Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Lekker lezen in september | De aanraders en missers

In deze serie neem ik je mee naar de boeken die ik afgelopen maand heb gelezen. Ik vertel je welke aanraders en missers ertussen zaten, met een beschrijving van het verhaal zodat je zelf kunt uitmaken of je deze nog graag wil lezen. Heb je zelf een leuke toevoeging? Laat die dan zeker achter in de reacties!

Lekker lezen: de aanraders en missers van afgelopen maand

Misschien nooit (Colleen Hoover)

Misschien nooit is de spin-off van Misschien ooit (gelezen in juli). Dit keer krijg je het verhaal te zien door de ogen van Warren en hoe hij tegen wil en dank halsoverkop verliefd wordt op Hootersmeisje Bridgette. Daarbij is het een aanvulling op het verhaal dat je al gelezen hebt, omdat je nu ook vanuit zijn perspectief de gebeurtenissen uit Misschien ooit ziet.

Persoonlijk vond ik dit echt een toevoeging als je het eerste deel hebt gelezen. Je krijgt antwoorden op meerdere vragen en ziet hoe het verhaal vanaf ‘de andere kant’ verliep. Daarbij is het grappig geschreven en vanuit mannelijk perspectief, iets dat je bij chicklits niet vaak ziet. Bridgette krijgt een menselijker gezicht, net als Warren. En dat doet deze mini-serie in zijn geheel goed.

Gratis te downloaden via KOBO

Ik vergeet je niet (Gillian King)

Maddy is op jonge leeftijd haar oudere zus Elisa verloren. Elisa leek perfect: ze had als model het uiterlijk waarop alle jongens vielen, had het ideale vriendje, blonk uit in sport en op school. Maddy stak daar voor haar gevoel maar schamel bij af. Nog steeds af en toe, als ze eerlijk is. Toch lukt het haar om dit tot op zekere hoogte te negeren. Dat wil zeggen, tot Frenky om de hoek komt kijken: het vroegere vriendje van Elisa. En ondanks dat ze het helemaal niet wil, haalt haar verleden haar in – op een manier die ze niet verwacht.

Ik heb Ik vergeet je niet in één ruk uitgelezen. Doordat je door middel van dagboekfragmenten steeds wisselt tussen heden en verleden krijg je steeds meer puzzelstukjes over het geheel. Je ziet de situatie door de ogen van de jonge Elisa, maar ook van de volwassen Maddy. Het boek zit gewoon goed in elkaar en is zeker de moeite waard om op je lijst te zetten.

Gratis te downloaden via KOBO.

De kleine theetuin in de duinen (Anne West)

In De kleine theetuin in de duinen volg je de levens van Rosa en Fleur – twee nichtjes die ooit de allerbeste vriendinnen waren en samen een goedlopende patisserieketen startten. Door bepaalde gebeurtenissen komen ze echter lijnrecht tegenover elkaar te staan. En dat is lastig, zowel op zakelijk als persoonlijk gebied. Wanneer ze door omstandigheden gedwongen worden om een probleem op te lossen, is het maar de vraag of dat ze gaat lukken.

De kleine theetuin in de duinen is een leuk boek. Het speelt zich af op Texel, maar roept een bijna Engelse sfeer op. Je leest bovendien de liefde van de schrijfster voor dit Waddeneiland en dat maakt dat je zelf eigenlijk het liefst de auto pakt om richting Den Helder te rijden. De verhaallijn is verfrissend omdat het boek vooral om de twee nichtjes draait. Dit boek is bovendien onderdeel van een trilogie; deel 2 (De kleine theetuin in de zon) is het volgende deel en ik kijk ernaar uit dit binnenkort te gaan lezen.

Gratis te downloaden via KOBO (zowel deel 1 als 2).

Het eilandhotel (Jenny Colgan)

Flora McKenzie probeert samen met haar broer Fintan het mooie hotel dat Colton heeft nagelaten aan de liefde van zijn leven. Fintan vindt het echter moeilijk om hier te zijn, vanwege het verdriet om Colton. Flora heeft bovendien nog een eigen bedrijf te runnen. Tel daar een koppige en veel te trotse Franse kok bij op, een onwillige Noorse rijkeluiszoon die hier voor straf naartoe is gestuurd door zijn vader en de chaos is compleet. Lukt het Flora om alles op orde te krijgen voor de grote opening?

Voor mijn gevoel had ik alle boeken uit de serie Café Zon & Zee al gelezen, maar kennelijk toch niet. Het eilandhotel gaat verder waar het laatste boek stopte. Toch moest ik (weer) even wennen aan de schrijfstijl van Jenny Colgan. Die loopt, mogelijk door de vertaling, niet altijd soepel en daardoor pakte het boek me pas vrij laat. Ook Konstantin, de Noorse keukenhulp, kwam gevoelsmatig een beetje uit de lucht vallen. Toch ben ik blij dat ik het heb gelezen. Het is een mooi volgend deel in deze serie, waar ik toch elke keer opnieuw weer blij van wordt.

Gratis te downloaden via KOBO.

Mocktails en Magnolia’s (Gaby Rasters)

Hoeveel pech kan je hebben? Carmen raakt op één dag zowel haar baan als relatie kwijt. Het leven heeft echter grootse plannen met haar: ze krijgt een bloemenzaak aan het Vondelpark. Lukt het haar een succes te maken van de winkel?

Eerlijk gezegd heb ik geen idee hoe het afloopt, want na drie bladzijden haakte ik af. Ik kwam er werkelijk niet doorheen. Jammer, want de omschrijving vond ik verder, hoewel onwaarschijnlijk, best leuk klinken. Voor de liefhebbers: dit boek is de eerste in een serie van drie delen. Allemaal gratis te downloaden.

Gratis te downloaden via KOBO.

Welk boek mag er volgens jou niet ontbreken aan de lijst voor oktober?

In de serie Lekker lezen:

2022

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©PIC Snipe, lezen – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids