Zo vind je de allerleukste meisjesnamen! 

Ben jij in verwachting en zoek je naar een leuke naam voor een meisje? Als jij op zoek bent naar de perfecte babynaam, kan het fantastisch leuk zijn om babynamen uit te kiezen. In dit artikel helpen we je alvast op weg en geven we je een paar handige tips om de keuze makkelijker te maken!

Naam kiezen

Als je meisje verwacht, is een meisjesnaam kiezen een leuke, maar ook lastige keuze. Naast het regelen van onmisbare spullen voor de baby uitzetlijst wil je natuurlijk die ene leuke, unieke naam bedenken die helemaal bij jullie past. Met de naam van jullie kindje hebben jullie je hele leven nog te maken. Zorg er daarom voor dat jij en jouw partner de naam allebei leuk vinden. Je kunt beter even samen verder zoeken dan dat één van jullie zich schikt in een naam die niet helemaal goed voelt. 

Je wilt ongetwijfeld die ene perfecte naam ontdekken die helemaal bij jullie past. In de afgelopen jaren zijn er een opvallende aantal trends zichtbaar geworden. De populairste meisjesnamen zijn kort:  gemiddeld bevatten ze 3 tot 5 letters en 1 tot 2 lettergrepen. Wat dacht je van Mila, Tess en Zoë? Met een babynamentool vind je eenvoudig honderden meisjesnamen, inclusief betekenis en herkomst! Wat dacht je van Emma? Deze meisjesnaam betekent ‘machtig’ en is vanaf 1999 mateloos populair! 

Stoere namen

Het komt steeds vaker voor dat meisjes een jongensnaam krijgen. Korte meisjesnamen als Billy, Charlie of Daan worden vaak als stoer gezien. Bij meer dan twee lettergrepen is de kans dat men een naam stoer vindt, aanzienlijk kleiner. Zo is de naam Saar vanaf 2001 in opmars. Waar in 2008 slechts 87 meisjes de naam kregen, werd Saar in 2018 maar liefst 500 keer als babynaam gekozen.

Babynamentool

Zowel korte als internationale meisjesnamen zijn ongekend populair. Met behulp van een babynamentool kun je zelf de allermooiste Scandinavische, Arabische, Engelse of Franse namen vinden. Wil je zelf De Ware ontdekken? Filter op ‘meisje’ en ‘herkomst’. Zo vind je honderden meisjesnamen, inclusief de herkomst en betekenis. Wat dacht je van een mooie Scandinavische naam als Lottie of Liv? Voor welke naam jij nu ook kiest: je doet er goed aan om jouw favoriet op te zoeken. De meeste namen hebben een speciale betekenis en zijn gebaseerd op een religieuze of historische achtergronden.

De perfecte naam kiezen

Vind je een populaire naam erg leuk, maar wil je toch nét even iets anders? Probeer de naam dan iets anders te spellen. Goede voorbeelden zijn Mya (Mila), Giulia (Julia) en Elynn (Elin). En als jij bezig bent om voor jouw dochter de perfecte naam te bedenken, houd dan lijstjes bij. Zo kun je leuke namen meteen opschrijven als ze je te binnen schieten! Natuurlijk kun je ook proberen om de babynaam zelf samen te stellen. Pak bijvoorbeeld de eerste letters van jullie namen en plak deze achter elkaar. Zo kan je van de combinatie Anne en Ilja de naam Janne maken. Misschien vloeit er uit jullie combinatie wel een prachtige, unieke naam…

Voor het leven

Bedenk daarnaast dat een naam voor het leven is. Houd er dus rekening mee dat de naam prettig is voor een volwassen vrouw: voorkom dat jouw dochter later voor onplezierige verrassingen komt te staan. Daarnaast is het slim op om de combinatie te letten die de voorletters vormen. Het is namelijk niet zo leuk als je haar bijvoorbeeld Karlijn Alice Kathelijne Bakker noemt en zij overal te boek staat als K.A.K. Bakker. Met de babynamentool kun je eenvoudig de perfecte naam vinden. Zo ben je helemaal voorbereid op de komst van jouw baby!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven