Hoe maak je het leukste fotoboek met je kind?

Een kind groeit snel op. Dat leg je natuurlijk vast op de harde plaat. Maar zeg nou eerlijk, liggen al die mooie herinneringen en foto’s bij je ook weg te stoffen in een digitaal archief? Je roept dan vast al tijden dat je een fotoboek wilt maken. Maar waar begin je? We helpen je graag op weg met deze eenvoudige stappen. 

Maak fotoboeken per levensjaar of gebeurtenis 

Bedenk voordat je gaat beginnen hoe je je fotoboeken wilt gaan categoriseren. Jullie hebben vast al ontzettend veel mooie herinneringen gemaakt. De eerste verjaardag van je kind. Die leuke vakantie naar Frankrijk of alle leuke feestdagen die jullie samen als gezin of familie gevierd hebben. Zo kun je ervoor kiezen om themaboeken te maken per gebeurtenis. Bijvoorbeeld het ‘Frankrijk 2022’ fotoboek. 

Een ander leuk idee is het maken van een fotoboek per levensjaar van je kind. Dit is een leuke manier om het opgroeien van je kind vast te leggen. Extra leuk is het dan om samen door het fotoboek heen te bladeren en al die mooie momenten samen te herbeleven. 

Verzamel, categoriseer en selecteer 

Begin met het verzamelen van alle foto’s en deze te categoriseren per levensjaar of gebeurtenis, afhankelijk van je keuze. Maak verschillende fotoboek mapjes en zet hier de bijbehorende foto’s in. Vervolgens maak je per categorie of thema een selectie. Verwijder de onscherpe foto’s. Kies de mooiste foto uit een reeks foto’s die op elkaar lijken of hetzelfde hebben vastgelegd. 

Aan de slag

Nu je je foto’s hebt gesorteerd en uitgezocht, kun je van start gaan met het maken van je fotoboek. Er zijn veel aanbieders waar je gemakkelijk online een fotoboek bij kan maken en bieden tal van creatieve opties. Maak je fotoboek nog persoonlijker door het toevoegen van achtergronden, illustraties, lay-outs uit de bibliotheek of schrijf een leuk tekstje en bepaal zelf waar deze komt te staan. Je kunt ook kiezen voor collages met meerdere foto’s of het toevoegen van data. Zo vertelt je fotoboek het verhaal van je kind. 

Kortom: het maken van een fotoboek met je kind is ontzettend leuk, maar het kan soms lastig zijn om van start te gaan. Kies daarom eerst het thema voor je fotoboek, start daarna met het verzamelen, categoriseren en selecteren van de leukste foto’s van je kind en ga vervolgens aan de slag met een handig online programma. Zo maak je eenvoudig het leukste fotoboek van je kind. 

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Andrey_Popov – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven