst voor iets dat zowel vermakelijk is als leerzaam, zonder dat het er te dik bovenop ligt. Leren doet ze immers door de week al. Juist die quality time samen is zo belangrijk in de puberleeftijd waarbij je natuurlijk meestal veel liever met je vriendinnen ‘hangt’ dan thuis op de bank.

De voordelen van een TV en internet abonnement?

De redenen dat we hiervoor hebben gekozen is eigenlijk vrij simpel. Er zitten voor ons genoeg voordelen aan:

  • We kijken genoeg ‘gewone’ televisie om het rendabel te houden. Ik vind het zelf bijvoorbeeld ook een fijne tegenhanger van de streamingsdiensten. Zo ben ik dol op 24Kitchen en TLC, naast grotere shows die ik graag volg op tv.
  • Deze tv-programma’s brengen een bepaalde sfeer in huis. Ze geven dat knusse gevoel van vroeger.
  • Het is een voordelige aanschaf.
  • Met oog op de jongste kinderen: ik vind het soms fijn dat ze even naar een zender kijken waar de programma’s gewoon willekeurig verschijnen. De honderdste keer Piet Piraat gaat namelijk ook vervelen 😉

Wij kozen voor een redelijk basisabonnement wat TV betreft: wel de belangrijke zenders, geen extra’s. Dat is hier niet per se nodig. Wel vonden we het natuurlijk belangrijk om een stabiele internetaansluiting te hebben met voldoende capaciteit voor het gebruik binnen ons gezin. En met die verbinding gaan we komende maanden in elk geval klaarzitten voor onderstaande programma’s!

Deze televisieprogramma’s wil je zien

Expeditie Robinson

Dit jaar vindt Expeditie Robinson niet plaats op een Aziatisch eiland, maar gewoon ‘in de buurt’: net als de Bachelor is de bestemming ook hier Kroatië. Dat maakt het echter niet makkelijker. De eilanden bulken niet direct van het voedsel. Het blijft dus afzien voor de kandidaten. Als extra twist is er dit jaar een apart eiland waar allemaal afvallers zitten uit voorgaande seizoenen. De deelnemers van 2021 weten hier nog niks van, dus dat maakt het extra leuk!

Expeditie Robinson wordt maar liefst twee keer per week uitgezonden op donderdag om 20.30 en zondag om 20.00 uur op RTL 4

Oh wat een jaar

Alles draait om kennis en humor over de afgelopen jaren (tot 2010) in Oh wat een jaar. Chantal Janzen praat op een feilloze manier het programma aan elkaar en zorgt voor ouderwets entertainment. Iedere week ga je terug naar een specifiek jaar; de kandidaten en Chantal zelf zien eruit zoals toen gebruikelijk was en eten/drinken de hapjes van toen. Hilarisch, leerzaam en leuk als je dol bent op quizzen!

Oh wat een jaar! wordt elke zaterdag uitgezonden om 20.00 uur op RTL4

Kopen zonder kijken

Interessant als je zelf momenteel ook op huizenjacht bent, maar daarnaast vooral vermakelijk. Een stel dat op zoek is naar een nieuw huis gaat samen met Martijn Krabbé aan de slag. Ze leggen uit waarnaar ze op zoek zijn en geven het vervolgens allemaal uit handen. Het team vindt vervolgens een woning die wordt gekocht ‘zonder te kijken’ en maken er een plek van waar ze hopelijk heel gelukkig gaan worden.

Kopen zonder kijken zie je elke zondagavond om 20.30 uur op RTL 5

First dates

Toegegeven, First Dates kijk je niet direct voor de diepgaande verhalen, maar vooral om mee te smullen van de ongemakkelijkheid die onlosmakelijk bij eerste dates hoort. Oké, en om te zien of ze na afloop nog steeds zo goed matchen als leek op televisie. Soms komen er heel mooie verhalen uit voort. Daarbij is de barman niet verkeerd om naar te kijken en presenteert Sergio het programma zo warm en hartelijk. Dus ook om die reden is het de moeite waard om te kijken.

First dates wordt elke werkdag uitgezonden om 19.25 op NPO 3

Chateau Meiland

Je houdt van hem of houdt niet van hem – Martien Meiland is hoe dan ook een icoon van de Nederlandse televisie geworden. Eerst in Frankrijk, nu in ons koude kikkerlandje. En wij zijn dol op hem. Onze puber gelukkig ook. Heerlijke vermakelijke televisie, briljante uitspraken en een kijkje achter de schermen bij dit bijzondere gezin; wat wil je nog meer?

Chateau Meiland wordt elke donderdag uitgezonden om 20.30 op SBS6

De leukste shows vanaf november 2021

The Voice of Holland

De grootste, bekendste talentenjacht van Nederland is weer begonnen. Dit jaar neemt Glennis Grace het stokje over van Jan Smit. Deze iconische zangeres vormt samen met Waylon, Anouk en Ali B de vierkoppige jury die het programma smaak geeft. Komende tijd kijken we eerst de voorrondes, daarna gaan de deelnemers strijden tegen elkaar in de Battles en Knock-Outs en aan het eind van dit jaar starten de eerste liveshows. Kortom, voorlopig nog genoeg kijkplezier.

The Voice of Holland zie je op vrijdagavond vanaf 20.30 op RTL4

Boer zoekt vrouw

Heel Nederland kijkt, en niet voor niks. De soms tenenkrommende uitspraken, het romantiseren van het boerenleven (waar de dames of heren in kwestie soms snel op terugkomen) en de heerlijke kneuterigheid maken Boer zoekt vrouw razend populair. En als kers op de taart is er natuurlijk de zoektocht naar liefde.

Boer zoekt vrouw (KRO-NCRV) start in januari

Wie is de mol

Hét spelprogramma waarbij alle kijkers maar op één ding uit zijn: ontdekken wie de mol is. Je kan online allerlei theorieën vinden, informatie en uitleg, maar een goede mol blijft mysterieus tot het eind. Voor wie het spel nog niet zo goed kent, tot januari kan je je nog vermaken met oude afleveringen. Vooral seizoen 2018, 2019 en het jubileumseizoen (het tweede in 2020) zijn dan de moeite waard.

Wie is de mol start op 1 januari 2022 om 20.30 (NPO 1)

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven