De leukste Halloweenfilms voor kinderen (6+)

Halloween komt er weer aan! Om nu alvast helemaal in de sfeer te komen, kan je naar de bioscoop of natuurlijk een thuisbios maken – inclusief griezelige hapjes. Scary Girl draait momenteel in de bios, de rest vind je op verschillende streamingsdiensten. Alle films zijn geschikt voor jongere kinderen.

Scarygirl

Arkie woont samen met haar vader Blister op een afgelegen schiereiland. Hun wereld wordt bedreigd door een onverklaarbaar verlies van zonlicht, maar Arkie en Blister proberen zoveel mogelijk bloemen en planten in leven te houden. Als haar vader wordt ontvoerd door premiejagers, besluit Arkie met haar nieuwe vrienden Bunniguru en Egg naar de stad te vertrekken waar ze ontdekt wie het zonlicht steelt en wat haar vader daarmee te maken heeft.

Lees hier de review van Scarygirl. Deze film draait nu (2023) in de bioscoop.

Hotel Transsylvanië

In Transsylvanië vind je een bijzonder hotel waar Dracula de eigenaar van is. Monsters en hun families kunnen hier genieten van hun vakantie, weg van die enge mensen.

  • In het eerste deel ontdek je dat Dracula een dochter heeft: Mavis. Waar hij overbeschermend is, zoekt zij juist het avontuur op – met een mens nota bene.
  • In deel 2 trouwt Mavis met Johnny in het hotel. Een paar jaar later krijgen ze half-menselijke zoon: Dennis. Uit angst dat zijn kleinzoon geen vampier wordt, onderneemt Dracula pogingen de vampier in hem naar boven te brengen. Natuurlijk gaat er van alles mis waardoor Mavis dreigt te verhuizen. Maar wil Dennis dat wel?
  • Met de hele familie op een cruise, het leek zo’n ontspannen tripje te worden. Dan wordt Dracula echter verliefd op kapitein Ericka, een afstammelinge van zijn aartsvijand Abraham van Helsing. In Hotel Transsylvanië 3 verandert wat een heerlijke vakantie had moeten zijn al snel in een drama.
  • Het recentste deel, Hotel Transsylvanië 4 (2022), draait om de transformeringsstraal van Van Helsing. Hiermee veranderen monsters in mensen en andersom. Om te voorkomen dat Johnny definitief een monster blijft en Dracula en zijn vrienden mensen, moeten ze samenwerken – met alle gevolgen vandien.

Hotel Transsylvanië deel 1, 2 en 3 staan op Netflix. Deel 4 vind je op Prime Video.

Dolfje Weerwolfje

Naar aanleiding van de razend populaire boekenserie kwam in 2011 de gelijknamige film uit. In Dolfje Weerwolfje ontdekt Dolfje op zijn zevende verjaardag dat hij bij volle maan verandert in een wit, pluizig dier. Zijn pleegbroer vindt het cool, maar Dolfje zelf is bang voor de gevolgen. Zullen zijn pleegouders nog wel van hem blijven houden?

Dolfje Weerwolfje staat op Netflix.

Foeksia de Miniheks

Foeksia de Miniheks is, net als Dolfje Weerwolfje, geschreven door Paul van Loon. In 2010 kwam de gelijknamige film uit. Het verhaal begint als tovenaar Kwark een ei vindt in het bos. Hij besluit ervoor te zorgen en er komt een miniheksje uit. Hij noemt haar Foeksia en stuurt haar naar de heksenschool in het bos. De school loopt echter gevaar, omdat er plannen zijn om hier een snelweg doorheen te laten leggen. Alle heksen moeten samenwerken, maar lukt het ze om dit te voorkomen?

Foeksia de Miniheks staat op Videoland.

De Kleine Vampier

Anton is dol op vampiers en weet werkelijk alles over deze bijzondere wezens. Dan komt hij een echte vampier tegen: eentje die onverwachts heel anders is dan hij vooraf verwachtte. Rudolph, de kleine vampier, is namelijk heel vriendelijk en ongevaarlijk. Anton en hij werken samen om zijn familie uit de handen te houden van vampierjagers, want die zitten ze op de hielen.

De kleine vampier kan je zien via Pathé Thuis.

The Addams Family

In 2019 verscheen The Addams Family – een animatiefilm over de bekende familie uit de jaren negentig. Ze leven in afzondering van mensen, maar worden elke keer opnieuw ontdekt. Wanneer ze in New Jersey neerstrijken, lijkt alles rustiger. Tot ook hier van alles misgaat. Een televisiepresentatrice wil het liefst van de familie af en is bereid daar mijlenver voor te gaan.

Het tweede deel kwam uit in 2021. Hierin gaat de familie op vakantie, zeker nu de kinderen zo snel opgroeien en ze steeds minder tijd met elkaar doorbrengen. Maar of dat nu wel zo’n slim plan was…

The Addams Family deel 1 en 2 staan op Prime Video.

Super monsters

Vind je kind films al snel eng? Dan zijn de Super Monsters perfect. De kinderen van bekende supermonsters gaan samen naar school om te leren griezelen, maar moeten hun eigen krachten nog leren ontdekken. Inmiddels zijn er meerdere korte films en een serie gemaakt.

De Super Monsters films staan op Netflix

Welke films gaan jullie zeker kijken voor Halloween?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Maglara – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

2 gedachten over “De leukste Halloweenfilms voor kinderen (6+)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven