Zwanger? De leukste boeken voor aanstaande vaders!

Wanneer je in verwachting bent, komt er heel veel op je af. Als moeder, maar als vader misschien nog wel meer. Want hij heeft waarschijnlijk nooit of in elk geval minder vaak gespeeld met poppen of luiertjes van zijn BABY born verschoond. In deze blog vind je daarom 5 hilarische, herkenbare boeken voor de aanstaande vader (en moeder trouwens ook)! Wat is jouw favoriet?

Leuke boeken voor aanstaande vaders: de top 5

Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!

help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt
Bestel bij Bol.com

Misschien wel het bekendste handboek voor aanstaande vaders werd geschreven door Kluun. Daarmee mag hij zich tot de klassiekers rekenen. De grootste pluspunten van dit boekje? Het zit vol hilarische voorbeelden en vindt zijn kracht in de herkenbaarheid. Bovendien werkt het ontnuchterend om te lezen dat anderen soms ook geen idee hebben wat hen overkomt.

Ook leuk om zelf te lezen.  

De mooiste baby van de hele wereld

de mooiste baby van de hele wereld zwangerschapsboek papa
Bestel bij Bol.com

De meest literaire in dit hele rijtje is van de hand van Martin Bril. De hoofdpersoon beschrijft hoe hij in het Amsterdam van de jaren negentig voor het eerst vader wordt. De gevoelens van wanhoop, onwennigheid (wanneer je puffend bij de yogajuf zit) en een charmante onbeholpenheid – maar dan met een flinke dosis humor beschreven. Hij beschrijft alles zo beeldend dat je het voor je ziet!

Commando Papa Basistraining

commando papa basistraining boek zwangerschap
Bestel bij Bol.com

Wat als je de zwangerschap, bevalling en alles dat daarop volgt nu eens benadert als een militaire operatie? Professioneel bokser Neil Sinclair beschrijft het vaderschap op een geheel eigen wijze met hilarische voorbeelden en aanwijzingen.

Het is een boek dat zich duidelijk op mannen richt, vol handige informatie en tegelijkertijd niet te veel tekst – dus ook leuk als je man niet zo van lezen houdt. Met dit boek in handen weet hij alsnog alles dat hij nodig heeft wanneer jullie een kindje krijgen.

Handboek voor vaders

handboek voor vaders zwangerschap boek papa
Bestel bij Bol.com

Een nuchtere handleiding voor aanstaande vaders. Vol vragen als: hoe leer je een baby oesters eten, wat doe je met de eerste tekening (en wanneer gooi je hem weg), en hoe onthoud ik de namen van de ouders van andere kinderen?

Je krijgt hiermee niet allerlei handvatten om het ouderschap te overleven. Je ontdekt vooral wat ervaren ouders vaak al weten: we doen allemaal maar wat en hoe dan ook, het komt over het algemeen allemaal wel goed.

Dochters (of zoons)

Dochters boek zwangerschap voor vader
Bestel bij Bol.com

Gerard Janssen gooit het over een andere boek met deze boeken voor aanstaande vaders. Dochters neemt je mee naar een wondere wereld waar je misschien nog maar weinig vanaf weet.

Je leert hoe je ‘nee’ moet zeggen tegen de grote puppy-ogen van je dochter en hoe je prinsesje moet spelen. Hier en daar wat stigmatiserend misschien, maar de humor maakt alles goed.

Ook leuk: Zoons, voor moeders of Vaders eerste jaar

Behalve bovenstaande 5 boeken voor (aanstaande) vaders zijn er natuurlijk nog veel meer. We zijn benieuwd welke boeken jouw man heeft gelezen om zich voor te bereiden op het leven als papa! Laat je het weten in de reacties?

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank, het Alzheimer Fonds of KWF. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven