Press "Enter" to skip to content

De leukste babyshower spelletjes (en wat niemand wil)

Als je een babyshower organiseert, wil je misschien ook leuke spelletjes en activiteiten plannen. Maar het is lastig, want wat vindt een zwangere vrouw leuk? In dit artikel verzamelden we daarom de 10 leukste spellen voor je én kan je lezen welke spelletjes de meeste zwangere vrouwen stiekem verschrikkelijk vinden. Alles wat je moet weten voor een succesvolle shower dus. Veel plezier alvast!

Wat doe je tijdens een babyshower?

Bij het organiseren van de perfecte babyshower is het natuurlijk vooral belangrijk dat je rekening houdt met de wensen van je zwangere (schoon)zus of vriendin. Mocht ze bijvoorbeeld juist helemaal niets hebben met het doen van de geijkte spelletjes, dan kan je natuurlijk prima voor een babyshower zonder spelletjes kiezen (en zoals je in de blog kan lezen zijn er dan ook genoeg alternatieven). Maar wil de zwangere dame wel graag spelletjes doen? Dan vind je in deze blog de 10 leukste babyshowerspelletjes! 

Miriam: ‘Op mijn eerste babyshower braken mijn vliezen. 35 weken zwanger toen. Net voordat het vlaggetjes knutselen begon en stiekem vond ik dat niet erg. Ik ben meer van de hapjes en gezelligheid dan verplichte bezigheden.’

spelletjes babyshower opties inspiratie

De 10 leukste babyshower spelletjes

Baby hints of 30 seconds

De babyshower versie van 30 seconds doet het altijd goed: maak een stapel kaartjes waarop kinderliedjes, activiteiten met kindjes (wandelen met de kinderwagen of wiegen), televisieprogramma’s en belangrijke momenten (kruipen, leren staan) staan. Verdeel de groep in twee teams. Leuk om elkaar zo beter te leren kennen én natuurlijk goed voor het competitie-element. 

Via de link vind je kant-en-klare, gratis printables voor een babyshower met daarin maar liefst 40 kaartjes

Who’s the baby?

Vraag alle aanwezigen of ze een babyfoto willen meenemen. Aan de zwangere om de foto aan de juiste vriendin te matchen. Dit spelletje kan meteen het ijs breken als de aanwezigen op je babyshower elkaar minder goed kennen.

Yvette: ‘Oke, “Who’s The Baby” lijkt me oprecht heel leuk haha! En Olvarit proeven is echt mijn grootste nachtmerrie, ik kon al niet slapen toen ik wist dat ik de volgende dag dat spel met die vieze jellybeans moest gaan doen!’

Babyproducten raden

Een hele leuke manier om allemaal cadeautjes te geven, is het maken van een mand vol kleine items. De zwangere mag geblinddoekt een pakje uitpakken en raden wat het precies is. Het is de perfecte manier om kleine cadeaus te geven, bijvoorbeeld namens de groep, die ze straks hard nodig heeft. Denk aan: een fles, hydrofiel luiers (vooral XXL Swaddles doen het altijd goed), babyvoeding, billendoekjes, zoogkompressen, bord en bestek, een mooie knuffel, slofjes, sokken of een rammelaar.

Babyshower quiz

Een ander spel dat het vaak goed doet op babyshowers is een (pub)quiz vol vragen over baby’s en hun verzorging. Als quizmaster mag je die stellen aan de aanstaande ouders, maar je kan er ook voor kiezen om ze in teamverband te laten beantwoorden. En daarbij kan je het zo gek maken als je wil: zijn er al wat meer ervaren ouders bij, dan mogen sommige vragen best wat moeilijker. Of gooi er een schattingsvraag in. 

Babyshower Bingo

Echt niet alleen leuk met bitterballen op tafel en een paar glazen wijn, Bingo kan ook prima als spelletje op een babyshower. Net als de bitterballen trouwens. Maak zelf de kaartjes en trek telkens een nieuw kaartje uit je stapel, waarop de rest van de groep hem kan afstrepen op de bingokaart. Voor de winnaar ligt er een leuk cadeautje klaar.

De meeste babynamen bedenken

Schrijf allemaal binnen een minuut zoveel mogelijk jongens- of meisjesnamen op een papiertje met de letters van het alfabet. Wie bedenkt de meeste? 

Maaike: ‘Ik had geen babyshower. Ook niet gemist trouwens, al vind ik dit wel leuke spelletjes. Maar inderdaad ga alsjeblieft geen buikomvang raden dan wel luiers ruiken. Zou me er alleen maar ongemakkelijk bij voelen.’

Voorspellen

Ook leuk, al kan je er met de babyshower zelf natuurlijk nog weinig mee: bedenken wanneer de bevalling straks zal gaan plaatsvinden, hoe de baby gaat heten en eventueel het geslacht – als dat nog niet bekend is gemaakt tijdens een gender reveal party. Je kan de antwoorden verzamelen in een boek. Eventueel maak je er een weddenschap van: wie de naam raadt, krijgt een lekkere fles wijn na de bevalling. En heeft niemand het goed? Dan trakteren jullie de kersverse moeder!

babyshower spelletjes wat kan je doen inspiratie

Babyshower pim-pam-pet

Trek het originele spel uit de kast (bij je ouders) en bedenk allemaal babygerelateerde categorieën. Bijvoorbeeld:

 • Verzorgingsproduct
 • Meubelstuk
 • Jongensnaam
 • Meisjesnaam
 • Wat stop je in de luiertas?
 • Groente of fruit
 • Kinderboeken
 • TV-programma voor kinderen
 • Slaapliedje
 • Wat heb je nodig na de bevalling?
 • Babydier
 • Zwangerschapskwaaltje
 • Gekke eetgewoonte tijdens de zwangerschap
 • (Kleding)merk voor baby’s

Porno of bevalling

Deze vind je niet Pinterest, maar het kan wel heel grappig zijn. Het idee achter dit spelletje? Je krijgt twaalf foto’s te zien en je moet raden of de moeder in kwestie aan het bevallen is of op dat moment bezig is met iets heel anders 😉 Je kan dit spel heel gemakkelijk zelf maken door twaalf foto’s te gebruiken van internet en er een bijzondere verzameling van te maken.

Wil je niet alleen maar spelletjes doen tijdens de babyshower?

Aan 1-2 spelletjes heb je misschien genoeg tijdens de babyshower. Je kan ze eventueel aanvullen met leuke babyshower activiteiten. Klik dan op de link voor vijftien toffe ideeën! Ook mooi (symbolisch) is de ketting waarover Xelly vertelt in onderstaande video.

Met deze 3 babyshower spelletjes doe je niemand plezier

Het ligt natuurlijk volledig aan de zwangere dame in kwestie. Maar deze spelletjes kan je misschien beter even bespreken: 

Buikomvang raden

Is ze voor de buitenwereld prachtig zwanger? Dan is er misschien niets aan de hand.

Maar verder kan het vooral heel vervelend zijn om te kijken hoe immens veel wc-papiertjes je nodig hebt of hoelang het touw wel niet is, voor hij om de buik past. Zwangere vrouwen krijgen namelijk te pas en te onpas opmerkingen over hoe groot of juist klein ze zijn, semi-lollige grapjes over twee- en drielingen en wat dan al niet meer. Lees maar in dit artikel over de vervelendste opmerkingen tijdens de zwangerschap. Kortom, beter niet.

Voor wie nog steeds denkt dat het een goed plan is: uit onderzoek onder lezers bleek dat 57% van de volgers Olvarit proeven boven dit spelletje verkoos.

Luiers met inhoud

Het ziet er alleen al onsmakelijk uit: luiers met daarin een platgedrukte mars of Snickers? Nee, als zwangere vrouw ben je al sneller misselijk. Het is een spelletje waar dus veel over te zeggen valt. Jij kent de dame in kwestie beter dan wij en kan beter inschatten of ze dit leuk zal vinden. Het is de kritische overdenking in elk geval meer dan waard. 

Kimberley: ‘Dat Olvarit proeven is ook echt smerig he. Ik heb helaas 2x geen babyshower gehad. Heel jammer vind ik dat!’

Olvarit proeven

Tijdens je zwangerschap proef je veel beter en ruik je ook bovengemiddeld goed. Dus als je dan met je neus boven een potje Olvarit hangt, bestaat de kans dat je er behoorlijk misselijk van wordt. Of niet trouwens, sommige zwangere vrouwen eten niets liever. Het is in elk geval het bespreken waard. 

En nu jullie: heb jij een babyshower gehad? Wat vind jij van babyshowerspelletjes? En met welke hoeven ze bij jou niet aan te komen?

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids