5 inspirerende podcasts voor (aanstaande) mama’s

Er staan behoorlijk wat podcasts over moederschap op Spotify, maar met alle respect (je voelt het al: na die uitspraak volgt zonder uitzondering een nare opmerking) veel daarvan zijn toch een tikkie saai. Hoe zorg je nu dat je in die wildgroei aan opgenomen gesprekken toch de leukste krenten uit de pap vindt? Daar zijn wij natuurlijk voor! Voor dit artikel worstelden we ons door een enorme berg aan podcasts heen en verzamelden de 5 leukste.

Onderstaande podcasts staan allemaal op Spotify

Inspirerende podcasts

Ouders van Nu vraagt door

Anders dan de vorige podcast is deze juist wel heel informatief. Wil je iets meer weten over zindelijkheid, positief opvoeden of bijvoorbeeld moeilijk etende peuters, dan kan je hier van deskundigen horen hoe het zit. Eigenlijk een beetje zoals een blog, maar dan dus in de vorm van een podcast. Heel fijn om te luisteren.

Mom, You got this

Rachel (De Huismuts) van Sas neemt je in een zesdelige serie mee. Ze interviewt verschillende moeders en ondernemers over het ouderschap. De podcast voelt een beetje alsof ze bij je in de huiskamer zitten en je een gesprek hoort tussen twee vriendinnen. Dat is meteen de kracht: het voelt zo vertrouwd. De onderwerpen zijn ook erg leuk, waarbij bewust en liefdevol ouderschap een soort rode draad vormt.

Let op: de interviews staan ook allemaal uitgeschreven in haar gelijknamige boek. Maar ook als je dat hebt, is het nog steeds leuk om te luisteren. Je haalt er toch weer nieuwe dingen uit.

Mom & co – de podcast

Deze podcast vindt plaats in de vorm van een interview/gesprek tussen host (verloskundige) Aline, haar man en een gast. Op die manier hopen ze de luisteraar nieuwe inspiratie te bieden en geven fijne tips die je direct in je leven kunt toepassen. Erg interessant is bijvoorbeeld de aflevering waarin Ragna Heidweiller (vrouwencoach gelijkwaardig ouderschap) aan het woord komt over hoe je het ouderschap eerlijker kunt verdelen binnen je relatie – iets waar veel ouders in de praktijk tegenaan lopen.

Dad or alive (Ouders van Nu)

Ouderschap door de ogen van (bekende) vaders. Lekker nuchter, eerlijk, vol humor en een heel andere (minder weeïge) benadering van alles. Manuel Venderbos en Eric de Munck nemen je in afleveringen van radio-niveau mee en vragen andere vaders de hemd van het lijf. Dit zijn echt lekkere luchtige podcasts die perfect zijn voor een wandeling of tijdens het koken. Echte voorbereiding op het ouderschap is het niet per se, maar een bron van herkenning zeker. Ook leuk om met je man te luisteren.

Omdenken

De podcasts van Omdenken gaan niet allemaal over ouderschap, maar de lijst is zeker de moeite waard om eens door te lopen. Het biedt je de handvatten om net even anders te kijken naar iets dat op het eerste oog een probleem lijkt, maar eigenlijk ook de oplossing biedt. En die techniek komt je in het ouderschap altijd wel van pas.

Heb jij nog leuke aanvullingen op deze lijst? Wat is jouw favoriete podcast over moederschap (of ouderschap)? Laat het ons weten in de reacties!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven