5 perfecte spelletjes voor op vakantie (of voor thuis)

De vakantie is begonnen of komt eraan en dat betekent dus ook dat je vaker onderweg bent. Behalve leuke spelletjes in de auto kan je natuurlijk ook iets meenemen voor op de camping, het balkon van je appartement of de hotelkamer. Nou ja, of gewoon voor thuis natuurlijk! Wij verzamelden de vijf leukste voor je!

5 spelletjes voor op vakantie

Regenwormen

Een spel dat altijd leuk is op vakantie, is Regenwormen. Met behulp van zes dobbelstenen moet je proberen een zo hoog mogelijk aantal ogen te gooien en op die manier de tegels met vier of drie regenwormen binnen te halen. Op die manier vergroot je het totaal aantal punten dat je haalt en lukt het je hopelijk de winnaar te worden van het potje. Laagdrempelig, maar vooral geschikt vanaf de leeftijd dat ze goed kunnen tellen en inschatten.

Beverbende

Hoewel het spel eigenlijk officieel geschikt is vanaf 8 jaar, kan je dit ook prima spelen met kinderen van ongeveer vijf à zes met tactisch inzicht. Beverbende is een kaartspel waarbij je moet proberen zo min mogelijk punten te scoren met de gedekte kaarten voor je neus. Gaandeweg krijg je de mogelijkheden om je tegenstanders dwars te zitten met een slimme ruil en hen te snel af te zijn door de laatste ronde op tijd in te zetten. Goed voor je geheugen, verslavend leuk om te spelen.

Leuk om te combineren of af te wisselen met het spel beverclan

Weetjeskwartet

Voor de meeste leeftijdscategorieën heb je wel een kwartetspel, al dan niet met kleurtjes. Kan je kind echter al een beetje lezen, dan is een Weetjeskwartet echt heel leuk om in huis te halen. Denk aan onderwerpen als:

  • Wild life
  • Paarden
  • Vakantielanden
  • Dino’s
  • Boerderij
  • Sea Life
  • Sport
  • Het menselijk lichaam

Zo heb je dus altijd wel iets dat aansluit op de leeftijd van je kinderen en je steekt er nog iets van op ook. Kosten liggen ongeveer rond de 7 euro per kwartet. Klik hier om er eentje te bestellen die bij jouw kinderen past.

Exploding Kittens

Net als veel van de andere spellen die hiertussen staan, is het een spel met kaarten. De beste manier om het te leren, is eigenlijk vooral zo snel mogelijk gaan spelen. Het is laagdrempelig, makkelijk te begrijpen en moet proberen te spelen met tactische zetten. Bijkomend voordeel: het duurt niet te lang, maar is erg leuk dus je kan lekker veel spelen.

Wil je meer weten? Lees dan de uitgebreide en duidelijke review van Go or No Go.

Kaartspel

Wat sowieso altijd leuk is, is een kaartspel. Niet alleen voor de standaard spelletjes als pesten, eenentwintigen of eenendertigen, ezelen en poephoofd, maar ook omdat anderen vaak wel weer iets nieuws hebben dat je kan leren. De mogelijkheden zijn eindeloos! En het kost helemaal niks. Bij de gemiddelde speelgoedwinkel haal je voor een euro een nieuw pakje, maar vaak heb je (of iemand in je omgeving) het vast al ergens liggen.

Welk spelletje gaat er bij jullie altijd mee op vakantie? Laat het ons weten in de reacties!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank, het Alzheimer Fonds of KWF. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven