Grappige peuteruitspraken bewaren? 5 manieren!

Met een peuter in huis weet je als geen ander hoe hilarisch het soms is. Grappige verhaspelingen, zelfbedachte woorden of korte gesprekjes met hun eigen bijzondere redenaties… Het liefst zou je ze allemaal in een doosje doen om te bewaren voor later. Gelukkig kan dat ook echt. Op deze 5 manieren kan je namelijk de leukste uitspraken van je peuter bewaren!

Uitspraken van je kind bewaren voor later

Snel even ergens op krabbelen? Niet doen!

Kinderen komen soms zo hilarisch uit de hoek dat je het meteen wil opschrijven. Even snel ergens neerpennen wat je peuter nu weer heeft gezegd… En vervolgens vergeet je het. Met een beetje geluk kom je het ooit nog eens tegen als je de boel opruimt en dat ene notitieblokje inkijkt voor je hem in de kliko gooit. Maar anders? Dan verdwijnt hij misschien wel voor altijd in de prullenbak. Eigenlijk best zonde, toch?

Het is leuk om de uitspraken van je peuter te bewaren

Het is leuk om leuke uitspraken van je kinderen te bewaren voor later. Net als bepaalde woorden die ze (nog) niet goed uitspreken – die weliswaar niet per se grappig zijn, maar wel te schattig om te vergeten. Zoals ‘gogel’ voor vogel of ‘dat gedoel ik mammie’ in plaats van ‘bedoel’. Maar hoe doe je dat? Wij verzamelden vijf leuke manieren om uitspraken van je kind te bewaren!

5 manieren om de uitspraken van je peuter te bewaren

De leukste uitspraken online/digitaal bijhouden

Je kunt een eigen documentje aanmaken op je telefoon, bijvoorbeeld in Evernotes, Samsung Notes of Notities. Maar je er zijn ook websites waar je een pagina kunt aanmaken. Je kan daar bovendien foto’s toevoegen en mijlpalen delen. Ook in KidsQuote app kan je van alles kan bewaren per kind, waaronder de leukste uitspraken.

Milestone Mini Cards

We kennen allemaal de Milestone Cards wel, toch? Plaatjes die je bij je kindje legt op de dag dat hij/zij voor het eerst doorsliep of mee at met de pot. Ze zijn er nu ook voor de Mini’s – kinderen vanaf de dreumes- en peuterleeftijd onder de noemer Milestone Mini Cards. Deze leg je niet bij je kind voor op de foto, maar bieden plek om de leukste uitspraken op te schrijven. Je krijgt een handig bewaardoosje met allemaal losse kaartjes die je kan invullen met pen. En er zijn genoeg om de hele peutertijd mee door te komen!

leukste uitspraken peuter bewaren

Een speciaal notitieboekje aanschaffen

Eigenlijk is het dan wel handig als je een handzaam formaat kiest, zodat hij eventueel mee kan op vakantie of in je handtas. Wil je graag een vooraf bedrukt notitieboekje? Dan is deze, van HippeKaartjes, een aanrader. Veel schrijfruimte!

Pagina in je bullet journal

Het is ook leuk om een pagina in je Bullet Journal te maken en daar alle leuke uitspraken bij elkaar te zetten.

Maak zelf iets om uitspraken te bewaren

Tot slot is het natuurlijk ook leuk om zelf iets te maken, al dan niet met de kinderen samen. Je koopt gewoon een neutraal, goedkoop notitieboekje (bijvoorbeeld bij Hema) en versiert hem met stickers, tekeningen of wat dan ook. Zo heb je een heel persoonlijk aandenken.

Wat doe je eigenlijk met al die leuke uitspraken van je peuter?

Misschien denk je: allemaal leuk en aardig, die uitspraken, maar wat moet je ermee? Een paar ideeën:

  • Nalezen wanneer je niet zo lekker in je vel zit. Ze toveren gegarandeerd weer een glimlach op je gezicht.
  • De leukste verzamelen en toevoegen aan een fotoboek van je kind(eren)
  • Gebruiken als quotes voor social media

Wat doe jij met de leuke uitspraken die je kind maakt? Bewaar je ze op een speciale plek of in een apart notitieboekje? Of vergeet jij ze ook regelmatig op te schrijven? En we zijn natuurlijk benieuwd wat de leukste uitspraak van jouw peuter is van afgelopen tijd! Laat het ons weten in de reacties.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©ucchie79 – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Een gedachte over “Grappige peuteruitspraken bewaren? 5 manieren!”"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven